search

Ons nieuws van woensdag 24 april 2024

'Briganti': veel te veel personages en plotwisselingen in deze fraai ogende bandietenserie
Recensie

'Briganti': veel te veel personages en plotwisselingen in deze fraai ogende bandietenserie

De goudschat van Palermo had beter in de bank kunnen blijven.

Regie: Antonio Le Fosse, Steve Saint Leger, Nicola Sorcinelli | Cast: Michela de Rossi (Filomena), Marlon Joubert (Sperwer), Pietro Micci (Fumel), Ivana Lotito (Ciccilla), Orlando Cinque (Pietro), Federico Ielapi (Jurillo), Matilda Anna Ingrid Lutz (Michelina), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 39-58 minuten | Jaar: 2024

In 1860 roven de roodhemden van Giuseppe Garibaldi de bank van Palermo leeg en begraven de oorlogsbuit op het vasteland van Italië. Een kaart met een kruisje is de enige aanwijzing om de precieze locatie te vinden. Spannend of afgezaagd, in Briganti ('bandieten') is natuurlijk iedereen op zoek naar die schat en daarbij men gaat over lijken.

De welgestelde Filomena is een van die personen, maar wel een beetje tegen wil en dank. Door een escalatie van gebeurtenissen sluit ze zich aan bij de Monaco's, een boevenbende die vanuit de struiken rooft en ontvoeringen pleegt voor losgeld. Ze kruist regelmatig het pad van de premiejager Sperwer die, zoals een goed mensenvanger betaamt, de oorlogsschat ook wel ziet zitten. Hun gezamenlijke tegenstrever is de boosaardige generaal Fumel. Deze heeft voor het gemak een bloeddoorlopen linkeroog, zodat je je geen moment in zijn bedoelingen kunt vergissen.

Naast het bovengenoemde drietal barst Briganti uit zijn voegen van de schatzoekers en andere belanghebbenden. Het zijn er veel te veel. De meeste boeven zijn inwisselbaar en een aantal zijlijntjes met nevenpersonages hadden makkelijk kunnen worden geschrapt. Deze serie had sowieso wel wat korter gemogen, want de meeste gebeurtenissen zijn van hetzelfde laken een pak. Het is maar een beperkt aantal keren spannend om te kijken naar iemand die onder schot wordt gehouden waarbij de trekker toch niet wordt overgehaald. Op een gegeven moment gaat dat vervelen.

In deze bandietenserie worden er natuurlijk voortdurend plannetjes gesmeed door Filomena, Sperwer en iedereen die verder maar in beeld komt: complotten, list en verraad zijn schering en inslag. Vaak slagen die plannetjes door een reeks gebeurtenissen die van toevalligheden aan elkaar hangen en die de beramers onmogelijk hadden kunnen voorspellen. Sperwer is bijvoorbeeld in het begin van de serie op zoek naar Filomena en bedenkt daarvoor een meerstappenplan dat simpelweg dom en omslachtig is, maar – tadaa! – toch precies uitkomt.

Dit zou nog niet zo'n probleem zijn als Sperwer de sukkel van het verhaal was, maar hij wordt krampachtig neergezet als de coole gast. Elk personage in Briganti krijgt een label waar hij of zij eigenlijk niet meer vanaf komt. Ondanks alle plotwisselingen en de struikroverij die uitmondt in een strijd voor de goede zaak, is er niet al te veel karakterontwikkeling, althans niet op natuurlijke wijze. Meningen en voorkeuren veranderen lukraak al naar gelang het plot dat verlangt.

De Monaco's beschouwen Filomena bijvoorbeeld als familie zodra ze de ontgroening om lid te worden van de bende succesvol doorloopt. Maar even later is ze toch weer geen familie en dan weer wel en dan weer niet... Deze afwisseling in de loyaliteitsbanden springt van de hak op de tak en komt erg geforceerd over. Ook ontstaan er op een gegeven moment romantische verbindingen die nogal uit de lucht komen vallen.

De acteurs hebben moeite om al die wendingen bij te benen. Michela de Rossi kijkt als Filomena voornamelijk met grote ogen de zaken aan en laat halverwege de serie enkel een flinke verandering zien in haar uiterlijk. In het Italië van de negentiende eeuw was men blijkbaar zeer bekwaam in het knippen van het eigen haar. Marlon Joubert doet als Sperwer zijn uiterste best om stoer en ongenaakbaar over te komen, maar het ontbreekt hem aan charisma. De rest van de cast valt vooral op door de markante koppen.

Het is jammer dat Briganti qua plot en karakterontwikkeling zo'n rommeltje is, want visueel is de serie dik in orde. Het zonovergoten landschap van Midden-Italië nodigt uit tot een vakantie en de architectuur, kleding en make-up zijn lekker extravagant. Ook de soundtrack mag er wezen, al is het vreemd dat er een paar nummers in het Engels op staan. Er is onder andere een gevoelige, langzame versie te horen van David Bowies Heroes, maar doordat deze niet in het Italiaans wordt gezongen haalt het je uit de sfeer van het getoonde.

Briganti eindigt met een paar enorme cliffhangers, dus bij voldoende populariteit zijn we nog niet van deze bandieten af. Hopelijk brengt een nieuw seizoen wat meer lijn in de motivaties van de personages en worden we niet weer op een festijn van lukrake plotwendingen getrakteerd.

★★☆☆☆

Briganti is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet afgeronde serie met een 8,0 op de IMDb trekt veel kijkers op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Compleet afgeronde serie met een 8,0 op de IMDb trekt veel kijkers op Netflix

De ziekenhuisserie The Good Doctor staat nu volledig op Netflix, met zeven seizoenen.

Eerder dit jaar verscheen het zevende en laatste seizoen van The Good Doctor op de Noord-Amerikaanse tv-zender ABC. Sinds enkele dagen kun je de complete serie ook in Nederland zien, namelijk op Netflix.

In de serie maak je kennis met het personage Dr. Shaun Murphy, gespeeld door Freddie Highmore. Hij is een jonge chirurg met het savant-autismesyndroom. Dit betekent dat hij dat hij uitblinkt in vooral een ding: chirurg zijn.

Ziekenhuisserie


Het fictieve St. Bonaventure Hospital in San Jose staat in het eerste seizoen centraal in The Good Doctor. Uiteraard zie je ook heel wat andere personages die om moeten gaan met de nieuwe aanwinst, die vaak al snel in de armen worden gesloten.

Andere rollen komen van Nicholas Gonzalez als dr. Neil Melendez, Antonia Thomas als dr. Claire Browne, Chuku Modu als dr. Jared Kalu en Richard Schiff als dr. Aaron Glassman. De laatste acteur is naast Highmore de enige die de complete serie een rol heeft.

Prima ontvangen


De IMDb noteert een mooie 8,0 na zo'n 113 duizend stemmen en dat heeft aan dat heel wat mensen zich hebben kunnen vermaken met The Good Doctor. Opvallend is dat er amper recensies te vinden zijn op Rotten Tomatoes. De publieksscore staat daar op 69 procent.Op Metacritic zien we dat de ziekenhuisserie op een score van 53 staat en dat is niet bijzonder hoog. "The Good Doctor beschikt over geweldig DNA... [en] heeft de potentie om een verfrissend tot nadenken stemmend ziekenhuisdrama te worden, alleen al gebaseerd op de dingen die in de eerste aflevering gebeuren," schreef de recensent van TV Line over de pilotaflevering uit 2017.

Nu op Netflix


De serie is ondertussen doorgedrongen tot de Netflix Top 10 en staat op de negende plaats. De kans is groot dat de serie komende dagen zijn weg naar boven vindt. Op Videoland staat The Good Doctor ook, overigens met vier seizoenen.

Meer lezen over The Good Doctor? Lees dan ons artikel Kijktip: Succesvolle en aangrijpende ziekenhuisserie nu in zijn geheel te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychologische en duistere thriller op Netflix zet opnieuw zijn tanden in de Top 10
Series / Netflix Kijktip

Psychologische en duistere thriller op Netflix zet opnieuw zijn tanden in de Top 10

Flink wat Netflix-kijkers tonen opnieuw interesse in de derde film in de Unbreakable-trilogie.

De film Glass uit 2019 werd eind maart op Netflix gezet en nu dendert de film van regisseur M. Night Shyamalan weer de top 10 binnen. De film staat op de vijfde plaats en lijkt vooral te profiteren van het iets mindere nieuwe aanbod op de streamingreus.

Glass is het vervolg op Unbreakable en Split en brengt de personages uit die films bij elkaar. Dan hebben we het met name over Bruce Willis als David Dunn / The Overseer, Samuel L. Jackson als Elijah Price / Mr. Glass en James McAvoy als Kevin Wendell Crumb / The Horde. Andere belangrijke rollen komen van Sarah Paulson als Dr. Ellie Staple en Anya Taylor-Joy als Casey Cooke.

Kassucces


Hoewel Glass de zwakst ontvangen deel is uit de trilogie wist de film wel een fraaie $250 miljoen op te halen bij een productiebudget van slechts $20 miljoen. Hiermee bracht de superheldenfilm de bioscoopomzet van de reeks naar een totaalscore van $773,6 miljoen.

Met slechts 37 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes was de ontvangst mager, zeker na de sterke scores van Unbreakable (70%) en Split (77%). Helaas wat teleurstellend, maar de publieksscore is met 67 procent helemaal niet verkeerd.

Rebel Moon


Aangezien de nieuwe Rebel Moon-film het naar verluidt niet zo goed presteert op Netflix, bestaat de kans dat Glass straks op de eerste plek staat in de lijst. Wil je deze film (nog) een keer zien, dan doe je dat hier.De synopsis: Een man met een dissociatieve identiteitsstoornis en een bewaker die vigilante is geworden, ontmoeten een schimmige figuur met geheimen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen
Films / Specials

Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

De actievolle film 'Atlas' met Jennifer Lopez in de hoofdrol verschijnt binnenkort op Netflix.

Eind deze week verschijnt de film Atlas op Netflix. Fans van het sciencefiction-genre kunnen hun hart ophalen, gezien de eerste beelden een actievolle en spannende film lijken te beloven.

De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Jennifer Lopez. De regie is in handen van Brad Peyton, die eerder al films maakte als Journey 2: The Mysterious Island en de rampenfilm San Andres.

Verhaal


Vanuit de officiële synopsis van Atlas kunnen we opmaken dat het een waar Hollywood-spektakel lijkt te worden. De film vertelt het verhaal van Atlas Shepherd, een inlichtingenofficier die geen vertrouwen heeft in Artificial Intelligence.

Shepherd gaat op een missie om een robot te zoeken met wie ze een mysterieus verleden deelt. Wanneer alles fout lijkt te gaan, moet ze AI zien te vertrouwen om de toekomst van de mensheid te redden. Klinkt het als een doorsnee actiefilm? Jazeker. Is het daarom minder leuk? Zeker niet.

Jennifer Lopez


Atlas lijkt een teken te zijn dat het actiegenre in de smaak is gevallen bij Jennifer Lopez. Hoewel de actrice in meerdere genres haar talent al heeft laten gelden, is het actiegenre nog relatief nieuw voor haar.Vorig jaar maakte Lopez indruk met haar rol in The Mother, wat een definitieve start leek te geven voor het imago als actieheld. The Mother brak alle streamingrecords van 2023, met de release van Atlas lijkt Netflix dan ook voor een tweede ronde te gaan.

Atlas


Of de film zijn verwachtingen waar kan maken zullen we dus spoedig thuis zien. Gezien het succes van de vorige samenwerking tussen de Amerikaanse streamingdienst en Jennifer Lopez, lijken de verwachtingen hooggespannen te zijn.Atlas is vanaf 24 mei te streamen via Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO Max-serie scoort 92% op Rotten Tomatoes: "hij geniet ervan dat hij een idioot is"
Series / Nieuws

Nieuwe HBO Max-serie scoort 92% op Rotten Tomatoes: "hij geniet ervan dat hij een idioot is"

Conan O'Brien laat zijn fans de uiterste hoeken van de wereld zien met deze gloednieuwe reisserie.

Veel mensen dromen ervan om de hele wereld rond te reizen, nieuwe culturen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Deze droom wordt realiteit in Conan O'Brien Must Go. Zijn critici eigenlijk net zo enthousiast over dit programma als de dromers onder ons?

Conan O'Brien is een bekende Amerikaanse presentator, komiek, schrijver en producent. Hij is vooral bekend door zijn praatprogramma, Late Night with Conan O'Brien. Door zijn succes is hij wereldwijd bekend en O'Brien heeft dan ook in bijna elk land fans.

Conan O'Brien Must Go


In zijn nieuwe serie Conan O'Brien Must Go reist O'Brien de wereld af om zijn fans te ontmoeten en hun cultuur te leren kennen. De kijkersscore op Rotten Tomatoes is 76% wat een heel stuk lager is dan de score van de critici. Zij geven de serie namelijk een score van 92%!

Het is dan geen verrassing dat bijna alle recensies zeer positief zijn. "Dit is waar O’Brien voor geboren is:[...] in de hoop dat iemand, ergens op deze planeet vol verbazingwekkende grootsheid, zal lachen", aldus New York Magazine/ Vulture.

Bijna hetzelfde als Conan Without Borders


Volgens Consequence zal voor degenen die al bekend zijn met één van Conans andere series, Conan Without Borders, Conan O'Brien Must Go bekend voorkomen. Maar "[d]at maakt het niet minder vermakelijk".Ook wordt Conans sociale aard geprezen door Variety: "De ontmoetingen [met zijn fans] werken omdat O’Brien zijn nieuwe vrienden niet als idioten behandelt - hij geniet er juist van dat hij de idioot is." Andere critici noemen de warme en uitnodigende aard van de serie als een belangrijke reden voor het succes van Conan O'Brien Must Go.

HBO Max


Conan O'Brien Must Go is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Masters of the Air'-acteur scoort hoofdrol in grote scifi-serie 'Neuromancer'
Series / Nieuws

'Masters of the Air'-acteur scoort hoofdrol in grote scifi-serie 'Neuromancer'

Callum Turner grijpt opnieuw raak met een hoofdrol in een epische serie van Apple TV+.

Callum Turner, een acteur die flink is doorgebroken met zijn rollen in Masters of the Air, The Boys in the Boat en Fantastic Beasts heeft opnieuw een hoofdrol gescoord in een grootschalig project.

Ditmaal betreft het de langverwachte verfilming van William Gibsons baanbrekende scifi-boek Neuromancer, waar al jaren over wordt gesproken, maar nu dus ook echt wordt gemaakt.

Eindelijk komt het ervan


De serie wordt gemaakt voor Apple TV+ en zal bestaan uit tien afleveringen. Graham Roland (Jack Ryan) en JD Dillard (The Outsiders) staan aan het roer van de serie.

Roland zal dienst doen als showrunner en Dillard zal de pilot-aflevering regisseren. Beide heren fungeren ook als uitvoerend producent.

Cyberpunk van het hoogste niveau


In de nieuwe serie volgen we de super-hacker Case (Turner), die samen met zijn partner Molly, een huurmoordenaar met spiegelogen, verzeild raakt in een web van digitale spionage en misdaad van het hoogste iuveau.Neuromancer was een van de eerste cyberpunk-boeken en stipte onderwerpen als cyberspace, virtual reality en kunstmatige intelligentie aan lang voordat deze dingen onderdeel van de moderne cultuur werden.

Drake de producent


In het verleden zijn meermaals pogingen gedaan om het boek te verfilmen, zei het als film of serie. Uiteindelijk kwamen deze pogingen nooit verder dan de ontwikkelfase.

Andere uitvoerende producenten van de Skydance Television- en Anonymous Content-productie zijn Gibson, Zack Hayden, David Ellison, Dana Goldberg, Matt Thunell, Drake, Adel ‘Future’ Nur, and Jason Shrier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het intrigerende verhaal van  '10,000 Ships': De gecancelde 'Game of Thrones'-prequelserie
Series / Nieuws

Het intrigerende verhaal van '10,000 Ships': De gecancelde 'Game of Thrones'-prequelserie

Oscarwinnaar Brian Helgeland laat zich in een interview uit over de prequel van de fantasyhit.

De Game of Thrones-franchise blijft populair maar kent daarnaast ook meerdere gecancelde spin-offs. Denk hierbij aan de serie over Jon Snow en de mysterieuze prequel Bloodmoon. Brian Helgeland, die een Oscar won voor zijn scenario van Mystic River, sprak met Inverse over zijn eigen prequelserie 10,000 Ships.

Hij sprak met George R.R. Martin over zijn idee, die er positief tegenover stond. Het betrof het verhaal van prinses Nymeria en speelde zich ongeveer 1.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af.

Te ver in het verleden


Hoewel Helgelands idee zeker potentieel had werd het uiteindelijk niet opgepakt. Helgeland: "Ik vermoed dat de verhaallijn te ver in het verleden lag en dus niet dicht genoeg bij de originele serie stond".

Het hoofdpersonage is prinses Nymeria uit het kleurrijke verleden van Westeros. Nymeria reisde van Essos naar Dorne nadat haar wereld was verwoest in een oorlog met Valyria, op zoek naar een nieuw thuis. Haar naam zal menig kijker bekend in de oren klinken. Arya (Maisie Williams) had haar reuzenwolf immers 'Nymeria' genoemd.

Drijvende stad


10,000 Ships beschrijft haar bijzondere geschiedenis. Nymeria en haar volk leven namelijk op een soort drijvende stad die de zeeën bevaart, op zoek naar een nieuw thuisland. Helgeland: "Nymeria en haar mensen leiden een nomadisch bestaan op een enorm aantal bijeengebonden vlotten. Soms komen ze aan land om vervolgens verjaagd te worden".Helgeland houdt hoop wat de verfilming betreft. "Mijn werk ligt er nog, mocht HBO het op willen pakken. Per slot van rekening weet je het nooit," aldus de filmmaker.

Waar te zien?


Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Westworld'-ster treedt toe tot de bezetting van 'Wednesday' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze 'Westworld'-ster treedt toe tot de bezetting van 'Wednesday' seizoen 2

Na veteraan-acteur Steve Buscemi zien we deze actrice haar opwachting maken in de fantasyhit.

Tim Burtons Wednesday is momenteel in productie en zal vanaf 2025 op Netflix te zien zijn. De makers zorgen duidelijk voor een stevige bezetting wat het nieuwste seizoen van de serie betreft.

Eerder berichtten wij al dat niemand minder dan Steve Buscemi een belangrijke rol krijgt in het vervolg op Wednesdays avonturen. Nu bericht Variety dat Thandiwe Newton uit Westworld ook van de partij is.

Mee naar huis


Newton heeft er de nodige rollen op zitten, waarbij haar vertolking van Maeve Millay in Westworld wel de bekendste is. De Britse werd maar liefst drie keer genomineerd voor een Emmy, die zij in 2018 ook daadwerkelijk mee naar huis mocht nemen.

Daarnaast was ze onder andere te bewonderen in Interview With the Vampire, Crash en Run Fatboy Run. In 2019 werd Newton benoemd tot officier in de Order of the British Empire voor haar verdiensten in de filmindustrie.

Het is op dit moment nog niet bekend welke rol Newton zal spelen. Gezien haar leeftijd is het in elk geval niet waarschijnlijk dat ze een medeleerling van Wednesday Addams wordt. De plot wordt voorlopig nog geheim gehouden, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Bekijk op instagram


Kijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoten van 'Civil War'? Dan moet je deze indrukwekkende scifi-serie zo snel mogelijk gaan kijken
Series / Featured

Genoten van 'Civil War'? Dan moet je deze indrukwekkende scifi-serie zo snel mogelijk gaan kijken

Deze serie is perfect als je groot liefhebber bent van scifi, actie en drama met een goede dosis misdaad.

Actie en oorlog komen op een verbluffende manier bij elkaar in de gloednieuwe film Civil War. Ben je op zoek naar series die te vergelijken zijn met deze bioscoopfilm? Dan is deze scifi-serie perfect voor jou.

Deze serie combineert dezelfde thema's als Civil War: actie en drama. De Amerikaanse sciencefictionthriller Devs is een door Alex Garland gemaakte, geregisseerde en geschreven miniserie.

Devs


Garland is vooral bekend van zijn boek The Beach uit 1996. Later stapte hij over naar het schrijven van films, waaronder 28 Days Later uit 2002 en Sunshine uit 2007.

Devs is in maart 2020 uitgekomen en werd meteen een groot succes. De miniserie knalde de top 10 van Hulu in en werd al snel de meest bekeken serie ooit. Later werd Devs overtroffen door Hulu's A Teacher.

Het plot


Waar gaat deze populaire serie eigenlijk over? Devs volgt de jonge software-ingenieur Lily Chan (Sonoya Mizuno) bij het bedrijf Amaya, een modern technologiebedrijf in Silicon Valley. Lily's leven wordt op zijn kop gegooid door de zelfmoord van haar vriend.Lily gelooft echter niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en gaat zelf op onderzoek uit. Ze komt er al snel achter dat de CEO van Amaya, Forest (Nick Offerman) een heleboel geheimen heeft. In haar zoektocht ontdekt ze ook het geheime bedrijf Devs en stuit ze op een samenzwering die de wereld kan veranderen.

Disney+


Stream Devs op Disney+. De miniserie heeft in totaal acht afleveringen, dus een prima serie om in een paar dagen te kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen parels op NPO Plus: deze series mis je allemaal zonder de streamingdienst
Series / Specials

4 verborgen parels op NPO Plus: deze series mis je allemaal zonder de streamingdienst

Ontdek vier uitstekende series op NPO Start / Plus, waaronder Dopesick en A Spy Among Friends.

Grote diensten als Netflix, Videoland en Disney+ zijn ongetwijfeld de populairste streamingdiensten van series en films. Een dienst die nog wel eens over het hoofd wordt gezien is NPO Start/Plus. Hieronder vier prima series die je daarop vindt.

DopesickOp Rotten Tomatoes krijgt Dopesick een sterke 89% en de miniserie bestaat uit acht afleveringen. Je kunt de dramaserie streamen op NPO Plus.

In Dopesick brengt Richard Sackler van Purdue Pharma een sterke pijnstiller op de markt. Een arts in Virginia schrijft het voor aan patiënten. Het OM klaagt jaren later Purdue Pharma aan omdat het middel toch zwaar verslavend blijkt te zijn.A Spy Among FriendsOp Rotten Tomatoes krijgt A Spy Among Friends een ijzersterke 88% en de zes afleveringen van de miniserie kun je streamen op NPO Plus.

In A Spy Among Friends is het Londen, 1963. MI5-agent Nick wordt ondervraagd over zijn rol in de verdwijning van zijn beste vriend Kim, die al jaren voor de Russische KGB blijkt te werken. De waarheid komt aan het licht in flashbacks in Beiroet, waar Kim na een dagenlang, diepgaand gesprek een bekentenis doet.FallenOp de IMDb staat Fallen alias Sanningen op een redelijk 6,4 en je vindt de zes afleveringen van de serie nu op NPO Plus.

De synopsis voor Fallen: Na een tragisch voorval verhuist Iris Broman naar een huisje van haar halfzus in het kustplaatsje Ystad, waar ze leiding gaat geven aan het coldcaseteam van de politie. Haar eerste zaak zal veel invloed hebben op de betrokkenen en hun leven wordt na al die jaren weer overhoop gegooid.Orphan Black: EchoesMet een nette 67% (publieksscore) op de Tomatometer. Het eerste seizoen stream je op NPO Plus, er zijn tien afleveringen.

In Orphan Black: Echoes leidt Lucy een vredig leven op het platteland met haar vriend en zijn dochter, al heeft ze regelmatig nachtmerries over haar mysterieuze verleden. Als ze op een dag wordt opgespoord door een gewelddadige man, vlucht ze naar de stad, in de hoop daar meer informatie te vinden over haar identiteit.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liefhebbers van 'Under the Bridge' kijken massaal deze serie met Andrew Garfield
Series / Nieuws

Liefhebbers van 'Under the Bridge' kijken massaal deze serie met Andrew Garfield

Als je verwonderd bent door 'Under the Bridge', dan is deze serie perfect voor jou.

De gloednieuwe serie Under the Bridge wordt veel bekeken en na de laatste aflevering is niemand meer dezelfde persoon die hij of zij eerst was. De serie is hartverscheurend en neemt je mee in een werveldwind van emoties. Ben je op zoek naar iets vergelijkbaars als Under the Bridge? Dan is dit de perfecte serie voor jou.

Het begint allemaal bij de nieuwe serie Under the Bridge van Quinn Shephard. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal van de moord op de 14-jarige Reena Verk.

Twee hartverscheurende verhalen


Verk werd na een feest in elkaar geslagen door leeftijdgenoten. Daarna sleurden ze haar mee onder een brug, waar ze haar verdronken. De verdwijning en moordzaak leidde tot een grootschalig onderzoek.

Hoewel de namen van de personages aangepast zijn, is dit één van de beste documentaires van het moment. Kijkers die zich aangetrokken voelen door deze serie, zijn dan ook op zoek naar iets vergelijkbaars.

Andrew Garfield


Voor fans van de nieuwe serie is Under the Banner of Heaven uit 2022 een perfect alternatief. Ook deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Under the Banner of Heaven vertelt namelijk het waargebeurde verhaal van de moord op Brenda Laffert en haar dochter Erica van 15 maanden. Zij zijn op brute wijze vermoord door twee familieleden, Ron en Dan Lafferty.

Disney+


Andrew Garfield speelt rechercheur Jeb Pyre, een religieuze man die samen met detective Bill Taba de waarheid achter de moord probeert te ontdekken. De huiveringwekkende serie is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 sterren keren niet terug in seizoen 2 van 'That '90s Show' op Netflix
Series / Nieuws

Deze 2 sterren keren niet terug in seizoen 2 van 'That '90s Show' op Netflix

Volgens het koppel is het voor de personages nu wel mooi geweest.

Jarenlang was That '70s Show een regelrecht kijkcijferkanon met een vaste groep acteurs die bij iedereen geliefd was en waarvan sommigen in de opvolger That '90s Show zijn verschenen. Echter zul je twee daarvan komend seizoen niet terugzien.

Het gaat om acteurs Mila Kunis en Ashton Kutcher, die in beide series respectievelijk de rollen speelden van Jackie Burkhart en Michael Kelso. Maar nu is het volgens Kunis tijd voor anderen om de serie te dragen.

Been there, done that


Kunis verscheen onlangs op de rode loper van het PaleyFest om het 25-jarig jubileum van de komedieserie Family Guy, waarin zij de stem van het personage Meg Griffin inspreekt, te vieren en reageerde op de vraag of zij en haar man Kutcher terug zullen keren in That '90s Show.

Ze vertelde: "Nee, we hebben ons ding gedaan en ze hebben onze zoon geïntroduceerd in de show." In het vervolg op That '70s Show speelden Kunis en Kutcher de ouders van hun zoon Jay Kelso, gespeeld door Mace Coronel.

Nieuw seizoen, meer afleveringen


De spin-off That '90s Show richt zich op het leven en de vriendschappen van Leia Forman (Callie Haverda), de dochter van Donna Pinciotti (Laura Prepon) en Eric Forman (Topher Grace). Seizoen twee zal 16 afleveringen bevatten en komt in de zomer van dit jaar uit.Stream tot die tijd alle afleveringen van That '90s Show op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max zette veel te snel een punt achter de veelbelovende scifi-serie 'Raised by Wolves'
Series / Specials

HBO Max zette veel te snel een punt achter de veelbelovende scifi-serie 'Raised by Wolves'

Raised by Wolves: fans wachten op mogelijk derde seizoen na twee spannende seizoenen van de serie.

Er is nog steeds geen derde seizoen van deze Amerikaanse sciencefictionserie. Toch zijn er veel fans van het genre die graag willen weten wat de makers voor Raised by Wolves voor de toekomst in petto hebben.

De serie is ontwikkeld door Aaron Guzikowski voor HBO Max en werd geregisseerd door Ridley Scott, bekend van Alien, Gladiator en The Martian.

Waar gaat Raised by Wolves over?


Een grote religieuze oorlog vernietigt de planeet aarde waardoor het menselijke ras bijna compleet is weggevaagd. Om de mens te redden besluit een atheïstische Android-architect twee van zijn creaties 'Moeder en Vader' naar de planeet Kepler-22b te sturen om daar een nieuwe goddeloze kolonie te stichten.

De planeet waar ze terechtkomen zit vol mysterie maar ziet er ongerept uit. Moeder en vader proberen er menselijke kinderen op te voeden, te onderwijzen en groot te brengen.

Gelovigen


Er ontstaat gevaar als er ook een ark met overlevende gelovigen op de planeet aankomt. Deze diep religieuze orde is een gevaarlijk volk. De Androids proberen zowel de kinderen van de gelovigen als die van de ongelovigen te leiden.De kinderen zijn zo zelfbepalend dat het een zeer moeilijke taak wordt. Ze hebben moeite om de kinderen er blijvend van te overtuigen dat religie geen oplossing biedt.

Wandelgangen


Helaas kent Raised by Wolves maar twee seizoenen. Een derde is er niet gekomen. Er wordt gefluisterd in de wandelgangen dat dit komt omdat HBO Max het beschikbare budget nodig had voor House of the Dragons, een serie die dreigde te duur te worden.Moeder wordt gespeeld door Amanda Collin. Ze leeft samen met Vader die door Abubakar Salim wordt gespeeld. Verder zien we Winta McGrath (Campion) en Travis Fimmel als Marcus/Caleb.

De serie is in Nederland niet meer te streamen maar wel te koop op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met interessante DC-serie 'Dead Boy Detectives': wat moet je weten over deze 'Sandman'-serie?
Series / Specials

Netflix komt met interessante DC-serie 'Dead Boy Detectives': wat moet je weten over deze 'Sandman'-serie?

Netflix komt deze week met de serie 'Dead Boy Detectives', die zich afspeelt in het universum van 'The Sandman'.

Netflix breidt zijn aanbod deze maand weer uit, onder andere met de serie Dead Boy Detectives. Dit is wat je van de nieuwe bovennatuurlijke actie-comedy kunt verwachten.

Dead Boy Detectives is gemaakt door Steve Yockey. De serie is gebaseerd op de gelijknamige DC-comics personages, die ontwikkeld werden door Neil Gaiman en Matt Wagner.

Bovennatuurlijke misdaad


De serie gaat over Charles Rowland (Jayden Revri) en Edwin Paine (George Rexstrew). Na hun dood besluiten zij niet door te gaan naar het hiernamaals, maar op aarde te blijven om misdaden te onderzoeken die iets met het bovennatuurlijke te maken hebben.

Daarbij worden ze geholpen door de helderziende Crystal Palace (Kassius Nelson). Alles gaat voorspoedig, totdat een machtige heks hun plannen in de weg zit. De serie speelt zich af in hetzelfde universum als The Sandman.

Van HBO Max naar Netflix


Naast Revri, Rextstrew en Nelson zien we in de serie Briana Cuoco als Jenny the Butcher, Ruth Connell als The Night Nurse, Yuyu Kitamura als Niko en Jenn Lyon als Esther. Ook zien we Kirby Howell-Baptiste terugkeren als Death, die we kennen uit The Sandman.De serie zou eerst op HBO Max te zien zijn, maar werd later verplaatst naar Netflix. Naar verluidt gebeurde dit omdat HBO Max enkel DC-series op het platform wil hebben die zich ook daadwerkelijk in het DC-universum afspelen.

Gaiman


Een jaar geleden bevestigde Gaiman dat de serie zich in hetzelfde universum als zijn serie The Sandman zou afspelen. In november werd bekendgemaakt dat hij als uitvoerend producent meewerkte aan de serie.

Alle acht afleveringen van Dead Boy Detectives zijn vanaf 25 april te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie eindigde met een frustrerende cliffhanger, maar inmiddels weten we de afloop
Series / Specials

Deze Marvel-serie eindigde met een frustrerende cliffhanger, maar inmiddels weten we de afloop

'Agent Carter' was een uitstekende serie, maar werd helaas gecanceld voordat alle mysteries opgelost konden worden.

Er is niets frustrerender dan een serie die eindigt met een cliffhanger die nooit meer beantwoord wordt. Helaas was dit het geval bij de Marvel-serie Agent Carter, maar inmiddels hebben we al wat meer antwoorden.

Het eerste seizoen van Agent Carter verscheen in 2015. De serie is gebaseerd op het Marvel Comics-personage Peggy Carter, die al eerder te zien was in Captain America: The First Avenger. Het tweede en laatste seizoen kwam uit in 2016.

Peggy Carter


Het eerste seizoen speelt zich af in 1946. Agent Peggy Carter (Hayley Atwell) heeft tijdens de oorlog de liefde van haar leven verloren. Wanneer de miljardair Howard Stark (Dominic Cooper) wordt beschuldigd van hoogverraad, wordt Peggy ingehuurd om zijn naam te zuiveren.

Samen met de butler van Stark gaat ze op een merkwaardige missie vol moord, verraad en controverse. In het tweede seizoen verhuist Peggy naar Los Angeles, om te dealen met de nucleaire dreiging.

Jack Thompson


Hoewel seizoen 3 nog niet bevestigd was, besloten de makers van Agent Carter het tweede seizoen toch te laten eindigen met een cliffhanger. SSR Chief Jack Thompson (Chad Michael Murray) wordt neergeschoten door een onbekende man.De onbekende persoon ging er vervolgens vandoor met een document dat over Peggy leek te gaan. Helaas werd de serie na seizoen 2 gecanceld, waardoor er nooit een antwoord op dit mysterie werd gegeven.

Antwoorden


Gelukkig heeft schrijver Jose Molina gezorgd voor antwoorden. Zij onthulde dat Thompson de aanval zou hebben overleefd en dat de schutter ontmaskerd zou worden als Peggy's kwaadaardige broer Michael.

Jammer genoeg zullen we nooit zien hoe de andere verhaallijnen uit de serie verder waren gegaan, maar het grote mysterie rondom de cliffhanger is opgelost. Bekijk Agent Carter op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.