search
Deze misdaadserie met 0% op Rotten Tomatoes had eigenlijk een nieuwe monsterhit moeten worden
Series / Specials

Deze misdaadserie met 0% op Rotten Tomatoes had eigenlijk een nieuwe monsterhit moeten worden

'Charlie's Angels' heeft veel remakes gehad, maar dit is veruit de slechtste.

Remakes zorgen vaak voor een hernieuwde populariteit en brengen het verhaal van de film of de serie over aan een nieuwe generatie. Maar in sommige gevallen floppen ze gewoon ronduit.

Dat gebeurde helaas bij de serie Charlie's Angels uit 2011. De serie is een remake van de originele gelijknamige serie uit de jaren 80, met Kate Jackson, Farrah Fawcett en Jaclyn Smith in de hoofdrol.

Klassiekers


Begin deze eeuw kwam er ook een gelijknamige reeks films, met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu. Zowel de originele serie als de films groeiden uit tot klassiekers. Hetzelfde kan alleen niet gezegd worden over de remake uit 2011.

Die werd gemaakt door Alfred Gough en Miles Millar en heeft Annette Ilonzeh, Minka Kelly en Rachael Taylor in de hoofdrol. De serie is geen volledige remake, want de vrouwelijke hoofdpersonages zijn andere personages dan in de originele serie of de film.

Gecanceld


Gough gaf in een interview aan dat hij niets "campy" of "retro" wilde doen voor de serie. Volgens hem waren de personages in zijn versie echt en emotioneel gegrond. Helaas werkte dit niet in het voordeel van de remake.



ABC besloot namelijk om de serie vroegtijdig te annuleren. In totaal waren er acht afleveringen gemaakt, maar al na de vierde werd de serie gecanceld vanwege slechte beoordelingen. De laatste aflevering werd in de Verenigde Staten nooit uitgezonden.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes heeft de remake een zeldzaam lage score van 0%. De critics consensus: "Een door en door middelmatige reboot van een geliefde serie, deze nieuwe Charlie's Angels mist zelfs de camp-waarde die nodig is om er een guilty pleasure van te maken".

Deze remake kun je dus beter overslaan, maar de film uit 2000 kijk je op Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wist jij dat deze Charlie's Angels-serie bestaat?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen