search

Ons nieuws van zondag 21 april 2024

Dit wist je niet over Alf uit de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80
Series / Specials

Dit wist je niet over Alf uit de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80

Alf doet iets in de eerste aflevering van de gelijknamige serie, wat je misschien niet onmiddellijk zou verwachten.

Alf was een heel populaire serie die liep van 1986 tot 1990. Het werd bedacht door poppenspeler Paul Fusco, die in de serie de levensgrote pop van Alf bediende en het buitenaards wezen tot leven bracht. In de eerste aflevering van de serie doet Alf iets dat je niet onmiddellijk zou verwachten van hem.

Alf bestaat uit 102 afleveringen, verdeeld in vier seizoenen. Het werd toen bekeken door miljoenen mensen en was een groot succes in de Verenigde Staten en daarna een nog groter succes in veel Europese landen, zoals Polen en Duitsland. Alf was zo populair dat er ook een tekenfilmspin-off, een tv-film, stripboeken en merchandise werden gemaakt.

Familie Tanner


De serie Alf draait om een buitenaards wezen genaamd Alf, maar wiens echte naam Gordon Shumway is. Hij stort neer in de garage van de familie Tanner en wordt opgenomen door het Amerikaans gezin, gespeeld door gewone acteurs. We volgen Alf, die deze bijnaam kreeg, wat staat voor Alien Life Form.

Max Wright speelt vader Willie Tanner, Anne Schedeen speelt moeder Kate Tanner en Andrea Elson en Benji Gregory spelen hun kinderen, Lynn en Brian Tanner. Fusco bediende in de serie de pop van Alf, maar in de scènes waarin het personage in zijn geheel te zien was, werd kortstondig een kleine acteur in kostuum gebruikt, met name Michu Meszaros.

Bier drinken


In de eerste aflevering van Alf, kan je het personage Alf iets zien doen dat je niet onmiddellijk zou verwachten. Hij opent een fles bier samen met de jonge Brian. De moeder neemt ze onmiddellijk af van de twee en laat Alf weten dat hij dat niet mag doen.Alf was 285 jaar oud en had zeker recht om een flesje bier open te maken op Aarde. Maar in werkelijkheid was hij een pluizige pop geliefd bij kinderen. Het netwerk overtuigde Fusco om het alcoholgebruik te elimineren om te voorkomen dat Alf een slecht rolmodel zou worden. Je zal dus geen biertjes zien in latere afleveringen.

Kijken?


De enige keer dat er wel nog alcohol te zien is in de serie is in de aflevering Tequila, waarin Alf een alcoholist inspireert om zich te laten opnemen in een afkickkliniek na een nachtje drinken met haar en haar te laten denken dat hij een hallucinatie was.Wil je Alf zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
12 grote Netflix-series krijgen in 2025 een nieuw seizoen: dit zijn ze allemaal
Series / Specials

12 grote Netflix-series krijgen in 2025 een nieuw seizoen: dit zijn ze allemaal

Er zijn al 12 grote Netflix-series die zeker terug zullen komen in 2025.

Netflix maakt veel content en soms is het moeilijk om bij te houden welke series nu een nieuw seizoen krijgen. Dit jaar zijn er al veel die terugkeren, denk maar aan Sweet Tooth, The Umbrella Academy en Bridgerton. Maar ook in 2025 zijn er veel series die terugkomen met een nieuw seizoen. Hier zijn 12 grote Netflix-series die al zeker een nieuw seizoen krijgen in 2025.

Beginnen doen we met Ginny & Georgia, die een van de meest bekeken series is op Netflix. De comedy-dramaserie, die dochter Ginny (Antonia Gentry) en moeder Georgia (Brianne Howey) volgt, werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, dat uitkwam in januari 2023. Een paar maanden later kwam het leuke nieuws dat de serie niet voor een maar voor twee seizoenen werd vernieuwd. We kunnen dus twee nieuwe seizoenen van Ginny & Georgia verwachten.

Zweedse reality en drama


Netflix heeft een internationaal publiek en maakt series van over de hele wereld. Daar hoort ook Zweden bij. Ze hebben hun eigen versie van Love is Blind, een realityserie die intussen overal ter wereld wel een versie heeft. Eerder dit jaar kwam het eerste seizoen van Love is Blind: Sweden uit en in 2025 kunnen we een tweede seizoen verwachten met een nieuwe groep mensen die de liefde van hun leven willen vinden.

Een andere Zweedse serie die terugkomt met een tweede seizoen in 2025 is Barracuda Queens. Deze dramaserie kwam uit in 2023 en volgt een groep van vier tieners van de hogere klasse die beginnen met het inbreken in huizen in Djursholm, nadat ze al hun geld hebben uitgegeven aan feesten. Alva Bratt, Tea Stjärne, Sarah Gustafsson, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Izabella Scorupco, Cecilia Frode, Filip Berg en Joel Spira komen allemaal terug in het tweede seizoen van Barracuda Queens.

Auto's en technologie


Britse series doen het op Netflix ook heel goed. Denk maar aan Sex Education, waarvan het laatste seizoen uitkwam in 2023. Een van die andere populaire Britse series is Black Mirror, die in 2025 terugkomt met een zevende seizoen. Dat seizoen komt met zes gloednieuwe afleveringen, waaronder een vervolg op een favoriete aflevering van fans uit seizoen 4, namelijk U.S.S. Callister.Sport is ook te zien op Netflix en in 2025 kunnen fans van Formule 1 een zevende seizoen verwachten van F1: Drive to Survive. Deze sportdocumentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van de Formule 1-wereld door het volgen van de Grand Prix-races en middels interviews van coureurs en teambazen. Dit zevende seizoen zal vooral het seizoen 2024 volgen maar zal ook de voortdurende controverse rond Red Bull teambaas Christian Horner behandelen.

Romantische drama


Fan van romantische dramaseries? Dan zit je in 2025 goed bij Netflix want zowel Virgin River als Sweet Magnolias komt terug met een nieuw seizoen. Voor Virgin River zal dat al het zesde seizoen zijn, voor Sweet Magnolias het vierde seizoen. Virgin River volgt Melinda "Mel" Monroe (Alexandra Breckenridge), een verpleegkundige en vroedvrouw die naar Virgin River is verhuisd. Het vijfde seizoen kwam uit in twee delen in 2023 en eindigde met veel vragen. Die vragen zullen hopelijk beantwoord worden in het zevende seizoen.

Bekijk op instagram


Naast Virgin River komt er dus ook een nieuw seizoen van Sweet Magnolias in 2025. Het derde seizoen kwam uit in de zomer van 2023 en een paar maanden later kwam het nieuws dat er een vierde seizoen komt. We zullen opnieuw de avonturen kunnen volgen van de drie beste vrienden Maddie Townsend (JoAnna Garcia Swisher), Dana Sue Sullivan (Brooke Elliott) en Helen Decatur (Heather Headley).

Advocaten, spionnen en stalkers


Netflix is niet vies van wat actie en politiek. Zo was de juridische dramaserie The Lincoln Lawyer een groot succes. Nadat het tweede seizoen eindigde in augustus 2023, werd aangekondigd dat er een derde seizoen kwam van The Lincoln Lawyer. Manuel Garcia-Rulfo zal terugkeren als Mickey Haller in het derde seizoen, dat zal bestaan uit 10 nieuwe afleveringen en gebaseerd zal zijn op The Gods of Guilt, het vijfde boek in de The Lincoln Lawyer-boekenserie van Michael Connelly.Ook twee series die nieuw waren in 2022 zullen in 2025 terugkomen: The Recruit en The Watcher. Beide series werden een paar maanden nadat het eerste seizoen uitkwam vernieuwd voor een tweede seizoen. The Recruit is een spion-avonturenserie met Noah Centineo in de hoofdrol als Owen Hendricks, een CIA-jurist die betrokken raakt bij enorme internationale conflicten met gevaarlijke partijen. The Watcher is een mysterie-thrillerserie gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan, die een koppel volgt dat wordt lastiggevallen door griezelige brieven ondertekend door een stalker die zichzelf The Watcher noemt.

Grootste successen


Deze lijst van series eindigen we met twee series die de grootste successen hebben gekend voor Netflix. Zo was een van de grootste nieuwe series uit 2022 Wednesday. Deze serie, gebaseerd op het personage Wednesday Addams uit de fictieve The Addams Family, was toen het uitkwam de best bekeken Engelstalige-serie op Netflix. Nu komt het dus terug voor een tweede seizoen met Jenna Ortega die terug in de rol van Wednesday zal kruipen.

Bekijk op instagram


In 2025 zullen we ook afscheid nemen van een van de grootste successen van Netflix: Stranger Things. Het vijfde seizoen dat er aankomt zal het laatste zijn en wordt nu volop gefilmd. We zullen dan nog een laatste keer onze bende uit Hawkins samen te zien krijgen. Makers van de serie, Matt en Ross Duffer, hebben de voorbije weken heel wat foto's van de set gedeeld met de fans, die vol spanning wachten op dit laatste seizoen.

Kijken?


Dit zijn dus heel wat nieuwe seizoenen om naar uit te kijken. In afwachting op de nieuwe seizoenen van deze series, kan je die dat al uitgekomen zijn allemaal bekijken op Netflix. En deze lijst is maar het begin, want er kunnen steeds nieuwe titels erbij komen. Want er worden natuurlijk veel series verwacht in 2025, maar deze 12 zullen al zeker terugkeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte stalker in 'Baby Reindeer' van Netflix: Hoe zat het eigenlijk in werkelijkheid?
Series / Specials

De echte stalker in 'Baby Reindeer' van Netflix: Hoe zat het eigenlijk in werkelijkheid?

Een ijzersterke miniserie over hoofdrolspeler Richard Gadds ervaring met een stalker.

De Schotse komiek Richard Gadd maakte in eerste instantie een one man-show over de periode dat hij gestalkt werd. Deze show was in 2019 op het beroemde Edinburgh Fringe Festival te zien, waarna Netflix hem een aanbod deed.

Inmiddels is de zevendelige miniserie Baby Reindeer, naar de bijnaam die zijn stalker hem gaf, een feit. Het genuanceerde verhaal is uitstekend ontvangen en kreeg op Serietotaal maar liefst vier sterren. De serie heeft bepaalde feiten veranderd, achterwege gelaten of juist onveranderd gelaten, waarbij de kern van het beklemmende verhaal behouden is gebleven.

Duizelingwekkend


Gadd speelt een fictieve versie van zichzelf genaamd Donny. Dat de echte stalker geen Martha Scott (gespeeld door Jessica Gunnings) heet is natuurlijk geen verrassing. Gadd gaf in interviews met GQ en The Guardian aan dat hij nog een stuk verder gegaan is in het 'vermommen' van deze vrouw. Gadd: "We zijn zo ver gegaan dat je je afvraagt of ze zichzelf nog wel zou herkennen". Dit betreft onder andere haar beroep, haar uiterlijke verschijning en ook de leeftijd van "Martha": in werkelijkheid was de stalker een vrouw die twintig jaar ouder was dan hijzelf.

De berichten die je als kijker in beeld ziet zijn echter ongewijzigd. Alle emails, tweets, geschreven brieven, sms-berichten, Facebook-berichten en voicemails zijn letterlijk zo door haar geschreven dan wel ingesproken. The Independent heeft alle cijfers op een rijtje gezet en het aantal is duizelingwekkend: het betreft hier 41.071 emails, 744 tweets, 46 Facebook-berichten, 106 pagina's aan brieven en 350 uur aan ingesproken voicemail-boodschappen.

Cadeaus


De stalker had tevens de gewoonte om aparte cadeaus te geven aan Gadd, wat in de serie niet gebeurt. Zo ontving hij slaappillen, een wollen muts, een paar boxershorts en een knuffel van een rendier. Donny krijgt in de serie echter geen cadeaus van Martha en het blijft bij haar frustrerende verschijningen in zijn leven. Het lijkt erop dat de keuze om deze cadeaus weg te laten is beïnvloed door narratieve overwegingen. Met name het element van de knuffel wordt in de serie op een andere manier weergegeven. Het lijkt bedoeld om een inzicht te geven in de psyche van Martha.In werkelijkheid heeft Gadd via gerechtelijke weg een contactverbod weten te verkrijgen tegen zijn stalker. Een gevangenisstraf leek hem niet gepast aangezien hij van mening was dat iemand die duidelijk al zulke psychologische problemen heeft eerder gebaat is bij hulp dan bij opsluiting. Gadd heeft zijn huiveringwekkende ervaring verwerkt in een verhaal dat op sommige punten wel en op andere punten juist niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Waar te zien?


Baby Reindeer kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire en stevige gevangenisserie 'Oz' krijgt een vervolg: 'Zo' is binnenkort al te zien
Series / Nieuws

Populaire en stevige gevangenisserie 'Oz' krijgt een vervolg: 'Zo' is binnenkort al te zien

Schrijver Tom Fontana heeft een vervolg geschreven op zijn legendarische serie.

De keiharde gevangenisserie Oz was HBO's eerste dramaserie en werd een megahit. Het gevangenisdrama van maker Tom Fontana liep gedurende zes seizoenen (1997 - 2003) en leverde een aantal onvergetelijke personages op.

Vele fans zullen het bericht dat er een vervolg komt ongetwijfeld met gejuich ontvangen. De korte film Zo, wederom geschreven door Tom Fontana, gaat over twee geliefde personages na hun gevangenistijd.

Ontvangst


Dit bericht is te lezen op X/Twitter waar acteur Kirk Acevedo, in de serie ook bekend als Miguel Alvarez, deze aankondiging deed. Zo is vanaf 1 mei op Youtube te bekijken en gaat over Ryan O'Reily (Dean Winters) en Tobias Beecher (Lee Tergesen).

Acevedo schrijft het volgende: "Mijn goede vriend Tom Fontana heeft een korte film gemaakt over het leven na de gevangenis. En als de ontvangst goed is....". De oorspronkelijke makers en acteurs staan met andere woorden duidelijk open voor meer Oz.

Eensgezind


De reacties op X/Twitter zijn eensgezind en variëren van "een must see!" tot "het begon allemaal met 'Oz', 'The Wire', 'The Sopranos' en 'GoT' kwamen allemaal daarna". De fans staan er duidelijk hetzelfde in als de cast en crew en kijken uit naar een vervolg van deze iconische gevangenisserie.Zo gaat op 1 mei in première op Youtube. Momenteel is Oz niet in Nederland te streamen, maar de volledige serie is op dvd verkrijgbaar op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe 'The Watchmen' werd verslagen door een bekende Stephen King-serie
Series / Nieuws

Dit is hoe 'The Watchmen' werd verslagen door een bekende Stephen King-serie

Dit is hoe deze Stephen King-serie populairder werd dan HBO-hitserie The Watchmen.

De beste detectieverhalen worden ongetwijfeld geschreven door Stephen King. De iconische auteur heeft heel wat prijzen gewonnen en populaire series geïnspireerd. Deze adaptatie was echter nog beter dan het boek.

Hoewel de verfilmingen van King spannend zijn, zijn het geen horrorseries. De boeken en series zijn op de eerste plaats detectieverhalen. Dat is ook zo het geval bij The Outsider uit 2020.

Zeer populair


The Outsider volgt het onderzoek naar de moord van schooljongen in een klein stadje. Alles lijkt erop dat zijn coach, Terry Maitland, de verdachte is. Alles krijgt ineens een andere betekenis als bekend wordt gemaakt dat Terry op het moment van de moord zich op 110 kilometer van de plaats delict bevond.

De serie ging in 2020 in première en was in één klap een enorme hit. De pilot werd meteen door 1,2 miljoen kijkers bekeken en dit getal bleef alsmaar groeien. De finale werd dan ook door 2,2 miljoen kijkers bekeken. Deze getallen wijzen op de grootste kijkcijfergroei ooit voor een HBO-project.

Goede recensies


Opvallend is dat de serie zeer weinig gepromoot werd op sociale media. Bovendien verschenen rond dezelfde tijd grote hits zoals Watchmen. Hoe werd The Outsider dan zo populair?Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de serie trok nieuwe kijkers door de zeer positieve recensies. Zo makkelijk kan het dus zijn!

The Outsider


The Outsider is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intrigerende en inspirerende Netflix Original kaapt de top 10: 'Our World Living' scoort een 8,2 op de IMDb
Series / Nieuws

Intrigerende en inspirerende Netflix Original kaapt de top 10: 'Our World Living' scoort een 8,2 op de IMDb

De natuurdocuserie Our World Living krabbelt rustig aan omhoog in de lijst.

Naast de vele live action-series en docureeksen komt Netflix ook regelmatig met mooie natuurdocumentaires. De nieuwste is Our World Living en deze staat nu in de Netflix Top 10.

Our World Living van producent Ben Roy is een vierdelige natuurserie waarin wordt gekeken naar natuurverschijnselen die onderling aan elkaar verbonden zijn.

Herkenbare stem


De voice-over die je tijdens het kijken van Our World Living hoort, komt van actrice Cate Blanchett. De Australische Oscarwinnares ken je mogelijk uit de Lord of the Rings-trilogie en recentere titels als Don't Look Up en Tar.

Eerder maakte het team achter Our World Living het geprezen Our Great National Parks uit 2022. Met Our World Living laten ze vooral zien hoe de natuur overleeft in een wereld die snel verandert, mede door toedoen van de mens.

Drie jaar


Het team heeft de serie, al sinds 2018 in ontwikkeling, gemaakt in 24 landen en er werden 1.252 dagen opnamen gemaakt. Mocht je meer over de productie willen lezen, dan is het artikel Discover the Planet’s Biggest Social Network in Our Living World zeker een aanrader.Wil je de vierdelige serie Our World Living nu gaan kijken, dan vind je deze uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse Netflix-kijkers kraken 'Rebel Moon 2' helemaal af: "tegen beter weten in"
Films / Nieuws

Nederlandse Netflix-kijkers kraken 'Rebel Moon 2' helemaal af: "tegen beter weten in"

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver kan weinig goed doen bij de Nederlandse kijkers.

Afgelopen vrijdag verscheen Rebel Moon - Part Two: The Scargiver op Netflix en het Rotten Tomatoes-percentage toonde al aan dat menig recensent weinig met de film van Zack Snyder kan. De Nederlandse Netflix-kijkers denken er niet veel anders over.

Op X/Twitter zijn namelijk meerdere reacties van Nederlandse kijkers verschenen en die zijn doorgaans niet bepaald positief te noemen.

"Tegen beter weten in"


X-er Dennis Mons heeft een duidelijke taal die mogelijk door meerdere mensen onderstreept wordt: "Tegen beter weten in gisteren Rebel Moon II gekeken. Manmanman wat een suffe sh*t."

En Mikeberre meldt: "Net Rebel moon part 2 bekeken, ik blijf erbij, Zack Snyder is overrated." Yassin Ulichki schrijft op X: "Voor zover dat überhaupt mogelijk is, maar Rebel moon deel 2 is nog slechter dan deel 1".

"Nog slechter"


Sven Hilbrants kwam tot: "Tijdens het eten maar even Rebel Moon part two gaan kijken. Verwachtingen laag na deel 1 en waarschijnlijk een hoog wtf-gehalte van mijn kant.". Mocht je de film toch even willen proberen, dan vind je deze nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective' seizoen 5: Krijgen we de ijskoude setting van seizoen 4 opnieuw te zien?
Series / Nieuws

'True Detective' seizoen 5: Krijgen we de ijskoude setting van seizoen 4 opnieuw te zien?

Schrijver-regisseur Issa López geeft fans een klein voorproefje van de toekomst van de serie.

Eerder dit jaar ging het vierde seizoen van misdaadserie True Detective in première op HBO Max. Hoewel het publiek niet altijd even enthousiast was werd de serie wel massaal gestreamd, en dus volgt er een vijfde seizoen.


True Detective werd gecreeerd door Nic Pizzolato, maar bij het laatste seizoen was hij niet meer betrokken. De Mexicaanse Issa López stond aan het roer bij True Detective: Night Country. In een interview met Deadline ging de schrijver-regisseur in op het volgende seizoen.

Ennis


Een van de meest kenmerkende aspecten van seizoen 4 was de locatie. Het verhaal speelde zich af in het fictieve Ennis, een ijskoud en donker stadje in Alaska. Tot nog toe hadden alle seizoenen van True Detective een andere locatie. Daarom zijn de uitlatingen die López deed opvallend.

''We zullen zien'', zei de Mexicaanse, toen haar gevraagd werd naar het verhaal voor seizoen 5. ''Misschien hebben de personages wel een link met Ennis. Maar misschien ook niet.''

HBO Max


Fans tasten dus nog even in het duister, maar er is een kans dat de ijskoude locatie uit seizoen 4 terugkeert. Alle vier de seizoenen van True Detective zijn te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime gaat deze week door met 'Star Trek: Discovery' en nog een series om te bingen
Series / Nieuws

SkyShowtime gaat deze week door met 'Star Trek: Discovery' en nog een series om te bingen

Ook deze week gaat de streamingdienst door met twee van haar grootste series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


A Gentleman in Moscow


Verschijnt op: Donderdag 25 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Een Russische aristocraat ontkomt aan de dood en wordt onder huisarrest geplaatst terwijl de Bolsjewistische Revolutie zich voor zijn ogen ontvouwt.
Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 26 april | Release: Seizoen 5 - aflevering 5 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt deze week met de seizoensfinale van 'Shogun' en 10 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ komt deze week met de seizoensfinale van 'Shogun' en 10 andere hitseries

Het is deze week lekker nostalgisch doen of op reis gaan in fantasievolle animatieseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 23 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 10 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.
American Horror Story


Verschijnt op: Woensdag 24 april | Release: Seizoen 12 - aflevering 8 | Genre: Drama / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Deze anthologieserie volgt verschillende personages, locaties en presenteert verschillende aspecten van het immer zo geliefde horrorgenre.
Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story


Verschijnt op: Vrijdag 26 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Biografie / Muziek

Deze docuserie volgt de geschiedenis van de Amerikaanse rockband Bon Jovi en toont aan de hand van persoonlijke beelden en muziek een glimp in het leven van frontman Jon Bon Jovi en de band's reis van kleine clubs in New Jersey tot wereldwijde faam.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

21 april: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

22 april: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 6) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

22 april: Secrets of the Octopus (seizoen 1) - Documentaire / Avontuur - Net buiten onze kust regeert een wezen met buitengewone krachten over zijn domein. Ervaar nieuwe wetenschap, bijzondere momenten en verbluffend, nog nooit eerder gezien gedrag bij acht verschillende octopussoorten overal ter wereld.

24 april: Blood Free (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama / Sciencefiction / Thriller - Jayu is de CEO van BF. Ondanks bedreigingen breidt ze het bedrijf uit. Als de dreigementen aanhouden, huurt BF ex-marinier Chaewoon in om haar te beschermen. Vreemd genoeg lost Chaewoon Jayu's problemen heel eenvoudig op. Binnen BF zijn er steeds meer geheimen en verdenkingen.

24 april: House of the Owl (seizoen 1 - aflevering 1-5) - Drama - Op het hoogtepunt van zijn carrière en macht ondervindt Japans meesterfixer, die politici en CEO's door grote nationale schandalen heeft geloodst, dat het moeilijker is om zijn gezin te fixen dan om een land te fixen.

24 april: Sand Land: The Series (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Avontuur - Zandland is een mysterieuze wereld waar demonen en mensen moeten zien te overleven in een dorre woestenij. In de hoop om hun watervoorraad aan te vullen gaan de duivelprins Beëlzebub, de demon Dief en de mens, sheriff Rao, samen op reis om de Legendarische Bron te zoeken.

24 april: X-Men '97 (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Avontuur - X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.

24 april : Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 14) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze geliefde Britse sitcom terug? Hoofdrolspeler staat open voor revival
Series / Nieuws

Keert deze geliefde Britse sitcom terug? Hoofdrolspeler staat open voor revival

Ook in deze tijd zou een komedieserie over IT'ers helemaal niet misstaan.

Goed nieuws voor fans van The IT Crowd: er is een mogelijkheid dat de populaire Britse sitcom een comeback maakt in de toekomst, volgens de Ierse acteur en hoofdrolspeler Chris O'Dowd.

De iconische serie eindigde in 2013 na vier seizoenen en een speciale finale-aflevering, en lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Richard Ayoade, Katherine Parkinson en O'Dowd, en laatstgenoemde zou graag zien dat de personages weer terugkomen.

Tussen de regels doorlezen


Ter promotie van zijn aankomende serie The Big Door Prize op Apple TV+, sprak O'Dowd over de mogelijke toekomst van de show, en vertelde: "Oh, zeg nooit nooit. Ik vind het geweldig om personages op televisie weer bij elkaar te zien komen na een lange tijd."

Hij merkte ook op dat een terugkeer van The IT Crowd zal moeten inspelen op de drastische technologische vooruitgang van het afgelopen decennium: "Ik denk dat de afleveringen anders zouden zijn, omdat het zo'n technische show was, en technologie is zo snel vooruitgegaan. Maar mensen zijn nog steeds bezig met het repareren van computers."

Nerds, domme klanten en een megalomane baas


The IT Crowd werd voor het eerst uitgezonden op de Britse televisie in 2006 en volgde de avonturen van drie IT-medewerkers in een groot, onopvallend bedrijf. O'Dowd speelde Roy, een collega die zo lui was dat hij een geautomatiseerde machine bouwde die zijn telefoontjes voor hem beantwoordde.Naast hem speelde Ayoade het personage Moss, een grote geek met een schat aan kennis.. Het team stond onder leiding van hun baas Jen, gespeeld door Parkinson, die de baan kreeg na te hebben gelogen over haar IT-vaardigheden op haar cv en geen Word-document in een PDF kon omzetten.

Bekijk alle afleveringen van The IT Crowd op het officiële YouTube-kanaal van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kun jij geen genoeg krijgen van 'The Tourist'? Kijk dan deze spannende misdaadserie op Netflix
Series / Nieuws

Kun jij geen genoeg krijgen van 'The Tourist'? Kijk dan deze spannende misdaadserie op Netflix

Een mysterieuze verdwijning en een donker verleden: deze elementen komen samen in deze spannende misdaadserie.

Met een prachtige score van 96% op Rotten Tomatoes behoort The Tourist tot een van de meest populaire series op dit moment. Als je ook helemaal weg bent van The Tourist, dan is deze tip voor jou.

Krijg je geen genoeg van het drama en de thriller-elementen van The Tourist? Dan is The Missing de perfecte serie voor jou.

The Missing


The Missing is een Brits thriller en drama, gemaakt door de broers Harry en Jack Williams en geregisseerd door Ben Chanan.

Het eerste seizoen gaat over de zoektocht naar een vermiste jongen in Frankrijk. Het tweede seizoen vertelt ook het verhaal van een vermissing, maar dan van een jong meisje in Duitsland.

Spin-off


Tchécky Karyo is in beide seizoenen te zien als Julien Baptiste, een Franse detective. Karyo keert terug naar de wereld van misdaad in de spin-off Baptiste.Nadat de detective Julien Baptiste een breinoperatie is ondergaan, is hij niet meer zijn oude zelf. Ondanks zijn tegenstribbelen moet hij naar Nederland om de vermissing van een 15-jarige sekswerker op te lossen. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij de oom van het vermiste meisje, Edward Stratton.

Kijkplezier


Twee series voor de prijs van één dus! Ben je benieuwd geworden naar de twee series? Stream dan The Missing en Baptiste op Netflix of op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.