search
LEGO komt met gave 'Star Wars'-set met 718 steentjes: duidelijk voor de echte verzamelaar
Films / Nieuws

LEGO komt met gave 'Star Wars'-set met 718 steentjes: duidelijk voor de echte verzamelaar

De set 75329 Death Star Trench Run Diorama komt volgende maand beschikbaar.

Fans van LEGO Star Wars bezitten mogelijk al de eerdere Diorama-sets. De unieke uitgaven, die scènes uit de filmserie weerspiegelen, verschenen voor het eerst in mei 2023 en ondertussen zijn er vijf verschenen. Een zesde verschijnt volgende maand.

De volgende uitgave verschijnt op 1 mei dit jaar en heet Mos Espa Podrace. De eerste vijf sets heten Death Star Trench Run, Dagobah Jedi Training, Death Star Trash Compactor, Emperor's Throne Room en Endor Speeder Chase.

Mos Espa Podrace


De kenner weet al dat het gaat om een scène uit Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999). In de eerste prequelfilm zien we een podrace op Tatooine, ter ere van Boonta Eve, een religieuze feest van de Hutts.

De set toont twee pods in de woestijn omgeving, met voorop de quote "Remember, concentrate on the moment. Feel, don't think. Use your instincts." Om nog maar eens terug te keren naar de film van bedenker George Lucas.

718 bouwstenen


Met 718 bouwsteentjes is het geen enorm grote set, maar het is wel een fraaie set voor in de vitrinekast of een dergelijke plaats. Met een prijs van 80 euro zijn de kosten te overzien, en je hoeft je niet druk te maken dat kleine kinderen er graag mee willen spelen. Er zitten namelijk geen minifiguren bij.

Bekijk op instagram


De film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace vind je uiteraard op Disney+ en de set zal ongetwijfeld snel op de website van LEGO te vinden zijn.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films, en is niet gesponsord door LEGO of enige andere leverancier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

LEGO-sets van Star Wars: gaaf of niet?

 • Ja, gaaf!!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet iets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen