search
Netflix komt met interessante DC-serie 'Dead Boy Detectives': wat moet je weten over deze 'Sandman'-serie?
Series / Specials

Netflix komt met interessante DC-serie 'Dead Boy Detectives': wat moet je weten over deze 'Sandman'-serie?

Netflix komt deze week met de serie 'Dead Boy Detectives', die zich afspeelt in het universum van 'The Sandman'.

Netflix breidt zijn aanbod deze maand weer uit, onder andere met de serie Dead Boy Detectives. Dit is wat je van de nieuwe bovennatuurlijke actie-comedy kunt verwachten.

Dead Boy Detectives is gemaakt door Steve Yockey. De serie is gebaseerd op de gelijknamige DC-comics personages, die ontwikkeld werden door Neil Gaiman en Matt Wagner.

Bovennatuurlijke misdaad


De serie gaat over Charles Rowland (Jayden Revri) en Edwin Paine (George Rexstrew). Na hun dood besluiten zij niet door te gaan naar het hiernamaals, maar op aarde te blijven om misdaden te onderzoeken die iets met het bovennatuurlijke te maken hebben.

Daarbij worden ze geholpen door de helderziende Crystal Palace (Kassius Nelson). Alles gaat voorspoedig, totdat een machtige heks hun plannen in de weg zit. De serie speelt zich af in hetzelfde universum als The Sandman.

Van HBO Max naar Netflix


Naast Revri, Rextstrew en Nelson zien we in de serie Briana Cuoco als Jenny the Butcher, Ruth Connell als The Night Nurse, Yuyu Kitamura als Niko en Jenn Lyon als Esther. Ook zien we Kirby Howell-Baptiste terugkeren als Death, die we kennen uit The Sandman.



De serie zou eerst op HBO Max te zien zijn, maar werd later verplaatst naar Netflix. Naar verluidt gebeurde dit omdat HBO Max enkel DC-series op het platform wil hebben die zich ook daadwerkelijk in het DC-universum afspelen.

Gaiman


Een jaar geleden bevestigde Gaiman dat de serie zich in hetzelfde universum als zijn serie The Sandman zou afspelen. In november werd bekendgemaakt dat hij als uitvoerend producent meewerkte aan de serie.

Alle acht afleveringen van Dead Boy Detectives zijn vanaf 25 april te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Sandman gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen