search
Meer details en nieuwe actrice voor 'Alien'-serie
Series / Nieuws

Meer details en nieuwe actrice voor 'Alien'-serie

De prequel-serie wordt momenteel in Thailand gefilmd, en steeds meer details komen naar buiten.

Er is de laatste tijd al veel geschreven over de nieuwe Alien-prequelserie van Noah Hawley, maar nu de opnames in Thailand zijn begonnen, komt er alleen maar meer over naar buiten.

Het laatste nieuws is dat de Amerikaans/Deens/Koreaanse actrice Sandra Yi Sencindiver (Foundation, The Killing) een belangrijke rol heeft bemachtigd in de langverwachte serie.

Een echte prequel


We wisten al dat de prequelserie zich tegen het einde van de huidige eeuw zal afspelen; een aantal jaren vooraf aan Prometheus en 30 jaar voor de gebeurtenissen in de eerste Alien-film.

Nu weten we ook dat dit project zich volledig op aarde al afspelen en zal laten zien hoe het beruchte bedrijf Weyland-Yutani, dat vaker wordt genoemd in de franchise, robots maakt die gaan helpen bij het maken van langdurige ruimtereizen.

De oorsprong van Weyland-Yutani


Sencindiver zal een van de grote bazen van de Weyland-Yutani Corporation spelen. Het is onbekend wat haar naam is, maar wel weten we dat ze in meerdere afleveringen zal komen opdraven.Sencindiver zal te zien zijn naast eerder genoemde acteurs als Sydney Chandler, Alex Lawther, Essie Davis, Adarsh Gourav, Kit Young, Timothy Olyphant, David Rysdahl, Babou Cessay, Erana James, Lily Newmark en Adrian Edmonson.

Zit de Alien er wel in?


Gezien het verhaal van deze serie, die de Alien-franchise van een andere kant dan normaal zal belichten, is de vraag op welke wijze we de bekende Xenomorph in het verhaal terug zullen zien.

De opnames van Alien gaan nog door tot de zomer. De resulterende serie zal ergens in 2025 beschikbaar worden gesteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij al zien in deze eerste Alien-serie, of ga je liever voor de aanstaande film Alien: Romulus?

 • De Alien-serie

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Alien: Romulus

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen