search
Kijktip: Succesvolle en aangrijpende ziekenhuisserie nu in zijn geheel te zien op Netflix
Series / Nieuws

Kijktip: Succesvolle en aangrijpende ziekenhuisserie nu in zijn geheel te zien op Netflix

Ontdek wat je moet weten voordat je begint met het bekijken van de medische dramaserie The Good Doctor.

Ben je klaar om je onder te dompelen in de wereld van The Good Doctor? Voordat je begint met bingen, zijn er een paar dingen die je moet weten over deze populaire medische dramaserie. Hier beantwoorden we vijf vragen die je moet stellen voordat je aan je kijkavontuur begint.

Waar gaat de serie over?


In The Good Doctor volg je het leven van Dr. Shaun Murphy, een jonge chirurg met het savantsyndroom en het syndroom van Asperger. Ondanks zijn sociale uitdagingen heeft Shaun een uitzonderlijk medisch talent en een uniek vermogen om complexe diagnoses te stellen. De serie verkent zijn professionele en persoonlijke reis terwijl hij werkt in het prestigieuze San Jose St. Bonaventure Hospital en worstelt met vooroordelen en scepsis van zijn collega's.

Waar is de serie op gebaseerd?


Het is gebaseerd op een gelijknamige Zuid-Koreaanse serie. Acteur Daniel Dae Kim (bekend als Jin-Soo Kwon van Lost) zag deze serie en besloot de rechten te kopen voor zijn eigen productiebedrijf.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden vertolkt door Freddie Highmore (Dr. Shaun Murphy), Antonia Thomas (Dr. Claire Browne) en Hill Harper (Dr. Marcus Andrews). Freddie Highmore is vooral bekend van zijn rol als Norman Bates in de serie Bates Motel, Antonia Thomas is bekend van haar rol in Misfits, en Hill Harper is bekend van zijn rollen in CSI: NY en Limitless.Voor wie is deze serie?


Het is geschikt voor liefhebbers van medische drama's die op zoek zijn naar boeiende verhalen en diepgaande personages. Het biedt ook inzicht in de uitdagingen waarmee mensen met autisme worden geconfronteerd. Fans van House zullen er waarschijnlijk veel kijkplezier aan beleven.Is de serie te bingen?


Momenteel zijn er vijf seizoenen uitgebracht, met in totaal meer dan 80 afleveringen. Met afleveringen van ongeveer 40 minuten zou het bekijken van de hele serie tot nu toe meer dan 60 uur in beslag nemen. En als het je bevalt; Goed nieuws, want de serie is nog steeds bezig.The Good Doctor is te zien op Netflix vanaf 21 april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Good Doctor al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen