search
Kijkers flink verdeeld over de Britse misdaadserie 'Vera'
Series / Nieuws

Kijkers flink verdeeld over de Britse misdaadserie 'Vera'

Kijken of skippen? Kijkers zijn het niet met elkaar eens.

Britse detective- en misdaadseries vallen al heel lang goed in de smaak bij kijkers. Denk maar aan Peaky Blinders of Sherlock. Deze Britse misdaadserie heeft maar liefst 13 seizoenen, maar is het de moeite waard?

Ann Cleeves is de schrijfster van de boekenreeks waar de Britse misdaadserie Vera op gebaseerd is. De serie volgt Detective Chief Inspector Vera Stanhope (Brenda Blethyn). Ze is geobsedeerd door haar werk en kijkt met een bittere blik naar haar eenzame leven.

Rotten Tomatoes


Hoewel de serie al in 2011 in première ging, is er op het moment van schrijven alleen een kijkersscore op Rotten Tomatoes beschikbaar. De serie krijgt een goede score van 81%

Opvallend is wel dat de recensies die geplaatst zijn door kijkers niet de meest positieve zijn. Er wordt beweerd dat het eerste seizoen "onrealistisch" is en sommige kijkers vinden het geconstrueerde accent van het hoofdpersonage "irritant".

Andere seizoenen


Grappig genoeg is kijker Kelly F juist positief over het accent van Vera in seizoen 2. Wel laat de kijker weten dat "Vera absoluut ondraaglijk is". Ze is namelijk "over-the-top" en straalt geen gevoel van "autoriteit" uit.Wel krijgt de serie positieve feedback op het verhaal door dezelfde kijker: "Dit is ongetwijfeld een geweldig Brits misdaaddrama. Het schrijfwerk, acteerwerk en het verhaal is allemaal goed. Geweldige Geordie accenten [...]"

NPO Start


Al met al is Vera dus helemaal geen slechte serie. Zeker niet als je de score van 81% in je achterhoofd houdt. Ben je benieuwd geworden naar Vera en haar misdaadavonturen? Stream Vera dan op NPO Start en vanaf 21 april op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vera staat nu in zijn geheel op NPO Plus en straks op Videoland: kijken?

 • Ja, ben wel nieuwsgierig

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen