search
Misdaadklassieker met sterke 95% op Rotten Tomatoes krijgt een reboot
Series / Nieuws

Misdaadklassieker met sterke 95% op Rotten Tomatoes krijgt een reboot

Veertien jaar later werkt de originele schrijver van deze indrukwekkende serie aan een reboot.

Misdaadseries zijn er in alle soorten en maten. Denk hierbij aan de Law & Order-franchise en de CSI-franchise. Een serie die consequent uitstekende kritieken kreeg was Cold Case.

Lilly Rush (Kathryn Morris) en haar team losten oude zaken op, waarbij sommigen letterlijk een eeuw oud waren. De 'lone wolf' Lilly was minstens zo intrigerend als de verhaallijnen zelf.

Dossiers


De serie liep gedurende zeven seizoenen (2003 -2010) waarbij de stekker er als gevolg van dalende kijkcijfers uiteindelijk uitgetrokken werd. De kwaliteit werd echter consequent als uitstekend betiteld, en de kijkers op Rotten Tomatoes waarderen Cold Case met maar liefst 95%.

Cold Case speelde zich af in Philadelphia en bood veel meer dan formulaïsche misdaad-van-de-week afleveringen. De makers kozen ervoor om maatschappelijke kwestie te verwerken in de verhaalijnen. De onopgeloste zaken boden dus een diepere inkijk in de maatschappij van zowel het verleden als het heden.

Verhuizing


Volgens Deadline is de Amerikaanse zender CBS momenteel bezig met een reboot. De oorspronkelijke bedenker Meredith Stiehn is bezig met het ontwikkelen van deze nieuwe serie. Tot dusver is nog niet bekend of er ook oude bekenden te zien zullen zijn. Wel is bericht dat de nieuwe serie zich in het zuidwesten van de Verenigde Staten zal afspelen. Hierbij gaat het om staten zoals New Mexico en Nevada, maar ook Californië en Texas.



Cold Case kun je in zijn geheel bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij eerder van Cold Case gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen