search
Deze Stephen King-verfilming werd veel te vroeg gecanceld en het is niet 'Under the Dome'
Series / Featured

Deze Stephen King-verfilming werd veel te vroeg gecanceld en het is niet 'Under the Dome'

Het boek leverde een serie af die de moeite van het bekijken zeker waard is.

Richard Price, die onder andere werkte aan The Wire bewerkte Stephen Kings boek 'De buitenstaander' ('The Outsider') tot een HBO-serie met dezelfde titel. Jason Bateman regisseerde en speelde tevens een rol.

Ondanks de waardering door zowel pers als publiek viel na één seizoen het doek voor de mysteriethriller. King zelf liet onlangs op X/Twitter weten dat deze verfilming zeker een tweede seizoen had verdiend.

Griezelig


King deed zijn uitspraak nadat collega-schrijver Linwood Barclay tweette dat hij "'The Outsider' opnieuw [aan het] bekijken [was]. Deze serie verdiende absoluut nog een seizoen".

Plannen voor een tweede seizoen waren er in eerste instantie wel. King gaf destijds aan dat hij bepaalde scenario's al onder ogen had gehad en dat er een "griezelig, paranormaal element" in te vinden was.

Waar gaat het over?


De hoofdrol in The Outsider wordt gespeeld door Ben Mendelsohn. Rechercheur Ralph Anderson woont in een stadje in de Amerikaanse staat Georgia. Een kind is op een gruwelijke manier vermoord en Ralph meent zeker te weten dat de plaatselijke sportcoach Terry (Bateman) de dader is.
Natuurlijk nemen de zaken al snel een duistere wending en blijken bovennatuurlijke oorzaken een rol te spelen. Een punt van kritiek was dat de spanningsboog in de serie moeilijk vast te houden was. Dit wordt echter meer dan goedgemaakt door de ijzersterke acteerprestaties en een goed uitgewerkt verhaal.

Waar te zien?


The Outsider is volledig te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Outsider op HBO Max gezien en wilde jij er meer van zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen