search
Met een 8,6 is dit een van de hardste en ongrijpbaarste gangsterseries die je nog gewoon op HBO Max kijkt
Series / Specials

Met een 8,6 is dit een van de hardste en ongrijpbaarste gangsterseries die je nog gewoon op HBO Max kijkt

'Boardwalk Empire' is een misdaadserie die zich afspeelt in de Verenigde Staten in de tijd van de drooglegging.

HBO staat bekend om zijn series van hoge kwaliteit. Eén van de series die hielp om dit imago te versterken, is de iconische misdaadserie Boardwalk Empire.

Het eerste seizoen van Boardwalk Empire verscheen in 2010. De pilot werd geregisseerd door Martin Scorsese en kostte maar liefst 18 miljoen dollar, waarna HBO besloot de serie door te zetten. In totaal verschenen er vijf seizoenen.

Drooglegging


De serie speelt zich af in de periode van de drooglegging in de Verenigde Staten, in de jaren 20. We zien het verhaal van Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi), een politicus die Atlantic City in New Jersey onder zijn toezicht heeft.

We zien hoe hij met verschillende historische personages omgaat, van belangrijke mensen met status tot normale burgers die tegen hem opkijken. Hij heeft contacten in zowel de politieke als de maffiawereld, waardoor de federale overheid hem onder de loep neemt.

Echte personen


Naast Buscemi spelen er nog meer bekende acteurs in de serie. Zo zien we onder andere Kelly Macdonald (No Country For Old Men) in de rol van Margaret Thompson, Michael Shannon (Revolutionary Road) als Nelson Van Alden en Michael Pitt (The Dreamers) als James Darmody.Het verhaal van de serie is losjes gebaseerd op echte personen. Boardwalk Empire werd na zijn release enorm goed ontvangen en won dan ook een groot aantal prijzen, waaronder meerdere Emmy's, Golden Globes en SAG-awards.

IMDb


Op IMDb krijgt de serie een 8,6/10 als beoordeling. In de top 250 beste series van de site is Boardwalk Empire te vinden op plek 172.

Bekijk Boardwalk Empire op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Boardwalk Empire moest een nieuw soort The Sopranos worden: is dat gelukt volgens jou?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen