search
Is het tijd dat 'Family Guy' er na 25 jaar mee stopt? Bedenker Seth MacFarlane over het einde van de populaire komedieserie
Series / Nieuws

Is het tijd dat 'Family Guy' er na 25 jaar mee stopt? Bedenker Seth MacFarlane over het einde van de populaire komedieserie

Waarom ergens een einde aan breien als een miljoenenpubliek nog steeds idolaat is?

In de wereld van de geanimeerde komedieseries zijn er titels die bijzonder lang meegaan, met nog geen einde in zicht. Als het aan Seth MacFarlane ligt, blijft Family Guy ook gewoon nog vrolijk doorgaan.

In Amerika zijn series als The Simpsons en South Park al decennialang onverminderd populair, en nu bereikt ook Family Guy een belangrijke mijlpaal bij het vieren van het 25-jarige jubileum.

Voorlopig lekker doorgaan


MacFarlane stond onlangs stil bij het feit dat het 25 jaar geleden is sinds de eerste uitzending en vertelde: "Op dit moment zie ik geen goede reden om te stoppen. Mensen zijn er nog steeds gek op. Het maakt mensen blij en het financiert allerlei goede doelen."

Hij vervolgde: "Er is wel een moment geweest waarbij ik dacht: 'ja nu is het wel klaar', maar op dit moment zijn we het punt van wel of niet stoppen voorbij. Ik kan me geen goede reden bedenken om te stoppen tenzij mensen het echt zat zijn. Maar de cijfers laten zien dat dat verre van het geval is."

De macht van de achterban


Family Guy ging in 1999 in première op Fox, maar werd aanvankelijk na slechts twee seizoenen geannuleerd. Daarna kreeg het een derde seizoen voordat het definitief van de buis werd gehaald, althans, dat dachten kijkers. Dankzij herhalingen op Cartoon Network en dvd-verkopen werd de serie nieuw leven ingeblazen en werd het een enorm succes.



Nu, 22 seizoenen later, zijn alle afleveringen van Family Guy te bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Family Guy? Is dit een animatieserie waar jij om kunt lachen?

  • Ja, erg grappig

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niets voor mij

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen