search
'Band of Brothers' wordt nog indrukwekkender door het budget van 'Masters of the Air'
Series / Nieuws

'Band of Brothers' wordt nog indrukwekkender door het budget van 'Masters of the Air'

Beide series zijn geweldig, maar door deze informatie wordt Band of Brothers nog veel indrukwekkender.

Ondertussen heeft bijna iedere serieliefhebber wel van de gloednieuwe oorlog serie Masters of the Air gehoord. De serie heeft een ensemblecast en een ijzersterk creatief team, maar toch blijft Band of Brothers veel indrukwekkender.

Masters of the Air dient als aanvulling op de iconische Band of Brothers en The Pacific. Alle drie de series spelen zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar vertellen het verhaal van verschillende helden.

Het budget


Laten we het hebben over de budgetten van de series. Het budget van Masters of the Air was volgens Deadline ongeveer $250 miljoen tot $300 miljoen. Dit is heel wat hoger dan Band of Brothers tot zijn beschikking had.

De serie uit begin jaren 2000 had namelijk omgerekend een budget van $125 miljoen. Er wordt beweerd dat het bedrag na de inflatie gelijk staat aan $220 miljoen (in 2024). Echter, dat is nog minstens $30 miljoen minder dan Masters of the Air.

Maakt het uit?


Masters of the Air heeft negen en Band of Brothers tien afleveringen. Dat betekent dus dat Band of Brothers met veel minder geld veel meer moest doen. Maar wat maakt het nou echt uit?



Laten we voorop stellen dat beide series ijzersterk zijn. Toch waren de speciale effecten van Masters of the Air af en toe teleurstellend. Het is dus op zijn zachtst gezegd opvallend dat een serie met alle technologie van nu en met een veel hoger budget minder goed is dan een serie met een lager budget uit 2000.

Prijzen


Bovendien is Band of Brothers voor 20 Emmy's genomineerd en heeft er hier zeven van gewonnen. Masters of the Air is op het moment van schrijven nog voor niets genomineerd.



Perfecte speciale effecten of niet, Masters of the Air is een fantastische serie die te streamen is op Apple TV+. Band of Brothers is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Band of Brothers of Masters of the Air? Welke serie kijk je liever (nog een keer)?

  • Band of Brothers

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Masters of the Air

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen