search
De motivatie van de grote 'Cobra Kai'-schurk kan teruggeleid worden naar één makkelijk te vergeten scène
Series / Specials

De motivatie van de grote 'Cobra Kai'-schurk kan teruggeleid worden naar één makkelijk te vergeten scène

Deze scène was de oorzaak voor de daden van Terry Silver in 'Cobra Kai' .

Iedere schurk heeft een origin-story. Dit kan een lang en gedetailleerd verhaal zijn, maar soms komt het neer op slechts één scène. Dat laatste is het geval bij de schurk Terry Silver (Thomas Ian Griffith) in Cobra Kai.

Cobra Kai is een martial arts-serie en een sequel van de The Karate Kid-films. De eerste seizoenen verschenen op YouTube, maar sinds het derde seizoen is de serie op Netflix te kijken.

Schurk


Terry Silver was de schurk in The Karate Kid III, die terugkeerde in seizoen 4 van Cobra Kai. In de serie was zijn rivaliteit met Daniel LaRusso in eerste instantie al lang verleden tijd. Maar door de snode plannen van Kreese werd Silver snel weer de persoon die we kennen.

Al snel neemt Silver in de serie ook weer de plek van schurk in. Aan het einde van seizoen 5 heeft hij alweer verschillende kwaadaardige daden op zijn naam staan. Dit komt ongetwijfeld door zijn eigen slechte kwaliteiten en de invloed van Kreese.

Excuses


Maar er is een scène in de serie die dit allemaal in werking heeft gezet, al lijkt deze in eerste instantie misschien onbelangrijk. In aflevering 5 van seizoen 4 werden Daniel en Terry herenigd. Daniel herinnerde Terry er op dit moment aan wat hij hem allemaal heeft aangedaan.



Op dat moment bood Terry zijn excuses aan. Het komt niet vaak voor, maar op dat moment leken zijn woorden oprecht te zijn. Dit was een zeldzaam moment van zijn kant, maar hij werd afgewezen.

Oorzaak


Daniel weigerde namelijk om zijn excuses te aanvaarden. Waarschijnlijk bracht dit de woede die de oorzaak van zijn daden in The Karate Kid III was weer terug bij Terry.

Na wat hij nu allemaal heeft gedaan, lijkt het in de toekomst nog onwaarschijnlijker dat Daniel zijn excuses zal accepteren. Bekijk Cobra Kai op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Cobra Kai keert dit jaar terug voor een laatste seizoen: kijk jij er naar uit, of ga je liever voor de nieuwe Karate Kid-film die eind 2024 verschijnt?

  • Cobra Kai

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nieuwe Karate Kid-film

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen