search
Keert deze geliefde Britse sitcom terug? Hoofdrolspeler staat open voor revival
Series / Nieuws

Keert deze geliefde Britse sitcom terug? Hoofdrolspeler staat open voor revival

Ook in deze tijd zou een komedieserie over IT'ers helemaal niet misstaan.

Goed nieuws voor fans van The IT Crowd: er is een mogelijkheid dat de populaire Britse sitcom een comeback maakt in de toekomst, volgens de Ierse acteur en hoofdrolspeler Chris O'Dowd.

De iconische serie eindigde in 2013 na vier seizoenen en een speciale finale-aflevering, en lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Richard Ayoade, Katherine Parkinson en O'Dowd, en laatstgenoemde zou graag zien dat de personages weer terugkomen.

Tussen de regels doorlezen


Ter promotie van zijn aankomende serie The Big Door Prize op Apple TV+, sprak O'Dowd over de mogelijke toekomst van de show, en vertelde: "Oh, zeg nooit nooit. Ik vind het geweldig om personages op televisie weer bij elkaar te zien komen na een lange tijd."

Hij merkte ook op dat een terugkeer van The IT Crowd zal moeten inspelen op de drastische technologische vooruitgang van het afgelopen decennium: "Ik denk dat de afleveringen anders zouden zijn, omdat het zo'n technische show was, en technologie is zo snel vooruitgegaan. Maar mensen zijn nog steeds bezig met het repareren van computers."

Nerds, domme klanten en een megalomane baas


The IT Crowd werd voor het eerst uitgezonden op de Britse televisie in 2006 en volgde de avonturen van drie IT-medewerkers in een groot, onopvallend bedrijf. O'Dowd speelde Roy, een collega die zo lui was dat hij een geautomatiseerde machine bouwde die zijn telefoontjes voor hem beantwoordde.Naast hem speelde Ayoade het personage Moss, een grote geek met een schat aan kennis.. Het team stond onder leiding van hun baas Jen, gespeeld door Parkinson, die de baan kreeg na te hebben gelogen over haar IT-vaardigheden op haar cv en geen Word-document in een PDF kon omzetten.

Bekijk alle afleveringen van The IT Crowd op het officiële YouTube-kanaal van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij ooit van The IT Crowd gehoord?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen