search
Nederlandse dramaserie 'Maxima' nu al vernieuwd voor 2e seizoen op Videoland
Series / Nieuws

Nederlandse dramaserie 'Maxima' nu al vernieuwd voor 2e seizoen op Videoland

Het publiek moet hun oordeel nog vellen, maar de studiobazen zijn al om.

Het komt niet vaak voor dat een serie vernieuwd wordt voor een tweede seizoen nog vóór het eerste uit moet komen. De koninklijke dramaserie Maxima is blijkbaar zo veelbelovend gebleken dat een vervolg al gepland staat.

Tijdens het London TV Screenings-evenement stond Maxima centraal in de catalogus van de Duitse film- en televisiegroep Beta Film, en bleek zo overtuigend dat naast een tweede seizoen ook meerdere verkoopdeals werden gesloten.

Internationaal succes


Eerder schreven we al dat de serie de wereld overgaat. Seizoen één werd aan meerdere televisienetwerken over de wereld verkocht, en nu blijkt de serie ook verkocht te zijn aan de Italiaanse publieke omroep Rai.

Net zoals The Crown in het Verenigd Koninkrijk, hebben wij nu een eigen serie over ons koninklijke huis. We zijn allemaal bekend met Maxima zelf, maar waar de serie precies over gaat zijn we onlangs op ingegaan.

Wat te verwachten van seizoen 2?


In de hoofdrol zien we de Argentijnse actrice Delfina Chaves als koningin Máxima Zorreguieta. Maxima vertelt het verhaal van de Nederlandse koningin en is een van de weinige series die een levende royal als onderwerp heeft.In het tweede seizoen ontdekt Máxima dat de liefde van het Nederlandse volk behouden niet zo makkelijk is als het winnen ervan. Als energieke Argentijnse moet ze haar carrière-ambities en familiedynamiek zien te balanceren om haar positie binnen het strakke kader en de strikte protocollen van het koninklijk huis te vestigen.

Nog een paar dagen wachten


Bekijk vanaf aanstaande zaterdag alle afleveringen van Maxima op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Maxima: vind jij dat ze nu al een eigen serie heeft verdiend?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen