search
HBO Max sloeg met deze duistere scifi-oorlogsserie de plank volledig mis: 52 procent op Rotten Tomatoes
Series / Specials

HBO Max sloeg met deze duistere scifi-oorlogsserie de plank volledig mis: 52 procent op Rotten Tomatoes

De dystopische oorlogsserie 'DMZ' klonk veelbelovend, maar bleek geen hit te zijn.

Er staan op HBO Max een hoop geweldige series. Maar de streamingdienst slaat de plank ook wel eens volledig mis. De serie DMZ had een grote hit kunnen worden, maar helaas was de uitwerking toch minder dan gehoopt.

DMZ ging in maart van 2022 in première. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse comic van Brian Wood en Riccardo Burchielli.

Dystopische toekomst


Het verhaal van de serie speelt zich af in het Amerika van de nabije toekomst. Het land is uiteengevallen in verschillende fracties, door een tweede burgeroorlog. De serie focust zich op de gedemilitariseerde zone op Manhattan Island.

Niemand kan het eiland verlaten en er mag ook niemand naar binnen. Alma Ortega (Rosario Dawson) is een medic op het eiland. Ze wil koste wat het kost haar zoon vinden en groeit uit tot een symbool van hoop voor de rest van de mensen. Hun lot ligt in haar handen.

Rotten Tomatoes


Naast Dawson zien we in de serie ook Benjamin Bratt (Miss Congeniality, Coco) als een leider van een deel van het eiland genaamd Parco Delgado, Freddy Miyares (When They See Us) als Skel en Hoon Lee (Warrior) als Chinatown leider Wilson Lin.Helaas werd de serie niet goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt DMZ een zeer middelmatige score van 52% van de critics. Het publiek is nog minder enthousiast en geeft maar 42%.

HBO Max


De critics consensus: "DMZ neemt een explosief uitgangspunt en laat het sissen, hoewel een bevelvoerende Benjamin Bratt zijn best doet om wat vonken aan te wakkeren in dit scheve dystopische drama".

Wil je de serie toch een kans geven? Bekijk DMZ dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij DMZ hebt gezien: was deze serie echt zo matig?

 • Ja, matig

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik vind het best een prima serie

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen