search
Spannende en griezelige horrorfilm 'The Piper' deze week thuis te zien: wat moet je weten?
Films / Specials

Spannende en griezelige horrorfilm 'The Piper' deze week thuis te zien: wat moet je weten?

The Piper: een huiveringwekkende horrorfilm waarin muziek en de dood op angstaanjagende wijze samenkomen.

Vanaf 18 april is Pathé Thuis weer een griezelige film rijker. In deze horrorfilm versmelten muziek en de dood op huiveringwekkende wijze. Één ding is zeker: The Piper jaagt je de stuipen op het lijf.

Erlingur Thoroddsen, zowel producent als schrijver, staat bekend om eerdere werken zoals Rökkur uit 2017 en Into the Dark uit 2018. Hij heeft zowel de regie als de productie van The Piper op zich genomen, en is tevens de scenarioschrijver ervan.

Dodelijke muziek


In de film volgen we Mel een jonge componiste die de kans krijgt om het laatste werk van haar overleden mentor te voltooien. Al snel ontdekt ze dat het spelen van de muziek nogal duistere consequenties met zich meebrengt.

Zoals verwacht speelt muziek een grote rol in de film. Van betoverende composities die de kijker in de ban houden tot angstaanjagende klanken die de spanning laten stijgen, de muziek weeft zich naadloos door het verhaal. Het dient als achtergrondgeluid, maar ook als een krachtig element dat de sfeer en spanning verhoogt.

Cast


De film wordt versterkt door de getalenteerde cast, waar Charlotte Hope, Julian Sands, Kate Nichols en Oliver Savell deel van uit maken. Samen brengen ze de personages tot leven en voegen ze diepte toe aan het mysterie dat zich ontvouwt.

De anderhalf uur durende horrorfilm kwam al uit in 2023 en heeft wel wat kritiek gekregen, vooral van het publiek. De Tomatometer geeft de film een redelijke 60 procent, maar het publiek is duidelijk minder onder de indruk. De publieksscore komt niet verder dan 40 procent. Een bak zelfgemaakte popcorn helpt misschien.

Thuis


Nieuwsgierig naar de film? Op 18 april brengt Pathé Thuis de angstaanjagende horrorfilm rechtstreeks naar jouw huiskamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Piper: denk jij dat jij deze film vroeg of laat ziet?

 • Ja (of al gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen