search
Deze angstaanjagende serie scoort een haast perfecte 97% op Rotten Tomatoes en is nog altijd te streamen op Netflix
Series / Specials

Deze angstaanjagende serie scoort een haast perfecte 97% op Rotten Tomatoes en is nog altijd te streamen op Netflix

'Hellbound' laat op een griezelige manier de dieptepunten van de mensheid zien.

Zin in een serie die je de stuipen op het lijf jaagt? Zoek dan niet verder, want de angstaanjagende Zuid-Koreaanse serie Hellbound scoort fantastisch op Rotten Tomatoes.

Hellbound is een Zuid-Koreaanse donkere fantasyserie. Het eerste seizoen verscheen in 2021 op Netflix. In 2022 bevestigde Netflix dat er ook een tweede seizoen zou komen. Het is nog niet bekend wanneer dit uitkomt.

Buitenaardse verschijning


De serie speelt zich af in het Zuid-Korea van 2022, wat tijdens de release van de serie in de nabije toekomst was. Een buitenaardse verschijning genaamd "angel" begint zich op aarde te vertonen om voorspellingen te doen over wie er naar de hel gaat en wanneer.

Ongeveer tegelijk verschijnen er drie bovennatuurlijke wezens die de aangewezen persoon vermoorden, wat een "demonstration" wordt genoemd. Twee verschillende sekte-achtige groepen grijpen de macht door op mensen hun angst in te spelen.

Succes


Hellbound kon na zijn release meteen rekenen op positieve reacties. Een dag na de première werd het de meest bekeken serie ter wereld van dat moment, waarmee Squid Game ingehaald werd.



Volgens veel recensenten heeft het succes van Hellbound veel te maken met de grote rage rondom Squid Game, dat twee maanden eerder uitkwam. Maar dat neemt niet weg dat de serie gewoon een geweldige score heeft.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes scoort de serie 97% op de tomatometer. De critics consensus: ”Door de duivelse verbeeldingskracht van schrijver-regisseur Yeon Sang-ho, maakt Hellbound gebruik van zijn angstaanjagende concept om de menselijke feilbaarheid zorgvuldig te onderzoeken”.

Bekijk Hellbound op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hellbound: heb jij deze topserie op Netflix helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen