search
Deze "beste dramaserie ooit" met een 8,9 op de IMDb kun je verrassend genoeg helemaal nergens streamen
Series / Specials

Deze "beste dramaserie ooit" met een 8,9 op de IMDb kun je verrassend genoeg helemaal nergens streamen

Deze serie kun je momenteel nergens streamen, maar hij is absoluut het kijken waard.

Series die nergens te streamen zijn, worden vandaag de dag vaak vergeten. Zelfs als ze van geweldige kwaliteit zijn. Dat is ook het geval bij de geprezen Poolse miniserie Dekalog.

Dekalog, ook wel bekend als Dekaloog in het Nederlands of The Decalogue in het Engels, is een Poolse miniserie. De serie van Krzysztof Kieślowski ging in 1989 in première. In andere landen was de serie pas eind jaren 90 te bekijken.

Tien geboden


De serie bestaat uit tien korte afleveringen/televisiefilms van ongeveer een uur. Zoals de titel al suggereert, gaan de afleveringen over de tien geboden. Iedere aflevering is losjes gebaseerd op een van de tien geboden.

Volgens Kieślowski corresponderen de afleveringen niet precies met de tien geboden. Ook worden de namen van de geboden nooit precies genoemd. Alle korte films staan los van elkaar, maar hebben wel ongeveer dezelfde setting in Warschau. De personages leven dichtbij elkaar in een appartementenblok.

Melancholisch


God is als personage aanwezig in de serie. Maar de afleveringen gaan ook vooral over de verantwoordelijkheid die mensen zelf dragen. De toon van de afleveringen is melancholisch, met als uitzondering de laatste die eerder gezien kan worden als donkere komedie.De serie is het populairste werk van Kieślowski en heeft meerdere prijzen gewonnen. Volgens de beroemde regisseur Stanley Kubrick is Dekalog het enige werk dat hij een meesterwerk zou noemen.

IMDb


Op IMDb krijgt Dekalog een score van 8,9/10 na 28 duizend stemmen. Ook is de serie te vinden in de top 250 beste series van de site, namelijk op nummer 41. Dekalog is helaas nergens te streamen. Wel is de serie op dvd te koop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dekalog is duidelijk een onbekendere serie: heb jij deze gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen