search
Deze Marvel-serie eindigde met een frustrerende cliffhanger, maar inmiddels weten we de afloop
Series / Specials

Deze Marvel-serie eindigde met een frustrerende cliffhanger, maar inmiddels weten we de afloop

'Agent Carter' was een uitstekende serie, maar werd helaas gecanceld voordat alle mysteries opgelost konden worden.

Er is niets frustrerender dan een serie die eindigt met een cliffhanger die nooit meer beantwoord wordt. Helaas was dit het geval bij de Marvel-serie Agent Carter, maar inmiddels hebben we al wat meer antwoorden.

Het eerste seizoen van Agent Carter verscheen in 2015. De serie is gebaseerd op het Marvel Comics-personage Peggy Carter, die al eerder te zien was in Captain America: The First Avenger. Het tweede en laatste seizoen kwam uit in 2016.

Peggy Carter


Het eerste seizoen speelt zich af in 1946. Agent Peggy Carter (Hayley Atwell) heeft tijdens de oorlog de liefde van haar leven verloren. Wanneer de miljardair Howard Stark (Dominic Cooper) wordt beschuldigd van hoogverraad, wordt Peggy ingehuurd om zijn naam te zuiveren.

Samen met de butler van Stark gaat ze op een merkwaardige missie vol moord, verraad en controverse. In het tweede seizoen verhuist Peggy naar Los Angeles, om te dealen met de nucleaire dreiging.

Jack Thompson


Hoewel seizoen 3 nog niet bevestigd was, besloten de makers van Agent Carter het tweede seizoen toch te laten eindigen met een cliffhanger. SSR Chief Jack Thompson (Chad Michael Murray) wordt neergeschoten door een onbekende man.



De onbekende persoon ging er vervolgens vandoor met een document dat over Peggy leek te gaan. Helaas werd de serie na seizoen 2 gecanceld, waardoor er nooit een antwoord op dit mysterie werd gegeven.

Antwoorden


Gelukkig heeft schrijver Jose Molina gezorgd voor antwoorden. Zij onthulde dat Thompson de aanval zou hebben overleefd en dat de schutter ontmaskerd zou worden als Peggy's kwaadaardige broer Michael.

Jammer genoeg zullen we nooit zien hoe de andere verhaallijnen uit de serie verder waren gegaan, maar het grote mysterie rondom de cliffhanger is opgelost. Bekijk Agent Carter op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij een echte MCU-fan bent: was Agent Carter de moeite waard?

  • Jazeker, leuk!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, tegenvaller

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen