search
Bikkelharde klassieker wordt serie en moet remake met 39%-score doen vergeten
Series / Nieuws

Bikkelharde klassieker wordt serie en moet remake met 39%-score doen vergeten

Met de oorspronkelijke regisseur als producent moet deze Engelstalige remake een stuk beter worden dan die van Spike Lee uit 2013.

Oldboy geldt onder filmkenners als een van de beste thrillers ooit én een van de beste Zuid-Koreaanse films ooit. En nu komt er (opnieuw) een remake... maar dan wel als serie.

In 2013 werd al eens een remake-film gemaakt door Spike Lee met Josh Brolin in de hoofdrol, maar die werd allesbehalve goed ontvangen door critici en publiek. Lionsgate Television doet nu een nieuwe poging.

Betere remake?


Park Chan-wook, de regisseur van de oorspronkelijke film, zal ditmaal fungeren als producent. De film en serie zijn een verfilming van een gelijknamige mangareeks.

Chan-wook zal samen met zijn productiepartner Syd Lim, maar ook Courtney Mock en Tara Joshi van Lionsgate Television produceren.

Angstaanjagend plot


De film stamt alweer uit 2003 en gaat over een man die om onduidelijke redenen wordt ontvoerd en 15 jaar in een hotelkamer gevangen wordt gehouden. Hij wordt plots vrijgelaten, maar heeft slechts vijf dagen om te ontdekken wat de reden van zijn gevangenschap was. Anders heeft dit grote gevolgen.



In de Zuid-Koreaanse film waren de hoofdrollen weggelegd voor Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung en Oh Dal-su. Oldboy won indertijd tijdens het filmfestival van Cannes een zeer belangrijke filmprijs.

Nog veel onduidelijk


Nu wordt de hamvraag welke streamingdienst de serie zal oppikken om uiteindelijk te streamen. Ook wordt er nog gezocht naar een regisseur en cast voor de serie.

Het is nog onduidelijk wanneer we de serie Oldboy kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de originele Oldboy gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen