search

Ons nieuws van dinsdag 16 april 2024

Netflix komt met 'Shogun'-achtige serie 'Judge Dee's Mystery' met Nederlands tintje: wat kun je verwachten?
Series / Specials

Netflix komt met 'Shogun'-achtige serie 'Judge Dee's Mystery' met Nederlands tintje: wat kun je verwachten?

Judge Dee's Mystery, gebaseerd op de boeken van Robert van Gulik, volgt rechter Dee in het oude China.

Binnenkort komt de serie Judge Dee's Mystery online en daarom zijn hier vijf vragen om je inzicht te geven in deze nieuwe serie.

Is de serie gebaseerd op een boek?


Ja, Judge Dee's Mystery is gebaseerd op de boeken van de Nederlandse diplomaat en sinoloog Robert van Gulik, die bekend staat om zijn vertaling van het Chinese boek Celebrated Cases of Judge Dee. Hij vertaalde het oorspronkelijke boek, geschreven door een anonieme auteur, en voegde hier zijn eigen verhalen aan toe.

Wie spelen de hoofdrollen in de serie?


De hoofdrollen worden gespeeld door Yiwei Zhou (Di Renjie), Likun Wang (Cao Un) en Jia-yi Zhang (Wei Wuji). Deze acteurs zijn mogelijk nog niet zeer bekend in het Westen, maar dat kan veranderen na deze serie.

Waar gaat de serie over?


De serie speelt zich af in de Tang-dynastie en volgt de rechtvaardige rechter Dee, die als magistraat in het Chinese keizerlijke rechtssysteem zowel onderzoeker als rechter was. Hij lost verschillende misdaden op terwijl hij een mysterie over zijn eigen afkomst ontrafelt.Is de serie geschikt voor kijkers die niet bekend zijn met de Chinese geschiedenis?


Ja, hoewel de serie zich afspeelt in een historische setting, is deze toegankelijk voor kijkers die niet bekend zijn met de Chinese geschiedenis. Het richt zich voornamelijk op de mysteries en intriges, wat het voor een breed publiek interessant maakt.Wie was de echte Di Renjie?


Hij was een Chinese politicus tijdens de Tang- en Wu Zhou-dynastieën, bekend om zijn intelligentie en integriteit. Hij diende tweemaal als kanselier tijdens het bewind van keizerin Wu Zetian.Judge Dee's Mystery is woensdag 17 april te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil je meer 'The Gentlemen'? Zorg dan dat je deze misdaadserie niet mist
Series / Featured

Wil je meer 'The Gentlemen'? Zorg dan dat je deze misdaadserie niet mist

Actie, misdaad en criminaliteit. Deze serie met Peaky Blinders-acteur Joe Cole heeft het allemaal.

De nieuwe actie komedie van Guy Ritchie, The Gentlemen, was een groot succes onder kijkers. Theo James steelt de show in de hoofdrol en ook Maze Runner-actrice Kaya Scodelario laat haar talent zien. Het is logisch dat je geen genoeg kan krijgen van deze serie, maar gelukkig is er een gruwelijk goed alternatief.

The Gentlemen is de perfecte actie komedie met een goede dosis aan misdaad en drama. Gangs of London uit 2020 is de perfecte serie als je meer van dit genre wil zien.

Adaptatie


Gangs of London is gebaseerd op de gelijknamige video game van London Studio. De game is het vierde deel uit The Getaway-franchise van Brendan McNamara en Katie Ellwood.

De serie is gemaakt door Gareth Evans en Matt Flannery en heeft ondertussen al twee ijzersterke seizoenen. Eind 2022 was de serie vernieuwd voor een derde seizoen, maar hier is nog geen officiële verschijningsdatum van bekend.

Het plot


Gangs of London gaat over de verdachte dood van Finn Wallace (Colm Meaney), de machtigste crimineel in Londen. Niemand weet wie hem vermoord heeft, maar hij had een lange lijst van rivalen.In deze onzekere tijd voor criminelen en de maffia, probeert Sean Wallace (Joe Cole) de plaats van zijn vader in te nemen. Terwijl dit allemaal afspeelt, weet undercoveragent Elliot Carter/ Finch (Sope Dirisu) de Wallace Organization te infiltreren.

Gangs of London


Ben je nieuwsgierig geworden naar de complexe wereld van de misdaad in Londen? Dan is Gangs of London de perfecte serie voor jou! Helaas is Gangs of London op het moment van schrijven niet in Nederland te streamen, maar wel te koop op verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonge ster van 'Game of Thrones' spinoff viert castingsucces in virale video
Series / Nieuws

Jonge ster van 'Game of Thrones' spinoff viert castingsucces in virale video

Een acteur krijgt natuurlijk niet elke dag dit soort topnieuws.

Onlangs onthulde HBO de eerste acteurs voor de Game of Thrones-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms. De streamer liet weten dat de twee hoofdrolspelers voor de nieuwe serie gevonden zijn.

A Knight of the Seven Kingdoms is een verfilming van de Dunk & Egg-novella's van schrijver George R.R. Martin. De twee hoofdpersonages zijn de ridder Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg. Die laatste gaat gespeeld worden door acteur Dexter Sol Ansell.

Virale video


Op sociale media circuleert momenteel een video waarin de pas 9-jarige Ansell hoort dat hij de rol van Egg heeft. Zijn manager brengt hem in het virale filmpje het gelukkige nieuws.

''Pak je koffers maar in'', vertelt zijn manager hem. ''Je gaat vier maanden naar Ierland om een hele toffe serie te filmen.'' De acteur reageert dolenthousiast. ''Ik heb de rol!''

2025


Bekijk de virale video hieronder. A Knight of the Seven Kingdoms gaat naar verwachting eind 2025 in première op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote en schokkende geheimen op Netflix houden kijkers aan de buis gekluisterd
Series / Nieuws

Grote en schokkende geheimen op Netflix houden kijkers aan de buis gekluisterd

De Noordse Netflix-serie Midtsommernatt staat nu bovenaan de Netflix Top 10 met series.

De Netflix Top 10 met series heeft een nieuwe koploper met de serie Midtsommernatt alias Midsummer Night. De Noorse Netflix Original weet voorbij te gaan aan de vorige koploper, de Duitse misdaadserie Crooks die nu op de tweede plaats staat.

De Noorse dramaserie Midtsommernatt van Per-Olav Sørensen, bekend van de serie Kampen om Tungtvannet en de Netflix-film Royalteen, wordt door Netflix omschreven met de keywords intiem, aangrijpend en spannend.

Midtsommernatt


In de dramaserie brengt Carina haar familie bij elkaar voor een traditionele Zweedse midzomer. De vrolijke bijeenkomst loopt echter compleet anders dan verwacht, als er lang bewaarde geheimen worden onthuld.

Met rollen voor Pernilla August, Dennis Storhøi en Yngvild Støen Grotmol valt de serie goed in de smaak bij de kijkers. De serie heeft een publieksscore van 89 procent op Rotten Tomatoes, en de IMDb noteert een redelijke 6,9.

Nu te zien


Het eerste seizoen van Midtsommernatt bestaat uit vijf afleveringen en deze duren bij elkaar zo'n 2,5 uur. Dus met een beetje inzet kijk je deze al in een avondje vanaf je bank.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers' wordt nog indrukwekkender door het budget van 'Masters of the Air'
Series / Nieuws

'Band of Brothers' wordt nog indrukwekkender door het budget van 'Masters of the Air'

Beide series zijn geweldig, maar door deze informatie wordt Band of Brothers nog veel indrukwekkender.

Ondertussen heeft bijna iedere serieliefhebber wel van de gloednieuwe oorlog serie Masters of the Air gehoord. De serie heeft een ensemblecast en een ijzersterk creatief team, maar toch blijft Band of Brothers veel indrukwekkender.

Masters of the Air dient als aanvulling op de iconische Band of Brothers en The Pacific. Alle drie de series spelen zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar vertellen het verhaal van verschillende helden.

Het budget


Laten we het hebben over de budgetten van de series. Het budget van Masters of the Air was volgens Deadline ongeveer $250 miljoen tot $300 miljoen. Dit is heel wat hoger dan Band of Brothers tot zijn beschikking had.

De serie uit begin jaren 2000 had namelijk omgerekend een budget van $125 miljoen. Er wordt beweerd dat het bedrag na de inflatie gelijk staat aan $220 miljoen (in 2024). Echter, dat is nog minstens $30 miljoen minder dan Masters of the Air.

Maakt het uit?


Masters of the Air heeft negen en Band of Brothers tien afleveringen. Dat betekent dus dat Band of Brothers met veel minder geld veel meer moest doen. Maar wat maakt het nou echt uit?Laten we voorop stellen dat beide series ijzersterk zijn. Toch waren de speciale effecten van Masters of the Air af en toe teleurstellend. Het is dus op zijn zachtst gezegd opvallend dat een serie met alle technologie van nu en met een veel hoger budget minder goed is dan een serie met een lager budget uit 2000.

Prijzen


Bovendien is Band of Brothers voor 20 Emmy's genomineerd en heeft er hier zeven van gewonnen. Masters of the Air is op het moment van schrijven nog voor niets genomineerd.Perfecte speciale effecten of niet, Masters of the Air is een fantastische serie die te streamen is op Apple TV+. Band of Brothers is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel onbekende en nieuwe films op Netflix prijken bovenaan in de top 10
Films / Nieuws

Veel onbekende en nieuwe films op Netflix prijken bovenaan in de top 10

De Top 10 wordt gedomineerd door nieuwe Netflix Originals die zeker niet zo bekend zijn.

De Netflix Top 10 bestaat vaak uit allerlei bekende films. Deze week staan er vooral veel onbekende titels bovenaan de lijst, met onder andere vier nieuwe Netflix Originals. Bovenaan staat zelfs een docufilm.

De Top 10 wordt namelijk aangevoerd door What Jennifer Did, een docufilm over Jennifer Pan die in 2010 haar ouders vermoordde voor geld, op 25 jarige leeftijd. Duidelijk een schokkende docufilm.

Netflix Originals


Op de tweede tot en met de vierde plaats staan ook Netflix Originals. De tweede plek is voor Stöld, een redelijk ontvangen Zweedse dramathriller en de derde stek is voor de live action-animatiefilm Woody Woodpecker Gaat op Kamp, voor de jongere generatie of de fan van Woody.

De plekken daarna zijn onder andere voor de Spaanse Original Pared con Pared en eerdere nummer één Scoop. Lager in de top 10 vind je ook nog de bioscoopfilms The Equalizer 3 en The Expendables 4.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Top 10 met films, met in totaal zes Netflix Originals.

1. What Jennifer Did - Netflix Original
2. Stöld - Netflix Original
3. Woody Woodpecker Gaat op Kamp - Netflix Original
4. Pared con Pared - Netflix Original
5. One True Loves
6. Scoop - Netflix Original
7. Fabbricante di Lacrime - Netflix Original
8. The Equalizer 3
9. The Expendables 4
10. Disquiet

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populariteit Prime-serie 'Fallout' zorgt voor hernieuwde interesse in de games
Series / Nieuws

Populariteit Prime-serie 'Fallout' zorgt voor hernieuwde interesse in de games

De vier bestaande games werden afgelopen week ontzettend veel gespeeld na het debuut van de serie op Prime Video.

Prime Video stelde afgelopen week de langverwachte gameverfilming Fallout beschikbaar voor streaming, en daar profiteert niet alleen de streamingdienst zelf van.

Fallout is gebaseerd op een langlopende game-franchise die uit meerdere games bestaat, en die games worden door het succes van de serie opeens weer massaal gespeeld.

Hernieuwde interesse


Volgens website SteamDB zijn de spelersaantallen van de Fallout-games op Steam significant afgelopen in de dagen na de release van de kritisch zeer goed ontvangen serie.

Fallout 4, de meest recente game in de reeks, profiteerde het meest. In de laatste zes maanden werd deze game elk weekend gemiddeld zo'n 24.000 keer gespeeld, maar afgelopen weekend steeg dat aantal naar ruim 83.000.

Ook de oudere games


Eenzelfde sprong gold voor Fallout 76, dat afgelopen weekend door bijna 40.000 spelers tegelijk werd opgestart, tegenover een normaal aantal van 13.000.Ook Fallout: New Vegas en Fallout 3: Game of the Year Edition waren goed voor wel drie keer zoveel spelers als normaal. Zo zie je maar welke impact een succesvolle serie kan hebben!

Upgrades


En daar blijft het niet bij. Game-ontwikkelaar Bethesda kondigde onlangs aan dat Fallout 4 een upgrade krijgt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S op 25 april. Daar worden meteen ook een aantal nieuwe avonturen aan toegevoegd.

Het eerste seizoen van Fallout is in zijn volledigheid te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijk mysterieuze trailer Prime Video-serie 'Outer Range' seizoen 2
Series / Nieuws

Heerlijk mysterieuze trailer Prime Video-serie 'Outer Range' seizoen 2

In mei gaan we zien hoe de grote serie met Josh Brolin en Imogen Poots verder gaat.

Amazon Prime Video heeft de nieuwe trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van de door Josh Brolin aangevoerde scifi-western Outer Range, dat vanaf 16 mei a.s. te streamen is.

In de serie volgen we Brolin als Royal Abbott, een rancher die alles op alles zet om zijn land en zijn familie te beschermen, zelfs als dat leidt tot interdimensionaal reizen.

Mysterieuze leegte


In het eerste seizoen ontdekt Abbott een enorme, mysterieuze leegte op een afgelegen stuk land. Het tweede seizoen laat zien hoe Royal en zijn vrouw Cecilia met moeite hun gezin bij elkaar proberen te houden na de mysterieuze verdwijning van hun kleindochter.

De Abbotts worden nu van alle kanten bedreigd en krijgen het moeilijker dan ook. Volgens de makers wordt het tweede seizoen nóg complexer en kunnen we meer plottwists dan in de vorige reeks afleveringen verwachten.

Alleskunner Brolin


Leuk detail is dat de beroemde Brolin zijn regiedebuut maakt met de voorlaatste aflevering van het nieuwe seizoen.We kennen de acteur voornamelijk van films als Sicario, No Country for Old Men, Dune en Deadpool 2. Outer Range is de eerste serie waarin hij de hoofdrol speelt.

Cast van het hoogste niveau


Naast Brolin zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor acteurs als Imogen Poots, Lili Taylor, Lewis Pullman, Tom Pelphrey, Olive Abercrombie, Tamara Podemski, Noah Reid, Shaun Sipos, Isabel Arraiza en Will Patton.

Charles Murray is showrunner en uitvoerend producent van Outer Range.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Achter de schermen van Prime Video's 'Fallout': Acteurs onthullen hun onbekendheid met het spel
Series / Nieuws

Achter de schermen van Prime Video's 'Fallout': Acteurs onthullen hun onbekendheid met het spel

Zou een serie juist wel iemand moeten hebben met veel ervaring, of maakt het niet uit?

Prime Video heeft met de live-action bewerking van het populaire computerspel Fallout een enorme hit te pakken. Kijkers en critici lopen ermee weg, ondanks een opvallende bekentenis van de hoofdrolspelers.

Acteurs Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten spelen de hoofdrollen in de serie, die bol staat van de referenties naar de oorspronkelijke games. Hoewel ze wel hun huiswerk hebben gedaan, geven ze toe dat ze heel weinig met de games te maken hebben gehad.

Flinke dosis eerlijkheid


Het gebeurt vaak dat als een acteur een rol in een computerspel krijgt, hij of zij beweert al jarenlang een groot fan te zijn geweest van de franchise. In het geval van de Fallout-acteurs is daar geen sprake van.

Purnell, die de rol van Lucy Maclean speelt, vertelde onlangs: "Nee ik ben geen gamer. Ik heb wel geprobeerd Fallout te spelen, maar ik ben er gewoon niet goed in. En dat irriteert me want ik ben zelf heel competitief."

Laat maar aan de jeugd over


Goggins is bij het publiek bekend geworden als het geliefde personage Cooper Howard, oftewel The Ghoul, en gaf ronduit toe dat hij nul ervaring heeft met computerspellen. "Mijn ervaring stopte bij Galaga”, zei hij, voordat hij onthulde dat hij op zijn 13-jarige zoon vertrouwde om de wereld van Fallout aan hem uit te leggen.Moten, die de rol van Maximus, een lid van de Brotherhood of Steel, vertolkt, zat qua voorbereiding ergens in het midden. De acteur keek naar Twitch-streams om zich onder te dompelen in de eigenzinnige en wild gewelddadige post-apocalyptische wereld.

Komt er een vervolg?


Prime Video's Fallout laat zien dat gameverfilmingen, net als The Last of Us, wel goed kunnen werken. Gezien de hoge waarderingen, de vele kijkcijfers en een opmerkelijke financiële onthulling, is het maar een kwestie van tijd voor de serie vernieuwd wordt voor seizoen twee.Bekijk alle afleveringen van Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze misdaadserie met 0% op Rotten Tomatoes had eigenlijk een nieuwe monsterhit moeten worden
Series / Specials

Deze misdaadserie met 0% op Rotten Tomatoes had eigenlijk een nieuwe monsterhit moeten worden

'Charlie's Angels' heeft veel remakes gehad, maar dit is veruit de slechtste.

Remakes zorgen vaak voor een hernieuwde populariteit en brengen het verhaal van de film of de serie over aan een nieuwe generatie. Maar in sommige gevallen floppen ze gewoon ronduit.

Dat gebeurde helaas bij de serie Charlie's Angels uit 2011. De serie is een remake van de originele gelijknamige serie uit de jaren 80, met Kate Jackson, Farrah Fawcett en Jaclyn Smith in de hoofdrol.

Klassiekers


Begin deze eeuw kwam er ook een gelijknamige reeks films, met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu. Zowel de originele serie als de films groeiden uit tot klassiekers. Hetzelfde kan alleen niet gezegd worden over de remake uit 2011.

Die werd gemaakt door Alfred Gough en Miles Millar en heeft Annette Ilonzeh, Minka Kelly en Rachael Taylor in de hoofdrol. De serie is geen volledige remake, want de vrouwelijke hoofdpersonages zijn andere personages dan in de originele serie of de film.

Gecanceld


Gough gaf in een interview aan dat hij niets "campy" of "retro" wilde doen voor de serie. Volgens hem waren de personages in zijn versie echt en emotioneel gegrond. Helaas werkte dit niet in het voordeel van de remake.ABC besloot namelijk om de serie vroegtijdig te annuleren. In totaal waren er acht afleveringen gemaakt, maar al na de vierde werd de serie gecanceld vanwege slechte beoordelingen. De laatste aflevering werd in de Verenigde Staten nooit uitgezonden.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes heeft de remake een zeldzaam lage score van 0%. De critics consensus: "Een door en door middelmatige reboot van een geliefde serie, deze nieuwe Charlie's Angels mist zelfs de camp-waarde die nodig is om er een guilty pleasure van te maken".

Deze remake kun je dus beter overslaan, maar de film uit 2000 kijk je op Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De motivatie van de grote 'Cobra Kai'-schurk kan teruggeleid worden naar één makkelijk te vergeten scène
Series / Specials

De motivatie van de grote 'Cobra Kai'-schurk kan teruggeleid worden naar één makkelijk te vergeten scène

Deze scène was de oorzaak voor de daden van Terry Silver in 'Cobra Kai' .

Iedere schurk heeft een origin-story. Dit kan een lang en gedetailleerd verhaal zijn, maar soms komt het neer op slechts één scène. Dat laatste is het geval bij de schurk Terry Silver (Thomas Ian Griffith) in Cobra Kai.

Cobra Kai is een martial arts-serie en een sequel van de The Karate Kid-films. De eerste seizoenen verschenen op YouTube, maar sinds het derde seizoen is de serie op Netflix te kijken.

Schurk


Terry Silver was de schurk in The Karate Kid III, die terugkeerde in seizoen 4 van Cobra Kai. In de serie was zijn rivaliteit met Daniel LaRusso in eerste instantie al lang verleden tijd. Maar door de snode plannen van Kreese werd Silver snel weer de persoon die we kennen.

Al snel neemt Silver in de serie ook weer de plek van schurk in. Aan het einde van seizoen 5 heeft hij alweer verschillende kwaadaardige daden op zijn naam staan. Dit komt ongetwijfeld door zijn eigen slechte kwaliteiten en de invloed van Kreese.

Excuses


Maar er is een scène in de serie die dit allemaal in werking heeft gezet, al lijkt deze in eerste instantie misschien onbelangrijk. In aflevering 5 van seizoen 4 werden Daniel en Terry herenigd. Daniel herinnerde Terry er op dit moment aan wat hij hem allemaal heeft aangedaan.Op dat moment bood Terry zijn excuses aan. Het komt niet vaak voor, maar op dat moment leken zijn woorden oprecht te zijn. Dit was een zeldzaam moment van zijn kant, maar hij werd afgewezen.

Oorzaak


Daniel weigerde namelijk om zijn excuses te aanvaarden. Waarschijnlijk bracht dit de woede die de oorzaak van zijn daden in The Karate Kid III was weer terug bij Terry.

Na wat hij nu allemaal heeft gedaan, lijkt het in de toekomst nog onwaarschijnlijker dat Daniel zijn excuses zal accepteren. Bekijk Cobra Kai op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.