search
Een van de beste HBO-series heeft een sublieme 8,6 op IMDb en is het kijken meer dan waard
Series / Specials

Een van de beste HBO-series heeft een sublieme 8,6 op IMDb en is het kijken meer dan waard

'Deadwood' werd veel te vroeg gecanceld, maar heeft toch een geweldige score.

Er staan een hoop geweldige series op HBO, zowel uit het streaming tijdperk als van daarvoor. Want voordat HBO Max bestond zond HBO op kabel natuurlijk al een hoop bekende series uit.

Een van die series is de western Deadwood. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2004. Daarna kwamen er nog twee seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2006. In 2019 verscheen er een film genaamd Deadwood: The Movie op HBO Max.

Misdaad en corruptie


De serie speelt zich af in de Verenigde Staten van de late 19e eeuw. Na een bloedige slag is het mijnbouwstadje Deadwood in South Dakota één grote chaos van misdaad en corruptie geworden.

Twee mannen arriveren in het stadje: de ex-jurist Wild Bill Hickock (Keith Carradine) en Seth Bullock (Timothy Olyphant), die een nieuw leven wil beginnen. De twee mannen komen al snel terecht in de criminele wereld van Deadwood.

Gecanceld


Deadwood is een echt bestaande stad in de Verenigde Staten en onder andere het personage Bullock is gebaseerd op een echte inwoner. Maker David Milch gebruikte echte dagboeken en kranten om het verhaal en de personages te ontwikkelen.Helaas kreeg Deadwood een abrupt einde, nadat de serie gecanceld werd na drie seizoenen. De reden daarvoor bleef lange tijd vaag, maar inmiddels is duidelijk dat creatieve meningsverschillen tussen HBO en Milch de oorzaak waren.

IMDb


De serie staat dan ook op nummer 8 in TV Guide's top 60 van series die "te vroeg gecanceld werden". Op IMDb scoort de serie een 8,6/10. In de top 250 beste series van de site staat Deadwood op de 137e plek.

Deadwood is helaas niet meer te streamen op HBO Max. Wel is de dvd op meerdere sites te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij ook zo genoten van Deadwood van HBO?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee (of niet gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen