search
Populariteit Prime-serie 'Fallout' zorgt voor hernieuwde interesse in de games
Series / Nieuws

Populariteit Prime-serie 'Fallout' zorgt voor hernieuwde interesse in de games

De vier bestaande games werden afgelopen week ontzettend veel gespeeld na het debuut van de serie op Prime Video.

Prime Video stelde afgelopen week de langverwachte gameverfilming Fallout beschikbaar voor streaming, en daar profiteert niet alleen de streamingdienst zelf van.

Fallout is gebaseerd op een langlopende game-franchise die uit meerdere games bestaat, en die games worden door het succes van de serie opeens weer massaal gespeeld.

Hernieuwde interesse


Volgens website SteamDB zijn de spelersaantallen van de Fallout-games op Steam significant afgelopen in de dagen na de release van de kritisch zeer goed ontvangen serie.

Fallout 4, de meest recente game in de reeks, profiteerde het meest. In de laatste zes maanden werd deze game elk weekend gemiddeld zo'n 24.000 keer gespeeld, maar afgelopen weekend steeg dat aantal naar ruim 83.000.

Ook de oudere games


Eenzelfde sprong gold voor Fallout 76, dat afgelopen weekend door bijna 40.000 spelers tegelijk werd opgestart, tegenover een normaal aantal van 13.000.



Ook Fallout: New Vegas en Fallout 3: Game of the Year Edition waren goed voor wel drie keer zoveel spelers als normaal. Zo zie je maar welke impact een succesvolle serie kan hebben!

Upgrades


En daar blijft het niet bij. Game-ontwikkelaar Bethesda kondigde onlangs aan dat Fallout 4 een upgrade krijgt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S op 25 april. Daar worden meteen ook een aantal nieuwe avonturen aan toegevoegd.

Het eerste seizoen van Fallout is in zijn volledigheid te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de game Fallout ooit gespeeld?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen