search
Deze hilarische en ijzersterke HBO-serie hebben waarschijnlijk maar weinig mensen gezien: 'Veep'
Series / Specials

Deze hilarische en ijzersterke HBO-serie hebben waarschijnlijk maar weinig mensen gezien: 'Veep'

Dolkomische momenten op het kantoor van de de Amerikaanse-Vice President Selina Meyer

Heb jij Veep gezien? Nee? Wel, dan kunnen we je alleen maar de tip geven dit alsnog te doen. De serie werd bedacht door Armando Lannucci, bekend van de politieke BBC-serie The thick of it en van de Oscar-genomineerde film In the Loop.

De serie Veep is een Amerikaanse komische serie door HBO uitgezonden. Het decor is het kantoor van de de Amerikaanse-Vice President Selina Meyer (Julia louis-Dreyfus)

Emmy Award


Bij de Primetime Emmy Awards won Julia Louis-Dreyfus in 2012 de trofee voor beste vrouwelijk hoofdrol in een komische serie, en in 2013 bij de 3e Critics’ Choice Television Awards ook de prijs voor bese vrouwelijk hoofdrol.

Veep is in Amerika de afkorting voor Vice-President. De serie kent zeven seizoenen en 65 afleveringen. Ze werden achter elkaar uitgezonden van 2012 tot en met 2019. De serie scoort een 8,4 op IMDb.

Senator


Als senator heeft Selina veel succes met haar motto: ‘politiek gaat over mensen’. Echter wanneer ze uiteindelijk dé vice-president wordt wil ze zich daar ook mee profileren. Maar alles wat ze probeert er komt maar weinig van terecht en komt ze op zeer gespannen voet te staan met de president.



Natuurlijk ontstaan er hilarische en komische situaties omdat ze toch probeert haar kleine projecten van de grond te krijgen. Dit doet ze samen met haar assistenten de stafchef Amy (Anna Schlumsky) , woordvoerder Mike (Matt Walsch), secretaris Sue (Sufe Bradshaw) en rechterhand Gary (Tony Hale).

Alleenstaande moeder


Tussendoor is ze ook druk met het opvoeden van haar dochter als alleenstaande moeder. Ergens is er chaos maar ergens is die er ook weer niet omdat elke aflevering perfect gelardeerd wordt met goed gewogen humor.



Zin in wat luchtigheid en komische hoogstandjes op politiek niveau? De serie is nog steeds te zien op HBO Max. Kijken dus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Veep een dikke aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen