search
Netflix trekt lange neus naar concurrentie: heel veel nieuwe abonnees in eerste maanden 2024
Series / Nieuws

Netflix trekt lange neus naar concurrentie: heel veel nieuwe abonnees in eerste maanden 2024

De triomftocht van het streamingbedrijf gaat onverminderd voor blijkt uit de laatste berichten.

Eerder schreven wij al over het duizelingwekkende zakelijke succes van Netflix. De laatste kwartaalcijfers maken duidelijk dat Netflix voorlopig blijft regeren in streamingland.

Netflix is van 260 miljoen abonnees aan het einde van 2023 gegroeid naar 270 miljoen abonnees gedurende kwartaal één in 2024. Opnieuw heeft de uiteindelijke groei de voorspellingen ruimschoots weten te overtreffen.

Twee keer zo groot


De groei was namelijk bijna het dubbele van hetgeen was ingeschat. Het bedrijf had ingezet op ongeveer 4,9 miljoen nieuwe abonnees, wat uiteindelijk 9.33 miljoen nieuwe abonnees werd.

Wall Street bericht dat een en ander zijn weerslag heeft op de prijs van de aandelen. Vorig jaar was een aandeel Netflix (NFLX) zo'n $ 331 waard terwijl dit nu zo rond de $ 611,15 ligt.

Teller


Verder meldt Wall Street dat ook de verwachte omzet hoger uitpakte dan in eerste instantie gedacht werd. In plaats van de verwachte $ 8,73 biljoen in het eerste kwartaal stond de teller voor Netflix op een duizelingwekkende $ 9,24 biljoen. Het is niet waarschijnlijk dat een andere streamingdienst Netflix zal weten te overtreffen.



Wel is dit waarschijnlijk een van de laatste keren dat het aantal abonnees bekendgemaakt wordt door de streamer. Netflix werkt natuurlijk op een dusdanig grote schaal dat het bedrijf er voor kiest om alleen nog maar de mijlpalen door te geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je zelf Netflix hebt: twijfel jij wel eens of je Netflix moet opzeggen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen