search
Deze gave en spannende detectiveserie is eindeloos herbekijkbaar: 'Psych'
Series / Specials

Deze gave en spannende detectiveserie is eindeloos herbekijkbaar: 'Psych'

Psych is een komische detectiveserie waarin misdaden worden opgelost met behulp van paranormale krachten.

Deze detectiveserie is zowel komisch als mysterieus. Misdaden die worden opgelost met hulp van een helderziende die van zichzelf niet weet dat hij die gave wel of niet bezit, levert genoeg komische situaties op.

In ieder geval geeft de politie van Santa Barbara hem het voordeel van de twijfel want het lukt Shawn Spencer (James Roday) zaken op te lossen.

Partner in crime


Spencer doet dit samen met zijn partner in crime Burton Guster ‘Gus’ (Dulé Hill). Samen runnen ze het bureau Psych en dankzij de opdrachten van de politie kunnen ze het hoofd boven water en de wereld voor de gek houden.

Maar hoelang lukt hen dit nog? Of beginnen de barstjes al heel snel zichtbaar te worden. Natuurlijk ontstaan er hilarische momenten, maar ook is er veel drama. Deze serie combineert beide heel subtiel waardoor het een feestje is deze serie te volgen.

Comedy Central


Psych is een Amerikaanse serie die is bedacht door Steve Franks en wordt in Nederland uitgezonden op Comedy Central. Naast Roday en Dulé zien we ook Timothy Omundson, Corbin Bensen, Maggie Lawson en Kirsten Nelson.Shawn heeft zogezegd de gave van zijn vader Henry Spencer geërfd. In flash backs leren we hoe Henry zijn zoon minutieus uitleg geeft en raadsels laat oplossen.

Paranormale krachten


Niet iedereen bij de politie gelooft in de paranormale krachten van Shawn Spencer. De vraag is niet hoe, hij tegen de lamp loopt maar wanneer.De serie is in 2006 ontwikkeld bij USA Network, kent 121 afleveringen en 8 seizoenen en liep tot 2014. Psych heeft 1 emmy gewonnen, vier andere Awards en is 30 keer genomineerd. Op IMDb krijgt de serie een 8,4 en in 2017 is er een film Psych gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Psych: vind jij dit een goede serietip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen