search

Ons nieuws van maandag 15 april 2024

'Good Times': creatief geanimeerde en enorm goed geschreven sitcom
Recensie

'Good Times': creatief geanimeerde en enorm goed geschreven sitcom

Het gezinsleven van de Evansen wordt met absurde conflicten op de proef gesteld.

Regie: Tyree Dillihay | Cast (stemmen): J.B. Smoove (Reggie Evans), Yvette Nicole Brown (Beverly Evans), Jay Pharoah (Junior Evans), Marsai Martin (Grey Evans), Slink Johnson (Dalvin), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-27 minuten| Jaar: 2024

De familie Evans leeft in een klein appartementje in een niet nader genoemde Amerikaanse stad. Iedere aflevering stuit het gezin op een probleem waardoor de onderlinge relaties op het spel komen te staan, maar telkens wordt de dreiging overwonnen. Met tien afleveringen die steeds die formule volgen zou je verwachten Good Times eentonig wordt, maar het tegendeel blijkt waar.

Van Mexican standoffs en een wedstrijd wie de beste familie is tot baby's die drugs dealen; alles komt voorbij in deze animatieserie. Ook wordt gespeeld met uiteenlopende genres als sciencefiction, western, thriller en zelfs een vleugje horror. Hoewel de thematiek steeds hetzelfde blijft (familie overwint alles), zijn de conflicten iedere aflevering anders. De twee kinderen in het gezin stuiten op veelvoorkomende puberproblemen (eenzaamheid, liefdesverdriet, drugsgebruik,) maar die nemen de meest uiteenlopende vormen aan.

Zo heeft Junior in aflevering twee problemen met focussen, wat invloed heeft op zijn schoolprestaties. Daarop besluiten zijn ouders hem medicijnen te geven die ze van een obscure particuliere apotheek hebben. We zien vervolgens niet alleen de invloed die deze medicatie op Junior heeft, maar ook een kijkje in zijn hoofd, waar verschillende personages aan het werk zijn in een soort controlekamer. Na inname van de medicijnen transformeert Focus, een kleine baby, in een soort Hulk. Zo vindt de serie steeds creatieve ideeën om conflicten op grappige wijze te visualiseren.

Ook excelleert Good Times in haar dialogen. Waar de gesprekken in andere series vaak plat en uitleggerig zijn, zijn ze hier opvallend verfijnd. Er zijn grappige woordspelingen en alle personages hebben een unieke manier van spreken. Dit maakt ze authentiek en daardoor sympathiek. Good Times benadrukt daarmee het belang van goede scenaristen.

Wat betreft het tempo houdt de serie duidelijk rekening met haar publiek: de TikTok-generatie. Scènes duren geen seconde langer dan nodig. Ook wordt er wild heen en weer geschakeld tussen shots. In de tijd dat je even naar je kop koffie kijkt om deze op te pakken, kun je makkelijk acht shots hebben gemist. Iets meer rust in de montage had waarschijnlijk voor een prettigere kijkervaring gezorgd, ook al zou dat resulteren in langere afleveringen.

Het risico van de snelheid waarin shots zich opvolgen, is dat je als kijker steeds heen en weer moet kijken als bij een tenniswedstrijd. Maar omdat zichtbaar veel aandacht is besteed aan de compositie is dat niet het geval. De regel van derden, een basisbegrip binnen de fotografie en cinematografie, is zorgvuldig toegepast. De objecten in beeld (waar de focus op ligt) worden constant in één positie gekadreerd, waardoor het fijn heen en weer kijkt.

Daarnaast zorgt het tempo ervoor dat uitgebreide verhalen in een korte tijd worden verteld. Sommige afleveringen hebben premisses die makkelijk een uur zouden kunnen vullen, maar geen van de afleveringen duurt langer dan een halfuur. Dit dwingt de makers om de plots zo helder mogelijk uiteen te zetten, wat resulteert in het weglaten van onnodige scènes of subplots. Wederom de verdienste van de schrijvers.

★★★★☆

Good Times is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'One Love': dromerig Italiaans liefdesverhaal waarin woord en beeld overlopen van gevoel
Recensie

'One Love': dromerig Italiaans liefdesverhaal waarin woord en beeld overlopen van gevoel

Mooie menselijke tegenstellingen en overeenkomsten in realistisch en tegelijkertijd romantisch verhaal.

Regie: Francesco Lagi | Cast: Stefano Accorsi (Alessandro), Micaela Ramazzotti (Ana), Alessandro Tedeshi (Guido), Francesca Munari (Cecilia), Federico Pasquali (Tommaso), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 50-60 minuten | Jaar: 2023

Zoals de titel doet vermoeden draait One Love om liefde. Of eigenlijk de vraag of daar sprake van is. Alessandro en Ana waren ooit een zomer lang verliefd op elkaar, dus wanneer ze elkaar na maar liefst twintig jaar weer terugzien hangt die vraag constant tussen hen in.

De Italiaanse serie wisselt steeds tussen de twee tijdlijnen: de jongeren die elkaar ontmoeten en een zomer lang door Spanje reizen naar een eindbestemming die niet bestaat en de volwassenen die twintig jaar zijn vastgeroest in hun bestaan en elkaar opnieuw vinden. Het is onmiddellijk voelbaar hoe de twee oudere versies kunnen verlangen naar hun jongere zelf. Dit wordt versterkt door prachtige nostalgische scènes, gemaakt met een oude videocamera vol rommelige, van kleur verschoten en beschadigde fragmenten.

Alessandro en Ana hebben al die tijd via post en e-mail contact gehouden en deze berichten zijn in voice-over te horen. Dat die niet altijd kloppen met de tijdlijnen lijkt een bewuste keuze. Bij vlagen lijken de gebeurtenissen uit het verleden op het die van het heden en is duidelijk dat de makers opzettelijk verwarring zaaien. Dit draagt bij aan het dromerige gevoel dat de serie erg prettig maakt om naar te kijken.

Beurtelings benadrukt de serie de verschillen tussen de geliefden van toen en die van nu, alsook de overeenkomsten, zonder dat het chaos wordt. De personages zijn goed uitgewerkt, complex en menselijk, en uitstekend vertolkt door zowel de oudere als de jongere acteurs. Hierdoor gaat de kijker al snel hopen dat Alessandro en Ana er uiteindelijk met elkaar uit zullen komen.

De gevoelens waarmee de hoofdpersonen worstelen zijn niet te vergezocht maar ook niet gesimplificeerd. Een goede balans. De twee draaien niet eindeloos om elkaar heen met allerlei smoesjes maar met goed voelbare twijfels. Met slechts zes afleveringen wordt het verhaal niet te veel uitgemolken en precies genoeg interesse bij de kijker gewekt om te willen weten hoe het met de twee Allesaandro en Ana afloopt.

Terwijl de jongeren backpackend door Spanje dartelen, begeven de volwassenen zich in Bologna, een indrukwekkende Italiaanse stad en een goede tegenhanger van de Spaanse stranden: de donkere, gotische architectuur kan op een prachtige manier de eenzaamheid van Alessandro benadrukken. Tegelijkertijd wordt er ook vaak met liefde over deze stad gesproken en lijkt het alsof de makers hier iets meer aandacht voor hadden willen hebben. Dat is op zich een gemiste kans, maar verstoort het verhaal niet.

Naast Alessandro en Ana zijn er een aantal bijpersonages die het verhaal goed aanvullen. Dat Ana's echtgenoot Guido een sympathieke vent is, maakt haar innerlijke strijd nog voelbaarder. Hierdoor is One Love geen typische voorspelbare romkom, maar een serie die de kijker tot einde zal blijven boeien. Dat einde past prachtig bij de rest van het verhaal en zet de dromerige trend voort: de kijker zal zeker dromen van een tweede seizoen.

★★★★☆

One Love is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Critici zeer ontevreden met gloednieuwe serie 'Apples Never Fall': "slechts een slappe kopie"
Series / Nieuws

Critici zeer ontevreden met gloednieuwe serie 'Apples Never Fall': "slechts een slappe kopie"

Deze serie had alles om een grote hit te worden, maar toch kunnen critici bijna geen positief punt vinden.

Mysterie, drama en een vermissing. Dit klinkt als het begin van een perfecte serie. Topcritici geven op Rotten Tomatoes hun eerlijke mening over de gloednieuwe serie Apples Never Fall.

Apples Never Fall is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische schrijfster Liane Moriarty. Scenarioschrijfster Melanie Marnich nam de moeilijke taak op zich om het boek te verfilmen.

Het plot


De serie volgt de vier kinderen van Joy Delaney wanneer hun moeder plotseling verdwijnt. In een poging Joy terug te vinden, komen haar kinderen achter geheimen die nooit onthuld hadden mogen worden.

Hoewel critici het acteerwerk van de cast prijzen, is dat het enige waar ze enthousiast over zijn. De score op Rotten Tomatoes blijft dan ook steken op 46% (op het moment van schrijven).

Recensies


"Het slechte verhaal van Apples Never Fall berooft de serie van alle spanning - of eigenlijk, van elke vorm van plezier", aldus TIME Magazine.Ook Collider geeft de serie een slechte recensie: "De serie probeert zowel een familiedrama als een huiveringwekkend mysterie te zijn, maar faalt in beide."

SkyShowtime


Andere critici houden vast aan de claim dat Apples Never Fall slechts een slappe kopie is van andere mystery-series. Ben je nieuwsgierig geworden of de serie werkelijk zo slecht is als critici zeggen? Stream dan Apples Never Fall op SkyShowtime vanaf 23 april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' en de kleine aanpassing die het einde drastisch had kunnen veranderen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' en de kleine aanpassing die het einde drastisch had kunnen veranderen

Met deze kleine verandering was House of the Dragon heel anders geëindigd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al vanaf de eerste aflevering maakte House of the Dragon een grote indruk op fans van Game of Thrones. Het werd al snel duidelijk dat de spin-off net zo goed, als niet beter, zou zijn dan de originele serie. Het tragische einde had echter heel anders kunnen lopen.

Alle afleveringen uit de serie leidden tot de grote finale: de oorlog tussen Team Green en Team Black. Rhaenyra wist dat ze zo veel mogelijk steun moest krijgen van andere adellijke huizen en ze smeedde een plan.

Het tragische einde


Ze besloot haar zoons naar twee invloedrijke huizen te sturen om de boodschap van de oorlog te verspreiden. Haar oudste zoon, Jacaerys, ging naar Huis Stark. Haar tweede zoon, Lucerys, werd naar Borros Baratheon gestuurd.

Eenmaal aangekomen bij Huis Baratheon, kwam Lucerys oog in oog te staan met zijn aartsvijand Aemond. Lucerys overleefde deze ontmoeting niet. Hierdoor verloor Rhaenyra niet alleen haar zoon, maar ook een sterke bondgenoot.

Het alternatief


Achteraf gezien had dit tragische einde makkelijk voorkomen kunnen worden. Als Rhaenyra haar dochter Rhaenys had gestuurd, zou zij precies geweten hebben wat ze moest doen om het bondgenootschap veilig te stellen.Op deze manier zou Rhaenyra haar zoon niet hebben verloren en zou het einde van seizoen 1 heel anders zijn geweest.

HBO Max


Als je het gruwelijke einde nog een keer wil zien, stream House of the Dragon dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week 'Our Living World' en 11 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week 'Our Living World' en 11 andere gave series

Naast een prachtige documentaire zie je deze week vooral veel reality-tv.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Keeping Up with the Kardashians


Verschijnt op: Maandag 15 april | Release: Seizoen 14 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Netflix

In deze realityserie proberen de Kardashians hun familie op de eerste plaats te zetten terwijl ze hun toenemende roem, groeiende imperiums, relaties en meer managen.
The Circle


Verschijnt op: Woensdag 17 april | Release: Seizoen 6 - aflevering 1 | Genre: Spelprogramma | Kijk op: Netflix

Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin online deelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.
Our Living World


Verschijnt op: Woensdag 17 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Deze prachtige natuurserie, verteld door Cate Blanchett, onderzoekt de intelligentie, vindingrijkheid en onderlinge verbondenheid van het leven op onze planeet.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

15 april: Teasing Master Takagi-san (seizoen 1 - aflevering 5) - Komedie / Drama / Romantiek - Scholier Nishikata wordt voortdurend geplaagd door zijn klasgenote Takagi-san. Hij probeert haar een koekje van eigen deeg te geven, maar dat lukt niet.

15 april: The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 9) - Reality-TV - Deze populaire realityserie vindt plaats in Beverly Hills, waar vrouwen op hoge hakken vechten als vijanden, samen drinken als vrienden en flink wat drama veroorzaken.

17 april: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 11) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt. (Live-evenement in het Engels.)

17 april: Don't Hate the Player (seizoen 1 - aflevering 1-4) - Reality-TV / Spelprogramma - 13 deelnemers beginnen vanaf nul aan een onvoorspelbaar strategie- en overlevingsspel waarbij ze strijden om een plek in een luxe villa en de kans om 150.000 euro te winnen.

18 april: Bros (seizoen 1) - Komedie / Drama - Nadat ze schokkend nieuws hebben ontvangen, reizen twee beste vrienden van Jeruzalem naar Krakau voor een voetbalwedstrijd, in de hoop hun problemen achter zich te laten.

18 april: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

18 april: The Upshaws (seizoen 5) - Komedie - In deze comedyserie streeft een arbeidersfamilie uit Indiana te midden van de dagelijkse beslommeringen naar een beter leven en huiselijk geluk.

20 april: The Great Indian Kapil Show (seizoen 1 - aflevering 4) - Komedie / Talkshow - Op een gloednieuw podium is comedian Kapil Sharma terug met zijn kenmerkende grappen, beroemde gasten, komische sketches en nog veel meer.

20 & 21 april: Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
LEGO komt met gave 'Star Wars'-set met 718 steentjes: duidelijk voor de echte verzamelaar
Films / Nieuws

LEGO komt met gave 'Star Wars'-set met 718 steentjes: duidelijk voor de echte verzamelaar

De set 75329 Death Star Trench Run Diorama komt volgende maand beschikbaar.

Fans van LEGO Star Wars bezitten mogelijk al de eerdere Diorama-sets. De unieke uitgaven, die scènes uit de filmserie weerspiegelen, verschenen voor het eerst in mei 2023 en ondertussen zijn er vijf verschenen. Een zesde verschijnt volgende maand.

De volgende uitgave verschijnt op 1 mei dit jaar en heet Mos Espa Podrace. De eerste vijf sets heten Death Star Trench Run, Dagobah Jedi Training, Death Star Trash Compactor, Emperor's Throne Room en Endor Speeder Chase.

Mos Espa Podrace


De kenner weet al dat het gaat om een scène uit Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999). In de eerste prequelfilm zien we een podrace op Tatooine, ter ere van Boonta Eve, een religieuze feest van de Hutts.

De set toont twee pods in de woestijn omgeving, met voorop de quote "Remember, concentrate on the moment. Feel, don't think. Use your instincts." Om nog maar eens terug te keren naar de film van bedenker George Lucas.

718 bouwstenen


Met 718 bouwsteentjes is het geen enorm grote set, maar het is wel een fraaie set voor in de vitrinekast of een dergelijke plaats. Met een prijs van 80 euro zijn de kosten te overzien, en je hoeft je niet druk te maken dat kleine kinderen er graag mee willen spelen. Er zitten namelijk geen minifiguren bij.

Bekijk op instagram


De film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace vind je uiteraard op Disney+ en de set zal ongetwijfeld snel op de website van LEGO te vinden zijn.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films, en is niet gesponsord door LEGO of enige andere leverancier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende en griezelige horrorfilm 'The Piper' deze week thuis te zien: wat moet je weten?
Films / Specials

Spannende en griezelige horrorfilm 'The Piper' deze week thuis te zien: wat moet je weten?

The Piper: een huiveringwekkende horrorfilm waarin muziek en de dood op angstaanjagende wijze samenkomen.

Vanaf 18 april is Pathé Thuis weer een griezelige film rijker. In deze horrorfilm versmelten muziek en de dood op huiveringwekkende wijze. Één ding is zeker: The Piper jaagt je de stuipen op het lijf.

Erlingur Thoroddsen, zowel producent als schrijver, staat bekend om eerdere werken zoals Rökkur uit 2017 en Into the Dark uit 2018. Hij heeft zowel de regie als de productie van The Piper op zich genomen, en is tevens de scenarioschrijver ervan.

Dodelijke muziek


In de film volgen we Mel een jonge componiste die de kans krijgt om het laatste werk van haar overleden mentor te voltooien. Al snel ontdekt ze dat het spelen van de muziek nogal duistere consequenties met zich meebrengt.

Zoals verwacht speelt muziek een grote rol in de film. Van betoverende composities die de kijker in de ban houden tot angstaanjagende klanken die de spanning laten stijgen, de muziek weeft zich naadloos door het verhaal. Het dient als achtergrondgeluid, maar ook als een krachtig element dat de sfeer en spanning verhoogt.

Cast


De film wordt versterkt door de getalenteerde cast, waar Charlotte Hope, Julian Sands, Kate Nichols en Oliver Savell deel van uit maken. Samen brengen ze de personages tot leven en voegen ze diepte toe aan het mysterie dat zich ontvouwt.

De anderhalf uur durende horrorfilm kwam al uit in 2023 en heeft wel wat kritiek gekregen, vooral van het publiek. De Tomatometer geeft de film een redelijke 60 procent, maar het publiek is duidelijk minder onder de indruk. De publieksscore komt niet verder dan 40 procent. Een bak zelfgemaakte popcorn helpt misschien.

Thuis


Nieuwsgierig naar de film? Op 18 april brengt Pathé Thuis de angstaanjagende horrorfilm rechtstreeks naar jouw huiskamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de serie 'Zussen' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus
Series / Nieuws

Ontdek de serie 'Zussen' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus

Deze week komt de Nederlands omroep met vooral veel humoristische series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Zussen


Verschijnt op: Woensdag 17 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama | Kijk op: NPO Start

Drie vrouwen komen bij de notaris, blijken halfzussen te zijn en moeten de erfenis (een boerderij) samen zien te verdelen. Ondertussen rijst de vraag hoe hun half-zussenschap zit èn hoe hun vader is overleden.
Even tot hier


Verschijnt op: Zaterdag 20 april | Release: Seizoen 11 - aflevering 3 | Genre: Komedie / Spelprogramma / Muziek | Kijk op: NPO Start

Niels van der Laan en Jeroen Woe maken op geheel eigen wijze en in een razend tempo een samenvatting van de week die achter ons ligt. Samen met de Miguel Wiels band, een verrassende artiest én een simpel liedje over een best wel ingewikkeld onderwerp.
Mindf*ck


Verschijnt op: Zaterdag 20 april | Release: Seizoen 9 - aflevering 6 | Genre: Reality-TV | Kijk op: NPO Start

Een uniek goochelprogramma met een populair-wetenschappelijke insteek dat afrekent met het klassieke imago van glittergordijntjes en doorgezaagde weesmeisjes. Met deze week Fred van Leer.
Overige series nieuw op NPO Start & Plus


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start & Plus verschijnen.

15 april: Keuringsdienst van waarde (seizoen 24 - aflevering 14) - Consumentenprogramma / Documentaire - Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

15 april: Wie is de Mol? België (seizoen 12 - aflevering 4) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van Gilles De Coster gaan tien Vlamingen op avontuur in Sicilië. Iedereen wil de groeps-pot winnen, maar in hun midden huist een saboteur: de mol.

15 april: Van Roosmalen & Groenteman (seizoen 7 - aflevering 14) - Talkshow - Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

17 april: Spoorloos (seizoen 21 - aflevering 5) - Documentaire - Programma dat zich richt op bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren of elkaar zelfs nog nooit hebben gezien. De redactie is door de ervaring bedreven geworden in het zoeken en opsporen van mensen. Dit doen ze in samenwerking met correspondenten in andere landen.

18 april: Dit was het nieuws (seizoen 46 - aflevering 5) - Komedie / Spelprogramma - Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Deze week zijn Roos Abelman en Marc van Ranst te gast.

19 april: Flikken Maastricht (seizoen 18 - aflevering 12) - Actie / Misdaad / Drama - Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van Flikken Maastricht. Maar ook de persoonlijke levens van o.a. Eva van Dongen, Floris Wolfs, Marion Dreesen en Romeo Sanders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze mysterieuze thrillerserie met een 8,1 op de IMDb bekijk je gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze mysterieuze thrillerserie met een 8,1 op de IMDb bekijk je gewoon op Netflix

De mysterieuze serie 'The Glory' gaat over een vrouw die wraak wil nemen op haar pestkoppen uit het verleden.

Op zoek naar een goede thrillerserie? Dan is de Zuid-Koreaanse serie The Glory absoluut een aanrader. En je kijkt hem bovendien gewoon op Netflix.

The Glory is een Zuid-Koreaanse serie, geschreven door Kim Eun-sook en geregisseerd door Ahn Gil-ho. Het eerste deel van seizoen 1 verscheen eind 2022 op Netflix. Daarna was het tweede deel vanaf maart 2023 te bekijken.

Plan voor wraak


De serie gaat over Moon Dong-eun (Song Hye-kyo). Op de middelbare school droomde ze ervan om architect te worden. Maar nadat ze op een brute manier wordt aangevallen door een paar medescholieren, moet ze deze droom opgeven.

Jaren later trouwt een van de pestkoppen die haar destijds aanvielen. Haar kind stuurt ze naar de school waar Moon Dong-eun nu lesgeeft. Nadat ze jarenlang heeft kunnen nadenken over de perfecte manier om wraak te nemen, kan ze nu beginnen om het plan uit te voeren.


Goed ontvangen


Ze is uit op een ding: wraak nemen op de mensen die haar droom in duigen hebben laten vallen. Niet alleen de mensen die haar hebben aangevallen, maar ook de scholieren die erbij stonden en niks hebben gedaan.The Glory werd na zijn release ontzettend goed ontvangen door het publiek en door recensenten. Op Netflix kwam de serie drie dagen na de release van seizoen 1 deel 2 op de eerste plek van de wereldwijd meest bekeken series van dat moment te staan.

IMDb


Op IMDb scoort de serie een 8,1/10. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 80% op de tomatometer en maar liefst 93% bij het publiek.

Bekijk The Glory op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog aan het nagenieten van 'Dune: Part Two'? Dan is deze peperdure scifi-serie zeker iets voor jou
Series / Featured

Nog aan het nagenieten van 'Dune: Part Two'? Dan is deze peperdure scifi-serie zeker iets voor jou

Kan je niet genoeg krijgen van Dune: Part Two? Dan kan je deze peperdure scifi-serie niet missen.

Iedereen die van scifi houdt, is groot fan geworden van de indrukwekkende Dune-films. Kan je niet genoeg krijgen van dit genre? Dan is deze peperdure scifi-serie de perfecte serie voor jou.

De peperdure serie Foundation van David S. Goyer (Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D) en Josh Friedman (verschillende Terminator-films) is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Asimov. Asimov schreef nog 6 andere boeken, waardoor de Foundation-franchise flink uitgebreid is.

Peperdure serie


Jared Harris (vooral bekend van Mad Men), Lee Pace (The Hobbit), Lou Llobell en Leah Harvey schitteren in de hoofdrollen.

De serie heeft op het moment van schrijven twee seizoenen en 20 afleveringen in totaal. Elke aflevering duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Het meest indrukwekkende is echter nog wel het budget. Seizoen 1 van Foundation had namelijk een budget van $69 miljoen.

Het verhaal


Foundation volgt Hari Seldon, een wiskundige. Hij heeft een methode ontwikkeld om de toekomst te voorspellen. Wanneer er een duistere periode van 30.000 jaar voorspeld wordt, zet Hari alles op alles om deze terug te brengen tot slechts 1000 jaar. Hij roept alle briljante professoren en denkers van de planeet Terminus bij elkaar om een nieuw Galactisch Rijk te vormen.Op Rotten Tomatoes doet Foundation het goed. Na 72 procent voor het eerste seizoen, staat het meest recente tweede seizoen op de volle 100 procent. Het tweede seizoen kreeg van het publiek 78 procent als Audience Score.

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Hari? Stream dan Foundation op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit een van de beste fantasyseries van Netflix
Series / Specials

Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit een van de beste fantasyseries van Netflix

De mysterieuze fantasy-dramaserie 'Katla' zal je aan het denken zetten.

Nog op zoek naar de perfecte mysterieuze fantasyserie om dit weekend te bingen? Dan is de IJslandse serie Katla een echte aanrader.

De miniserie Katla verscheen in juni 2021 op Netflix en is gemaakt door de IJslandse Sigurjón Kjartansson en Baltasar Kormákur. De serie gaat over de gelijknamige vulkaan, een van de grootste en actiefste van IJsland.

Doden keren terug


In Katla is de vulkaan een jaar geleden uitgebarsten en wonen er nog maar een paar mensen in het kleine stadje Vík. Zij blijven daar, ondanks een grote hoeveelheid as die in de lucht hangt.

De inwoners worden opgeschrikt wanneer er een met as bedekte vrouw arriveert, die twintig jaar eerder is verdwenen. Ze ziet er echter nog precies hetzelfde uit als toen ze vermist raakte. Er beginnen steeds meer mensen in Vík te verschijnen die in het verleden zijn overleden.

Onopgeloste problemen


Hun terugkomst creëert een paradox voor de mensen die hen kenden, wat oude legendes weer relevant maakt. Ondertussen is er een vulkanoloog uit Reykjavik die moet dealen met het opnieuw verschijnen van zijn dode zoon, terwijl hij een mysterieus verschijnsel ontdekt in een gletsjer.Via hun teruggekeerde geliefden moeten de bewoners van Vík leren om te gaan met onopgeloste problemen in het verleden. Katla bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. De serie is dus prima te kijken binnen een weekend.

100%


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een perfecte score van 100%. Recensent Erick Estrada noemt de serie "ruw, volwassen, grimmig zonder grafisch te hoeven te zijn."

Bekijk Katla op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.