search
Zal de laatste aflevering van 'Shōgun' alle eindjes aan elkaar knopen?
Series / Nieuws

Zal de laatste aflevering van 'Shōgun' alle eindjes aan elkaar knopen?

Heeft Shōgun een tweede seizoen nodig of komt de serie tot een goed einde in de finale van seizoen 1?

Het is natuurlijk niet de vraag of Shōgun het eerste seizoen tot een einde kan brengen, maar of de serie tot een goed einde gebracht kan worden. Er is namelijk een heel groot verschil tussen een laatste aflevering en een ijzersterke finale.

Shōgun is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1975 en volgt William Adams, de eerste Engelsman die naar Japan is gevaren, en zijn ontmoeting met Tokugawa.

De grote finale


Shōgun is een brute en gruwelijke serie en aflevering 9 heeft een grote indruk achtergelaten bij fans. Door een grote wending zijn er een aantal brandende vragen en mysteries die opgelost moeten worden.

De grote vraag is nu dan ook of dit allemaal opgelost kan worden in aflevering 10. Het originele plan was namelijk dat alle gebeurtenissen in het boek verfilmd zouden worden in het eerste seizoen.

Seizoen 2?


Er waren volgens redacteur Maria Gonzales geen serieuze plannen voor een tweede seizoen. Als dat werkelijk het geval is, zal de serie alles op alles moeten zetten om seizoen 1 het einde te geven dat het verdient.Natuurlijk kan Shōgun afgerond worden in aflevering 10. Kijkers zijn echter zo geïntrigeerd in de personages dat er genoeg mogelijkeden zijn voor een tweede seizoen. Bovendien hoeft de serie niet precies hetzelfde te zijn als het boek. De verhaallijn van de serie kan bijvoorbeeld afwijken van het boek om een breder publiek aan te spreken.

Stream op Disney+


Stream Shōgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Shogun: top of flop?

 • Top!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Flop...

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen