search
Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit een van de beste fantasyseries van Netflix
Series / Specials

Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit een van de beste fantasyseries van Netflix

De mysterieuze fantasy-dramaserie 'Katla' zal je aan het denken zetten.

Nog op zoek naar de perfecte mysterieuze fantasyserie om dit weekend te bingen? Dan is de IJslandse serie Katla een echte aanrader.

De miniserie Katla verscheen in juni 2021 op Netflix en is gemaakt door de IJslandse Sigurjón Kjartansson en Baltasar Kormákur. De serie gaat over de gelijknamige vulkaan, een van de grootste en actiefste van IJsland.

Doden keren terug


In Katla is de vulkaan een jaar geleden uitgebarsten en wonen er nog maar een paar mensen in het kleine stadje Vík. Zij blijven daar, ondanks een grote hoeveelheid as die in de lucht hangt.

De inwoners worden opgeschrikt wanneer er een met as bedekte vrouw arriveert, die twintig jaar eerder is verdwenen. Ze ziet er echter nog precies hetzelfde uit als toen ze vermist raakte. Er beginnen steeds meer mensen in Vík te verschijnen die in het verleden zijn overleden.

Onopgeloste problemen


Hun terugkomst creëert een paradox voor de mensen die hen kenden, wat oude legendes weer relevant maakt. Ondertussen is er een vulkanoloog uit Reykjavik die moet dealen met het opnieuw verschijnen van zijn dode zoon, terwijl hij een mysterieus verschijnsel ontdekt in een gletsjer.Via hun teruggekeerde geliefden moeten de bewoners van Vík leren om te gaan met onopgeloste problemen in het verleden. Katla bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. De serie is dus prima te kijken binnen een weekend.

100%


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een perfecte score van 100%. Recensent Erick Estrada noemt de serie "ruw, volwassen, grimmig zonder grafisch te hoeven te zijn."

Bekijk Katla op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Katla: heb jij deze onbekendere fantasyserie gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen