search
Nog aan het nagenieten van 'Dune: Part Two'? Dan is deze peperdure scifi-serie zeker iets voor jou
Series / Featured

Nog aan het nagenieten van 'Dune: Part Two'? Dan is deze peperdure scifi-serie zeker iets voor jou

Kan je niet genoeg krijgen van Dune: Part Two? Dan kan je deze peperdure scifi-serie niet missen.

Iedereen die van scifi houdt, is groot fan geworden van de indrukwekkende Dune-films. Kan je niet genoeg krijgen van dit genre? Dan is deze peperdure scifi-serie de perfecte serie voor jou.

De peperdure serie Foundation van David S. Goyer (Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D) en Josh Friedman (verschillende Terminator-films) is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Asimov. Asimov schreef nog 6 andere boeken, waardoor de Foundation-franchise flink uitgebreid is.

Peperdure serie


Jared Harris (vooral bekend van Mad Men), Lee Pace (The Hobbit), Lou Llobell en Leah Harvey schitteren in de hoofdrollen.

De serie heeft op het moment van schrijven twee seizoenen en 20 afleveringen in totaal. Elke aflevering duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Het meest indrukwekkende is echter nog wel het budget. Seizoen 1 van Foundation had namelijk een budget van $69 miljoen.

Het verhaal


Foundation volgt Hari Seldon, een wiskundige. Hij heeft een methode ontwikkeld om de toekomst te voorspellen. Wanneer er een duistere periode van 30.000 jaar voorspeld wordt, zet Hari alles op alles om deze terug te brengen tot slechts 1000 jaar. Hij roept alle briljante professoren en denkers van de planeet Terminus bij elkaar om een nieuw Galactisch Rijk te vormen.Op Rotten Tomatoes doet Foundation het goed. Na 72 procent voor het eerste seizoen, staat het meest recente tweede seizoen op de volle 100 procent. Het tweede seizoen kreeg van het publiek 78 procent als Audience Score.

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Hari? Stream dan Foundation op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Foundation: Heb jij de serie al gezien op Apple TV+?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen