search
Disney schrapte deze Star Wars-serie waar al twee seizoenen van klaar waren
Series / Specials

Disney schrapte deze Star Wars-serie waar al twee seizoenen van klaar waren

Het is je moeilijk voor te stellen, maar er ligt al 10 jaar een hele 'Star Wars'-serie klaar zonder uitgebracht te worden.

Star Wars-fans kunnen de laatste jaren hun geluk niet op: ieder jaar verschijnen er meerdere spin-offs binnen de franchise. Het is daarom nog vreemder dat er al meer dan 10 jaar een complete Star Wars-serie klaarligt die maar geen release krijgt.

Star Wars Detours is een geanimeerde serie die rond 2012 gemaakt is. Eigenlijk had de serie in 2013 uit moeten komen, maar Lucasfilm besloot de release toen vooruit te schuiven.

Juiste zet?


De serie had een andere insteek dan andere Star Wars-series, aangezien het een parodie was van de franchise. Detours speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith en Episode IV – A New Hope.

De oorspronkelijke release werd uitgesteld omdat Lucasfilm twijfelde of een komische serie wel de juiste zet was qua timing. De sequel-trilogie werd op dat moment geproduceerd en een parodie leek niet de juiste manier om nieuwe mensen kennis te laten maken met de serie.

Officieel gecanceld


Een hoop bekende namen verzorgden de stemmen voor de serie, waaronder Zachary Levi, Dee Bradley Baker, Anthony Daniels, Seth Green, Seth MacFarlane, Felicia Day en Jennifer Hale. Volgens Green waren er in september 2013 al 39 afleveringen en 62 volledige scripts klaar.In oktober 2015 onthulde Day dat de serie officieel gecanceld was. In juni 2018 vroeg Lucasfilm echter weer een handelsmerk voor Star Wars Detours aan. In 2020 lekte er een aflevering van zes minuten, die snel weer van het internet werd gehaald.

Geen interesse


In 2021 zei Green dat hij het volgende wist over de release van de serie: "De meest recente gesprekken die ik heb gehad met personen die iets weten, zeggen me dat dit niet snel zal gebeuren". Volgens hem is er niet genoeg interesse in serie als nodig is om de release te bekostigen.

Helaas lijkt het er dus sterk op dat Star Wars Detours nooit een release zal krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk je dat jij naar Star Wars Detours had gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen