search

Ons nieuws van zaterdag 20 april 2024

De nieuwste scifi-hit op Netflix scoort slechts 18% op Rotten Tomatoes, maar wordt helemaal grijsgedraaid
Series / Nieuws

De nieuwste scifi-hit op Netflix scoort slechts 18% op Rotten Tomatoes, maar wordt helemaal grijsgedraaid

Rebel Moon: Part Two - The Scargiver staat nu op de eerste plaats in d Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 met films is zoals verwacht prooi voor de nieuwe grote Netflix Original Rebel Moon: Part Two - The Scargiver. Het vervolg op het eerste deel uit eind december 2023 staat gelijk op de eerste plaats.

Het eerste deel was al niet zo'n succes bij de critici. Rebel Moon – Part One: A Child of Fire staat namelijk op slechts 21 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Met 57 procent is ook de publieksscore niet echt iets om over naar huis te schrijven.

18 procent


Het tweede deel The Scargiver doet het nog zwakker bij de critici. Na 61 recensies staat de ongetwijfeld prijzige sciencefictionfilm van Zack Snyder (Army of the Dead, Man of Steel) op de Tomatometer op slechts 18 procent. Het publiek wordt er ook niet echt warm van: de audience score staat op 46 procent.

"The Scargiver is niet zozeer een koerscorrectie als wel een samenvoeging van alles wat zijn voorganger al fout deed, en is een weinig inspirerende space-opera vol platte noten," aldus de critics consensus op Rotten Tomatoes.

"Meeslepend"


Netflix omschrijft The Scargiver zelf met woorden als Fantasierijk en Meeslepend en je kunt de ruim twee uur durende film nu op Netflix kijken.De synopsis via Netflix: De rebellen gaan vechten tegen het meedogenloze leger van de Moederwereld. Een strijd waarbij onverbrekelijke banden worden gesmeed, helden opduiken en legendes ontstaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoten van 'Ghostbusters: Frozen Empire'? Kijk dan ook deze nostalgische cultserie
Series / Nieuws

Genoten van 'Ghostbusters: Frozen Empire'? Kijk dan ook deze nostalgische cultserie

Klaar voor een goede dodis nostalgie? Deze oude serie zal 100% oude herinneringen ophalen.

De gloednieuwe bioscoopfilm Ghostbusters: Frozen Empire haalt voor velen oude herinneringen op. Ghostbusters was voor veel kinderen die opgegroeid zijn in de jaren 80 een must-watch en de franchise blijft zich ook vandaag de dag nog bewijzen.

Enkele jaren na de première van de eerste film, kwam Ghostbusters II uit. De derde en vierde film zijn enkele jaren geleden verschenen en onlangs is de vijfde film in de Ghostbusters-franchise uitgekomen. Is deze waslijst van Ghostbusters-films niet lang genoeg voor jou? Dan is de volgende serie perfect!

The Real Ghostbusters


Voor deze serie moeten we even terug naar de goede oude tijd, naar 1986. The Real Ghostbusters is namelijk slechts twee jaar na de eerste film uitgekomen. In totaal heeft de serie 7 seizoenen. Vanaf seizoen 4 was de serie bekend als Slimer! and the Real Ghostbusters.

Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken waar The Real Ghostbusters over gaat. De serie volgt, net zoals de film, de paranormale onderzoekers Dr. Peter Venkman, Dr. Egon Spengler, Dr. Ray Stantz, Winston Zeddemore. Ook hun secretaresse Janine Melnitz en mascotte Slimer komen voor in de serie.

Cast


Helaas worden de iconische onderzoekers niet gespeeld door de originele cast. Dr. Peter Venkman werd in de filmreeks gespeeld door Bill Murray (Lost in Translation), Dr. Raymond Stantz door Dan Sykroyd (Driving Miss Daisy), Dr. Egon Spengler door schrijver en komiek Harold Ramis en Winston Zeddemore door Ernie Hudson (Oz).In 1997 heeft The Real Ghostbusters een spin-off gekregen: Extreme Ghostbusters. Helaas was deze serie niet zo populair als de andere projecten. Extreme Ghostbusters ging namelijk in september in première en eindigde al in december van hetzelfde jaar.

Te streamen op…


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Real Ghostbusters? Helaas is de serie niet te streamen in Nederland, maar deze is wel te koop op verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'Superman & Lois' dan toch in zicht: foto's vanaf de set gelekt
Series / Nieuws

Einde 'Superman & Lois' dan toch in zicht: foto's vanaf de set gelekt

Deze foto's geven een kijkje op de set van de seriefinale van Superman & Lois.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dit jaar is het officiële einde van het DC-tijdperk van de CW. Dat betekent dat de DC-superheldenserie Superman & Lois ook tot een einde komt. Er zijn nog maar weinig details bekend en dus zijn deze setfoto's zeer speciaal.

In juni 2023 werd de superheldenserie Superman & Lois vernieuwd voor een vierde seizoen. Later dat jaar, in november, liet The CW in een officiële verklaring weten dat dit ook het laatste seizoen van de serie zal zijn.

De foto's


Superman & Lois is op dit moment druk bezig met filmen in Vancouver, Canada. Het lukte de lokale fotograaf Canadagraphs om enkele momenten op de set vast te leggen. De foto's zijn gedeeld via Patreon en later op Instagram en X gerepost.

Op de foto's is een bebloede Tyler Hoechlin te zien in zijn Superman-kostuum. Ook zijn Alex Garfin (Jordan Kent), Elizabeth Tulloch (Lois Lane) en Michael Bishop (Jonathan Kent) te zien.

Seizoen 4


De foto's geven niet veel details over het laatste seizoen of de seriefinale weg. Op één foto na. De fotograaf heeft namelijk een foto gedeeld van een muurschildering met Steel (Wolé Parks) erop. Bekijk hieronder de foto's.

Bekijk hier de foto's

Op de muurschildering is de tekst "Het vieren van 25 jaar staalfabriek industrie" te lezen. De titel van de seriefinale is "It Went By So Fast" (Het is zo snel voorbij gegaan). Dit kan een aanwijzing zijn voor een tijdsprong, wat zou betekenen dat de finale zich in de toekomst afspeelt.

HBO Max


Stream Superman & Lois op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details en nieuwe actrice voor 'Alien'-serie
Series / Nieuws

Meer details en nieuwe actrice voor 'Alien'-serie

De prequel-serie wordt momenteel in Thailand gefilmd, en steeds meer details komen naar buiten.

Er is de laatste tijd al veel geschreven over de nieuwe Alien-prequelserie van Noah Hawley, maar nu de opnames in Thailand zijn begonnen, komt er alleen maar meer over naar buiten.

Het laatste nieuws is dat de Amerikaans/Deens/Koreaanse actrice Sandra Yi Sencindiver (Foundation, The Killing) een belangrijke rol heeft bemachtigd in de langverwachte serie.

Een echte prequel


We wisten al dat de prequelserie zich tegen het einde van de huidige eeuw zal afspelen; een aantal jaren vooraf aan Prometheus en 30 jaar voor de gebeurtenissen in de eerste Alien-film.

Nu weten we ook dat dit project zich volledig op aarde al afspelen en zal laten zien hoe het beruchte bedrijf Weyland-Yutani, dat vaker wordt genoemd in de franchise, robots maakt die gaan helpen bij het maken van langdurige ruimtereizen.

De oorsprong van Weyland-Yutani


Sencindiver zal een van de grote bazen van de Weyland-Yutani Corporation spelen. Het is onbekend wat haar naam is, maar wel weten we dat ze in meerdere afleveringen zal komen opdraven.Sencindiver zal te zien zijn naast eerder genoemde acteurs als Sydney Chandler, Alex Lawther, Essie Davis, Adarsh Gourav, Kit Young, Timothy Olyphant, David Rysdahl, Babou Cessay, Erana James, Lily Newmark en Adrian Edmonson.

Zit de Alien er wel in?


Gezien het verhaal van deze serie, die de Alien-franchise van een andere kant dan normaal zal belichten, is de vraag op welke wijze we de bekende Xenomorph in het verhaal terug zullen zien.

De opnames van Alien gaan nog door tot de zomer. De resulterende serie zal ergens in 2025 beschikbaar worden gesteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Stephen King-verfilming werd veel te vroeg gecanceld en het is niet 'Under the Dome'
Series / Featured

Deze Stephen King-verfilming werd veel te vroeg gecanceld en het is niet 'Under the Dome'

Het boek leverde een serie af die de moeite van het bekijken zeker waard is.

Richard Price, die onder andere werkte aan The Wire bewerkte Stephen Kings boek 'De buitenstaander' ('The Outsider') tot een HBO-serie met dezelfde titel. Jason Bateman regisseerde en speelde tevens een rol.

Ondanks de waardering door zowel pers als publiek viel na één seizoen het doek voor de mysteriethriller. King zelf liet onlangs op X/Twitter weten dat deze verfilming zeker een tweede seizoen had verdiend.

Griezelig


King deed zijn uitspraak nadat collega-schrijver Linwood Barclay tweette dat hij "'The Outsider' opnieuw [aan het] bekijken [was]. Deze serie verdiende absoluut nog een seizoen".

Plannen voor een tweede seizoen waren er in eerste instantie wel. King gaf destijds aan dat hij bepaalde scenario's al onder ogen had gehad en dat er een "griezelig, paranormaal element" in te vinden was.

Waar gaat het over?


De hoofdrol in The Outsider wordt gespeeld door Ben Mendelsohn. Rechercheur Ralph Anderson woont in een stadje in de Amerikaanse staat Georgia. Een kind is op een gruwelijke manier vermoord en Ralph meent zeker te weten dat de plaatselijke sportcoach Terry (Bateman) de dader is.
Natuurlijk nemen de zaken al snel een duistere wending en blijken bovennatuurlijke oorzaken een rol te spelen. Een punt van kritiek was dat de spanningsboog in de serie moeilijk vast te houden was. Dit wordt echter meer dan goedgemaakt door de ijzersterke acteerprestaties en een goed uitgewerkt verhaal.

Waar te zien?


The Outsider is volledig te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zendaya over onzekere toekomst 'Euphoria' seizoen 3: ''ik heb er niks over te zeggen''
Series / Nieuws

Zendaya over onzekere toekomst 'Euphoria' seizoen 3: ''ik heb er niks over te zeggen''

De actrice kan nog geen zekerheid bieden aan de wachtende fans.

Het is inmiddels alweer twee jaar terug dat het tweede seizoen van Euphoria. De serie over de losbandige levens van een groep high school-studenten is geliefd bij critici en publiek. Ook lanceerde de serie de carrière van actrice Zendaya.

Zendaya is momenteel druk bezig haar carrière verder uit te bouwen in de filmwereld. Eerder dit jaar was ze te zien in het tweede deel van Dune, en binnenkort zal ze ook schitteren in de nieuwe film Challengers. Rondom de première van die film ging ze in een interview in op seizoen 3 van Euphoria.

Derde seizoen


''Ik weet het niet, ik ben de niet de baas'', zei ze op de vraag of er nog een derde seizoen komt. ''Maar natuurlijk, als het het beste is voor de personages en alles wordt zoals het zou moeten worden, dan wil ik het.''

Eerder dit jaar liet HBO nog weten dat ze de cast de vrijheid hebben gegeven om aan andere projecten te werken voor het hele jaar 2024. Op korte termijn zal het derde seizoen van Euphoria dus zeker niet verschijnen.

Seizoen 1 & 2


In afwachting van het derde seizoen kun je de eerste twee seizoenen van Euphoria zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met 'The Sympathizer' en 8 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met 'The Sympathizer' en 8 andere topseries

Wat wordt het deze week? Ga je voor spannende drama's of luchtige komedies?

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 22 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
The Jinx: The Life and Death of Robert Durst


Verschijnt op: Maandag 22 april | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Biografie / Misdaad | Kijk op: HBO Max

Deze zes-delige documentaire-reeks toont het zeven jaar durende onderzoek naar een serie van onopgeloste misdaden en de man die ervan verdacht werd de dader te zijn - Robert Durst, telg van de rijke Durst familie in New York.
The Girls on the Bus


Verschijnt op: Vrijdag 26 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

21 april : Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

22 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 10) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

23 april: The Synanon Fix (seizoen 1 - aflevering 4) - Documentaire - De opkomst en ondergang van de Synanon-organisatie wordt verteld door de ogen van de leden die het geleefd hebben, van de vroege dagen als baanbrekend rehabilitatieprogramma, tot de latere neergang in wat menig mensen als een sekte beschouwen.

23 april: All American (seizoen 6 - aflevering 4) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.

25 april: Velma (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Deze serie is losjes gebaseerd op het personage Velma uit Scooby Doo.

26 april: We're Here (seizoen 4) - Reality-TV - Een drietal dragqueens trekt door verschillende steden en dorpen in Amerika om hun eigen "dragdochters" te inspireren en te leren om uit hun comfortzone te stappen voor een avond vol ongeremde dragoptredens.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer van 'Squid Game': Seizoen 2 verschijnt eerder dan verwacht op Netflix
Series / Nieuws

Terugkeer van 'Squid Game': Seizoen 2 verschijnt eerder dan verwacht op Netflix

Fans van het langverwachte tweede seizoen hoeven gelukkig niet lang te wachten.

Netflix maakt zich op voor een rijkelijk gevulde tweede helft van het huidige kalenderjaar, met de release van een hele lijst topseries. Eén daarvan is het langverwachte tweede seizoen van het megasucces Squid Game.

De grote baas van Netflix, Ted Sarandos, heeft afgelopen woensdag een reeks prominente series aangekondigd en daaruit bleek dat Squid Game in de tweede helft van dit jaar uit zal komen.

Ongekend succes


Wat ooit begon als een idee uit Zuid-Korea, dat gepitched werd aan Netflix als duistere dramaserie over een luguber spel, groeide uit tot de allergrootste serie voor de streamingdienst ooit. Miljoenen mensen over de hele wereld zagen de beproevingen van hoofdpersonage Seong Gi-hun (Lee Jung-jae).

Eerder schreven we dat het tweede seizoen van Squid Game wat meer zal induiken over de achtergrond en motieven van het personage Front Man, oftewel Hwang In-ho (Lee Byeong-heon) en de overige winnaars van het bloedige spel.

Nog veel meer gave series


Naast de terugkeer van Squid Game verschijnen dit jaar ook nog series als Cobra Kai, Outer Banks, Emily in Paris en het tweede seizoen van de succesvolle thriller The Night Agent.Tot het nieuwe seizoen uitkomt, bekijk je alle afleveringen van Squid Game op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Office'-vervolg trekt grote Hollywood-namen aan: Nieuwe castleden onthuld
Series / Nieuws

'The Office'-vervolg trekt grote Hollywood-namen aan: Nieuwe castleden onthuld

Langzaamaan worden er serieuze stappen gezet voor een waar kantoor-vervolg.

Waar het eerst nog geruchten waren, lijkt het er nu steeds meer op dat een nieuwe komedieserie in het universum van The Office er daadwerkelijk gaat komen met het vastleggen van twee grote sterren uit Hollywood.

In de potentiële toekomstige serie, van makers Greg Daniels en Michael Koman, zijn namelijk acteurs Domhnall Gleeson en Sabrina Imacciatore gecast. Volgens insiders zal het duo deel uitmaken van een ensemble.

Sterren van formaat


Gleeson is de zoon van de bekende Ierse acteur Brendan Gleeson, en was op het grote doek te zien in onder andere de Harry Potter en Star Wars-films. Vorig jaar werd hij nog genomineerd voor een Golden Globe in de miniserie The Patient.

De Italiaanse Impacciatore timmert al langer aan de weg in vooral veel Italiaanse producties, maar was ook te zien in The Passion of the Christ en als Valentina in het tweede seizoen van de HBO-hit The White Lotus.

Producenten blijven mysterieus


Onlangs werd bekend dat Daniels versterking zocht bij komedie-zwaargewicht Koman, en met de toevoeging van de twee acteurs lijkt het een kwestie van tijd voor de serie officieel in productie gaat. Exacte details worden verder nog geheimgehouden.De potentiële nieuwe serie is geen reboot en zou zich afspelen in een nieuw kantoor met nieuwe personages, maar wel in dezelfde wereld als de mockumentary-serie met Steve Carell, die de werknemers volgt bij het fictieve papierbedrijf Dunder Mifflin in Scranton, Pennsylvania.

Globaal idee


Hoewel Universal Television, de studio van The Office, nog geen commentaar wil geven, behalve dat het project in ontwikkeling is, liet Daniels eerder weten dat de serie een groep medewerkers zou kunnen volgen die een documentaire over een ander onderwerp maakt.Bekijk alle afleveringen van de Amerikaanse versie van The Office op Netflix of SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculair bericht voor de nieuwe serie 'Fallout' van 'Westworld'-maker
Series / Nieuws

Spectaculair bericht voor de nieuwe serie 'Fallout' van 'Westworld'-maker

De dystopische gamverfilming weet vanaf het begin al de aandacht vast te houden.

Fallout debuteerde op 11 april en Amazon laat er duidelijk geen gras over groeien. Na een week waarin de kijkcijfers de hoogte in knalden en de recencies geweldig ware is nu officieel het tweede seizoen aangekondigd.

De game is bewerkt tot een verhaal dat duidelijk in de smaak valt. Na de apocalypse leeft de mensheid in ondergrondse, luxueuze atoomkelders. Tweehonderd jaar na deze gebeurtenis besluit een van de bewoners eens een kijkje bovengronds te nemen.

Eigen regels


Deze stap leidt tot een kennismaking met een surrealistische wereld die zo zijn eigen regels heeft. De woestenij is hard, levengevaarlijk maar geen minuut saai te noemen.

Aangezien Fallout een behoorlijk populaire game is lag de lat behoorlijk hoog voor de liefhebbers. Dat dit overduidelijk gelukt is wordt nu nogmaals bewezen door de razendsnelle vernieuwing.

Opnieuw opblazen


De makers, Jonathan Nolan, die eerder furore maakte met Westworld, en Lisa Joy lieten in een verklaring het volgende weten: "Speciale dank gaat uit naar onze showrunners Geneva [Robertson-Dworet] and Graham [Wagner], onze geweldige cast en de helden bij Bethesda [de makers van de game]. We kunnen niet wachten om de wereld opnieuw op te blazen".Fallout is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recente horrorfilm uit de bioscoop nu thuis te zien: gebaseerd op het bekende Dracula-verhaal
Series / Nieuws

Recente horrorfilm uit de bioscoop nu thuis te zien: gebaseerd op het bekende Dracula-verhaal

Ontdek het duistere familiegeheim van Evie na haar moeders overlijden in de spannende film The Invitation.

Als je op zoek bent naar een film vol spanning en mysterie, dan is The Invitation de film voor jou. Ontdek het duistere familiegeheim van Evie na haar moeders overlijden. Een spannende film vol onthullingen en mysterie die je op het puntje van je stoel houdt.

De film wordt geregisseerd door Jessica M. Johnson, een Australische filmmaker. Het is haar tweede speelfilm. Blair Butler schreef het script, terwijl Emile Gladstone verantwoordelijk is voor de productie.

Verhaal


Evie is een jonge vrouw die na de dood van haar moeder ontdekt dat ze een duister familiegeheim met zich meedraagt. Uitgenodigd voor een familiebruiloft in Engeland, wordt Evie geconfronteerd met angstaanjagende gebeurtenissen en sinistere onthullingen die haar doen twijfelen aan haar eigen identiteit en geschiedenis.

Terwijl ze probeert te achterhalen wat er werkelijk aan de hand is, raakt Evie verwikkeld in een gevaarlijk spel met vampiers. In een wereld van duisternis en bedrog moet ze strijden voor haar leven en haar menselijkheid behouden, waarin ze gedwongen wordt haar diepste angsten onder ogen te zien.

Cast


In de hoofdrol staat de Britse Nathalie Emmanuel. Thomas Doherty schittert als de duistere De Ville, terwijl Stephanie Corneliussen en Alana Boden indruk maken als Viktoria en Lucy. Ook Hugh Skinner, Sean Pertwee, Courtney Taylor en Tian Chaudhry dragen bij aan de cast.In Nederland werd de film op 27 oktober 2022 uitgebracht en ontving gemengde recensies. De Tomatometer zet The Invitation met 30%. Op IMDb heeft de film een score van 5,3.

Thuis


Als je de film niet hebt kunnen bekijken toen hij in de bioscoop draaide, hoef je niet te treuren. Vanaf 27 april wordt The Invitation beschikbaar op Prime Video, zodat je hem kunt streamen en genieten van deze spannende horrorthriller in het comfort van je eigen huis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The First Omen' moet deze mysterieuze horrorthriller met 14% op Rotten Tomatoes doen vergeten
Series / Featured

'The First Omen' moet deze mysterieuze horrorthriller met 14% op Rotten Tomatoes doen vergeten

Damien is een horrorserie gebaseerd op de klassieker The Omen, nu te streamen op Apple TV+.

Kan je geen genoeg krijgen van horrorthrillers? Zat je meteen klaar om de gloednieuwe horrorfilm The First Omen in de bioscoop te kijken? Verlang je stiekem terug naar de oude klassiekers? Dan is deze serie perfect voor jou.

Er zijn de afgelopen jaren veel horrorseries uitgekomen. Vaak kunnen deze nieuwe series niet vergeleken worden met oude klassiekers. De perfecte oplossing is dan een nieuw project dat gebaseerd is op een oude klassieker en dat is precies wat Damien doet.

The Omen


Damien is namelijk gebaseerd op de horrorfilm The Omen uit 1976. De speelfilm is een klassieker in het horrorgenre en heeft een Oscar om het te bewijzen.

Een jaar nadat The Omen uitkwam, kreeg de film al een vervolg: Damien: Omen II. In de jaren daarna kreeg de klassieker nog drie vervolgen: Omen III: The Final Conflict, Omen IV: The Awakening en The Omen 666.

Het verhaal


In 2016 verscheen de serie Damien, die gebaseerd is op de bekende klassieker. De serie volgt oorlogsfotograaf Damien Thorn die geen herinneringen meer heeft van zijn jeugd. Wanneer hij dertig wordt, komt hij erachter dat hij de Antichrist is.De fotograaf staat voor een keuze; hij moet kiezen tussen zijn menselijke leven en zijn lotsbestemming. Het is aan Damien om zijn echte identiteit te accepteren, terwijl er constant gevaar dreigt.

Apple TV+


Stream Damien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je raadt nooit welke Netflix Original tot op heden de meeste seizoenen heeft
Series / Specials

Je raadt nooit welke Netflix Original tot op heden de meeste seizoenen heeft

Het zal je verbazen, maar het is toch echt zo: deze serie heeft van alle Netflix Originals de meeste seizoenen.

Als je aan Netflix Originals denkt, komen series als Stranger Things, The Crown, The Witcher en Squid Game misschien in je op. Maar als het gaat om de Netflix Original met de meeste seizoenen is de winnaar een heel andere serie.

Met 7 seizoenen is de serie Grace and Frankie namelijk de Netflix Original die tot nu toe de meeste seizoenen heeft. De serie begon in 2015 en eindigde in 2022.

Leven op zijn kop


De serie gaat over twee vrouwen: de gevatte Grace Hanson (Jane Fonda) en de artistieke Frankie Bergstein (Lily Tomlin). Ze zijn allebei getrouwd met succesvolle advocaten, maar komen erachter dat hun huwelijk niet was wat het leek.

Hun echtgenoten waren namelijk niet alleen werkpartners, maar al die jaren ook romantische partners. Het leven van Grace en Frankie wordt op zijn kop gezet wanneer de twee mannen dit aankondigen en bij hen weggaan.

Nieuwe vriendschap


De twee vrouwen moeten nu samen hun leven weer zien op te pakken. Er is alleen een probleem: ze hebben elkaar nooit echt gemogen. Lukt het hen om te wennen aan de nieuwe omstandigheden en vriendschap bij elkaar te vinden?In 2022 eindigde de serie na zijn zevende seizoen. Het zou echter goed kunnen dat Grace and Frankie in de nabije toekomst ingehaald gaat worden door een andere Netflix Original.

Ingehaald?


De romantische serie Virgin River begint binnenkort aan seizoen 6. Deze serie wordt zo goed bekeken dat het niet gek is om te denken dat er meer seizoenen zullen volgen.

Heb je wel zin om aan een serie te beginnen waar je even mee vooruit kan? Bekijk Grace and Frankie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote domper voor gloednieuwe SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'
Series / Nieuws

Grote domper voor gloednieuwe SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'

Nieuwe misdaadserie Sexy Beast krijgt harde kritieken ondanks positieve publieksreacties.

Normaal gesproken is de combinatie van misdaad en drama het perfecte beginpunt voor een nieuwe serie. Jammer genoeg heeft deze gloednieuwe Sexy Beast de plank helemaal mis geslagen: critici geven hun ongezouten meningen.

De nieuwe Britse misdaadserie op SkyShowtime is gemaakt door Michael Caleo. Hij is vooral bekend van zijn projecten Malavita uit 2013 en The Sopranos uit 1999. Helaas heeft zijn lange ervaring als filmproducent hem niet geholpen met de nieuwe Sexy Beast.

Sexy Beast


Sexy Beast is een prequel-serie van de gelijknamige film uit 2000 en speelt zich af in London in de jaren 90. De serie volgt twee dieven, Gal Dove (James McArdle) en Don Logan (Emun Elliott) die samen terechtkomen in de criminele wereld. Wanneer Gal een relatie krijgt met filmster Deedee (Sarah Greene), komen de twee in groot gevaar.


Hoewel het plot intrigerend klinkt, zijn critici totaal niet enthousiast over de serie. Zij geven Sexy Beast dan ook een pijnlijke 33%. Opvallend is dat het publiek wel fan is van de serie. De kijkersscore is namelijk een stevige 80%.

Recensies


Waar komt dit grote meningsverschil vandaan? Volgens de topcriticus van London Evening Standard zal niemand plezier beleven aan de serie: "zeker niet, vermoed ik, de liefhebbers van de film waarop [de serie] is gebaseerd".Andere critici schrijven dat de serie geforceerd aanvoelt en vragen beantwoordt die niemand heeft gesteld. Echter, de kijkers prijzen het acteerwerk van de nieuwe cast en vinden de serie "tijdloos". Volgens Steven R heeft Sexy Beast zelfs de potentie om een "klassieker" te worden.

SkyShowtime


Bovendien vinden kijkers dat de critici te streng zijn. De kijkers erkennen dat de film ontzettend goed was en dat het lastig is om zo'n groot succes op te volgen. Ze bekritiseren de critici dan ook, omdat zij de twee projecten met elkaar vergelijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Sexy Beast? Stream de serie dan op SkyShowtime, met vanaf aankomende donderdag ook het tweede deel van het eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet: Langlopende politieserie 'Vera' vol misdaad vind je dit weekend in zijn geheel op Videoland
Series / Nieuws

Fans opgelet: Langlopende politieserie 'Vera' vol misdaad vind je dit weekend in zijn geheel op Videoland

Detective Vera Stanhope lost complexe misdaden op in de Britse misdaaddramaserie "Vera", vanaf 21 april op Videoland.

Binnenkort komt Vera uit op Videoland, dus hier zijn een aantal essentiële dingen die je moet weten over deze Britse misdaaddramaserie.

Waar gaat de serie over?


Vera draait om Detective Chief Inspector Vera Stanhope, een bijna gepensioneerde rechercheur van de fictieve Northumberland & City Police. Ze is geobsedeerd door haar werk en gaat erin op, ondanks haar slordige voorkomen. Met een scherpzinnige geest en een diepe zorg voor haar werk en collega's lost ze complexe misdaden op.

Waarop is de serie gebaseerd?


Het is gebaseerd op de Vera Stanhope-serie van romans geschreven door Ann Cleeves. Met 11 boeken in totaal zijn er een hoop verhalen voor de serie.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Brenda Blethyn (DCI Vera Stanhope), David Leon (DS/DI Joe Ashworth) en Jon Morrison (DC Kenny Lockhart). Brenda Blethyn is vooral bekend van haar rol in de bekende film Atonement, terwijl David Leon bekend is van de film Alexander en Jon Morrison bekend is van de serie Taggart.Voor wie is deze serie?


Het is ideaal te kijken voor liefhebbers van spannende misdaadverhalen, vooral degenen die houden van complexe karakters en intrigerende plots. Fans van Britse misdaadseries als A Touch of Frost of Midsomer Murders zullen zeker genieten van de sfeer en het karakter van Vera.Is de serie te bingen?


Momenteel zijn er dertien seizoenen, met in totaal meer dan 60 afleveringen. Met afleveringen van ongeveer anderhalf uur zou het bekijken van de hele serie tot nu toe meer dan 90 uur in beslag nemen. De serie is echter nog lang niet afgelopen.Bekijk Vera vanaf 21 april op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.