search

Ons nieuws van donderdag 25 april 2024

'Das Boot' seizoen 4: wonderschone weergave van een gitzwarte tijd
Recensie

'Das Boot' seizoen 4: wonderschone weergave van een gitzwarte tijd

Dat het einde van de Tweede Wereldoorlog nadert is ook onder de zeespiegel merkbaar.

Regie: Dennis Gansel | Cast: Franz Dinda (Robert Ehrenberg), Tom Wlaschiha (Hagen Forster), Rick Okon (Klaus Hoffmann), Rainer Bock (Heinrich Gluck), Leonard Scheicher (Frank Strasser) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-49 minuten | Jaar: 2023

Seizoen vier van Das Boot speelt zich af in 1944, een tijd waarin het Derde Rijk onder enorme druk staat. De aanval op Rusland is uitgelopen op een debacle en in het westen dreigt een invasie. Dit alles heeft invloed op U-949, de onderzeeër die in deze serie centraal staat. Door de grote tekorten aan munitie en manschappen, evenals een gebrek aan steun vanuit de legerleiding, lijken de onderzeeërs op zichzelf aangewezen. Dit zorgt ervoor dat sommige bemanningsleden beginnen te twijfelen over het doel van hun strijd.

Met dit seizoen neemt Das Boot een risico. Waar voorheen de onderzeeërs en de bemanningsleden centraal stonden, voeren die nu niet langer de boventoon. Daarmee is de serie trouw aan het ware verloop van de Tweede Wereldoorlog. Na 1942 verloor Hitler namelijk het vertrouwen in de U-boten en investeerde hij zijn middelen liever elders, waardoor de onderzeeërs steeds irrelevanter werden. Hadden deze in dit seizoen alsnog centraal gestaan, dan was dat niet in lijn geweest met het respect waarmee de serie in de voorgaande seizoenen de geschiedenis portretteerde.

Seizoen vier verlegt de focus naar een bespiegeling van deze periode. Kijkers die rekenen op de originele insteek van deze serie worden daarmee op de proef gesteld, maar deze keuze pakt verassend interessant uit. De beklemmende spanning van het leven in de onderzeeër wordt namelijk op elegante wijze verplaatst naar het vasteland. In deze fase van de oorlog twijfelen veel personages over de keuze tussen loyaal blijven aan het Derde Rijk of zich het tegen het regime keren. De beklemming zit hem ditmaal dan ook meer op psychologisch vlak dan in de ruimtelijke spanning en externe dreiging.

Hoewel de spanning goed wordt vertaald, is de samenhang tussen verhalen op zee en op het vasteland af en toe wel ver te zoeken. De psychologische vraagstukken komen weliswaar overeen, maar deze twee werelden tonen verder weinig overlap. Daardoor lijkt het soms alsof dit seizoen twee series ineen biedt. Het schakelen tussen het land en het water werkt desoriënterend, wat de betrokkenheid van de kijker niet bepaald ten goede komt.

Waar dan weer niets op aan te merken valt, is het visuele aspect. Net Jost Vacanos' revolutionaire camerawerk voor de originele oorlogsklassieker uit 1981 weet de serie met soepele cameravoering en handheldshots in de krappe onderzeeër te zorgen voor een claustrofobisch effect, wat de identificatie met de bemanningsleden versterkt.

Ook het production design verdient complimenten, want net als in de gelijknamige film is er onwijs veel aandacht besteed aan details. Waar veel moderne oorlogsfilms vaak iets te netjes voelen, is het leven in deze onderzeeër in alle opzichten vies en druipt het zweet van het scherm terwijl de dikke rooklucht bijna voelbaar is in je woonkamer. Door de briljante enscenering voelt in dit vierde seizoen niets geënsceneerd.

★★★★☆

Das Boot is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weekend nog op Netflix: sterke sciencefictionserie en heftige oorlogsfilm
Series / Nieuws

Dit weekend nog op Netflix: sterke sciencefictionserie en heftige oorlogsfilm

Aankomende dagen verdwijnen er een hoop leuke films en series van Netflix.

Het aanbod op Netflix is gigantisch en regelmatig wordt het aanbod verrijkt met nieuwe titels. Uiteraard verdwijnen er ook de nodige films en series. Hieronder twee tips voor aankomend weekend.

Zowel de serie Colony als de film 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi worden volgende week verwijderd van Netflix. Mocht je een van beiden nog willen zien, grijp dan nog snel je kans.

Colony (2016-2018)Colony is een Amerikaanse sciencefictionserie die in 2016 van start ging en nu bestaat uit drie seizoenen met 36 afleveringen. De ontvangst op Rotten Tomatoes staat Colony op een prima 92 procent en de IMDb noteert een 7,4 na 40 duizend stemmen.

In Colony, met rollen voor Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson en Amanda Righetti, wordt Los Angeles ingenomen door troepen van daarbuiten. Om de stad wordt vervolgens een muur gebouwd. Een voormalig FBI-agent en zijn vrouw doen alles om hun zoon terug te vinden.

Laatste kans: tot en met 1 mei op Netflix.13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016)De afgelopen jaren is Michael Bay vooral bekend van de Transformers-films. Hij regisseerde ook enkele andere films, waaronder deze oorlogsfilms met namen als James Badge Dale, John Krasinski, Pablo Schreiber, Max Martini, David Denman en Dominic Fumusa.

In 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, met 82 procent als publieksscore op Rotten Tomatoes, probeert een elite beveiligingsteam het personeel te bevrijden uit het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, dat door gewapende terroristen wordt aangevallen.

Laatste kans: tot en met 30 april op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verstopte en zenuwslopende thrillers op Netflix die je gezien wil hebben
Series / Netflix Kijktip

4 verstopte en zenuwslopende thrillers op Netflix die je gezien wil hebben

4 verstopte en zenuwslopende thrillers op Netflix die je gezien wil hebben

Sinds de verschijning van Netflix in Nederland op 11 september 2013 zijn er al honderden, zo niet duizenden series op de streamingdienst verschenen. Hieronder weer vier series die wat meer verstopt zijn. Wie weet iets voor jou?

GomorraMet vier seizoenen is Gomorra of Gomorrah een van de spannendste series op Netflix. Op Rotten Tomatoes krijgt de Italiaanse misdaadserie een sterke 85%. Helaas staat het vijfde seizoen nog niet online.

In Gomorra staat de Maffia-activiteit in Napels centraal en de serie richt zich op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.FaudaOp Rotten Tomatoes krijgt de Israelische actie/dramaserie Fauda een ijzersterke 100% voor alle vier de seizoenen. Je vindt de reeks met 48 afleveringen op Netflix.

In Fauda besluit een gepensioneerde Israëlische topagent alsnog op zoek te gaan naar de Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben en veroorzaakt een keten van chaos.Sacred GamesOp Rotten Tomatoes staan van het eerste seizoen van Sacred Games 26 recensies en die zorgen voor een Tomatometer van 92 procent. Het tweede seizoen noteerde helaas zwakker met 50 procent. De twee seizoenen van deze Indiase misdaadserie vind je op Netflix.

De synopsis van Sacred Games: Een link in hun verleden leidt een eerlijke agent naar een voortvluchtige bendeleider, die hem met een cryptische waarschuwing op een missie stuurt om Mumbai te redden.InnocentDeze Spaanse mysteriethriller El inocente alias Innocent staat sinds 2021 op Netflix en heeft de 100% op de Tomatometer. Je streamt de acht afleveringen op Netflix.

In El inocente raken in een vredig plattelandsstadje een gepensioneerde commissaris en zijn gezin verwikkeld in een moordmysterie vol schokkende, verborgen geheimen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,5 op de IMDb blijft dit een van de grappigste en absurdste series op Netflix
Series / Specials

Met een 8,5 op de IMDb blijft dit een van de grappigste en absurdste series op Netflix

'Trailer Park Boys' is een Canadese mockumentary die zich afspeelt op een woonwagenkamp in Nova Scotia.

Altijd willen weten hoe het is om in een woonwagenkamp in Canada te leven? Gedurende 12 seizoenen kon je in de Canadese mockumentaryserie Trailer Park Boys het leven volgen van een aantal mensen die leven in een woonwagenkamp in de Canadese provincie Nova Scotia. De serie is gemaakt door Mike Clattenburg en begon in 2001 met uitzenden als een voortzetting van zijn film uit 1999 met dezelfde naam.

Trailer Park Boys volgt de avonturen van een groep bewoners van een woonwagenpark, waaronder de drie hoofdpersonages Ricky (Robb Wells), Julian (John Paul Tremblay) en Bubbles (Mike Smith), die in en uit de gevangenis gaan en die leven in het fictieve Sunnyvale Trailer Park in Dartmouth, Nova Scotia. De serie ging in première in 2001 en liep oorspronkelijk zeven seizoenen voordat het eindigde met een een uur durende special in 2008.

Eigen streamingnetwerk


In 2013 kochten Wells, Tremblay en Smith, de acteurs die de hoofdrollen speelden, de rechten van de serie van de oorspronkelijke producenten en creëerden hun eigen internetstreamingnetwerk, SwearNet. Vanaf maart 2014 co-produceerde SwearNet nieuwe afleveringen van Trailer Park Boys met Netflix. Het achtste seizoen ging in première in 2014 en de serie ging nog verder tot een 12e seizoen. Hierdoor is Trailer Park Boys een semi-Netflixserie geworden.

In de jaren daarna werden ook verschillende specials en miniseries gemaakt. Een geanimeerde spin-offserie ging in première in 2019 en dat jaar begon ook de opname van een spin-offserie, Trailer Park Boys: Jail, die op 1 januari 2021 op Swearnet in première ging. Daarnaast heeft de serie drie films voortgebracht: Trailer Park Boys: The Movie, Countdown to Liquor Day en Don't Legalize It.

Mockumentary


Trailer Park Boys is geschoten in een mockumentary-stijl, inclusief het gebruik van lange opnames. Personages spreken vaak rechtstreeks tot crewleden, die af en toe betrokken raken bij het plot. In één aflevering wordt een crewlid neergeschoten, in een andere wordt er een getaserd door Jim Lahey (John Dunsworth), de supervisor van het woonwagenpark.

https://www.youtube.com/watch?v=raPILjM7bcg
De serie heeft een scenario, maar veel van de dialoog wordt geïmproviseerd op basis van eenvoudige verhaallijnen. Deze aspecten zijn bedoeld om een gevoel van realisme op te roepen. Het trio heeft verklaard dat veel van de meest populaire momenten van de serie niet in het scenario stonden.

Groot succes


Trailer Park Boys is een serie die begon op een echt woonwagenkamp. Zo werden de eerste vier seizoenen gefilmd op verschillende echte woonwagenparken in Nova Scotia. Nadat de serie een groot succes werd, veroorzaakte dit overlast voor de bewoners van het kamp. Daarom werd vanaf het vijfde seizoen besloten de serie op te nemen op een park dat ze hebben gekocht in Dartmouth.Trailer Park Boys is dan ook een van de grappigste en absurdste series die je kan bekijken op Netflix en is zowel in Canada als daarbuiten een groot succes. Het werd op televisie getoond in heel wat verschillende landen waaronder ook in Nederland. Op IMDb heeft de serie een score van 8,5 op 10 en staat het 221ste in hun lijst van best gewaardeerde series.

Kijken?


Zin om Trailer Park Boys te zien? Je kan alle seizoenen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest flamboyante psychopaat vind je in deze spionagethriller, en het is niet Hannibal
Series / Specials

De meest flamboyante psychopaat vind je in deze spionagethriller, en het is niet Hannibal

Dit personage wijkt wel erg af van de psychopaten zoals we die gewend zijn.

De meeste fictieve psychopaten voldoen aan een bepaald plaatje: een anti-sociaal figuur met een totaal gebrek aan empathie en dit uit zich voornamelijk in sadistische martelingen en moorden. Figuren zoals Joe Goldberg (Penn Badgley) en Dexter Morgan (Michael C. Hall) zijn net iets anders in de zin dat ze met een reden komen om te doen wat ze doen. Het gaat ze om liefde dan wel om gerechtigheid.

Voor Oksana Astankova, oftewel Villanelle (Jodie Comer), uit de Britse spionagethriller Killing Eve geldt dit totaal niet. Villanelle vermoordt mensen omdat ze dat leuk vindt en werkt als huurmoordenaar voor een geheimzinnige organisatie genaamd The Twelve. De nogal aparte manier waarop ze haar doelwit vermoordt geeft een speelse flair aan deze onberekenbare en dodelijke vrouw.

Humor en gruwel


De serie is een verfilming van vier novelles van Luke Jennings en liep gedurende vier seizoenen (2018 -2022). Villanelle kan haar sadistische fantasieën uitleven wat ze uiteraard vol verve doet. De analist Eve Polastri (Sandra Oh) werkt bij de Britse geheime dienst en krijgt officieus de opdracht om Villanelle op te sporen. Hiermee is de jacht geopend maar deze blijkt wederzijds. De twee vrouwen raken wederzijds geobsedeerd en spelen hun kat-en-muisspel.

In tegenstelling tot andere psychopaten in film en tv zit er schijnbaar weinig meer achter Villanelle's gedrag. Weliswaar heeft ze een traumatische jeugd achter de rug, maar ze doet niets om haar gedrag en manier van leven goed te praten. Schrijver Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) en regisseur Harry Bradbeer lieten zich voor het personage van Villanelle inspireren door het werk van de filmmakers Joel en Ethan Coen, die er om bekend staan om humor met gruwel te combineren. Villanelle is onberekenbaar en kan binnen een seconde totaal omslaan.

Tevreden glimlach


Deze combinatie wordt vanaf het allereerste begin van de serie al duidelijk. Villanelle zit in een ijssalon en maakt contact met een meisje dat daar ook zit. Als kijker word je meegenomen in de ontspannen atmosfeer van de scène totdat je er met een schok uitgetrokken wordt. De jonge vrouw loopt langs het meisje richting uitgang en gooit vervolgens het ijsje van het kind om. Met een tevreden glimlach loopt Villanelle vervolgens de ijssalon uit.Deze houding blijkt typerend voor Villanelle en kenmerkt ook de manier waarop ze haar moorden pleegt. Wanneer ze bijvoorbeeld de weduwe van een Russische geheim agent vermoordt, dan doet ze dit pas na eerst contact te maken met de vrouw. Na een hartverwarmend onderonsje in de tuin en een speelse achtervolging wurgt ze haar slachtoffer met de tuinslang. Hoezeer Villanelle een praatje weet te waarderen, uiteindelijk is haar meest intieme relatie met moord. Dit maakt haar tot een van de meest uitzonderlijke en intrigerende psychopaten in fictie.

Waar te zien?


Je kunt alle vier seizoenen van Killing Eve bekijken op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende Italiaanse actrices en geweld duwen nieuwe Netflix-serie 'Briganti' direct de top 10 in
Series / Nieuws

Bekende Italiaanse actrices en geweld duwen nieuwe Netflix-serie 'Briganti' direct de top 10 in

De Italiaanse Netflix-serie staat een paar dagen online en nu al in de Netflix Top 10.

Netflix heeft zijn nieuwe Italiaanse Netflix Original online gezet. De serie Briganti staat gelijk in de Netflix Top 10 en de oplettende kijker heeft gelijk twee bekende Italiaanse actrices in de serie ontdekt.

De twee belangrijkste hoofdrollen zijn namelijk voor actrices Matilda Anna Ingrid Lutz (Reptile, Rings, Revenge, Red Sonja) en Michela De Rossi (The Many Saints of Newark). Ze spelen respectievelijk Michelina Di Cesare en Filomena De Marco.

Misdaad in de 19e eeuw


Briganti komt binnen op de achtste plaats in de Netflix Top 10 en wordt dus gelijk goed bekeken. Rotten Tomatoes laat op het moment van schrijven helaas nog geen percentages zien. De IMDb komt tot op heden tot een 6,9.

De Italiaanse misdaadserie speelt zich af in het midden van de 19e eeuw in het zuiden van Italië. Een vrouw wordt gedwongen op de vlucht te slaan en transformeert zich in de genadeloze leider van een groep bandieten.

The Quest for Gold


Briganti alias Brigands: The Quest for Gold lijkt op te bouwen naar een tweede seizoen, maar of die er komt is nog niet duidelijk. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en staat sinds afgelopen dinsdag op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Office' en '30 Rock'-iconen slaan handen ineen voor nieuwe komedieserie op Netflix
Series / Nieuws

'The Office' en '30 Rock'-iconen slaan handen ineen voor nieuwe komedieserie op Netflix

Netflix kan met de twee komedie-iconen zomaar een potentiële hit in handen hebben.

Twee van de grootste komedieseries uit de jaren 2000, The Office en 30 Rock, werden geleid door acteurs Steve Carell en Tina Fey, en hebben nu besloten samen te gaan werken voor een nieuwe komedieserie op Netflix.

In The Four Seasons, een Netflix-komedieserie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1981, is Carell gekozen als tegenspeler van Fey. De serie is gecreëerd door Fey en haar voormalig 30 Rock-collega's Lang Fisher en Tracey Wigfield.

Oude bekenden


Het wordt voor Carell en Fey een weerzien, na hun samenwerking in de succesvolle komediefilm Date Night uit 2010. Welke rol Carell precies gaat vervullen wordt nog geheimgehouden, maar het zal in elk geval een prominente rol worden.

The Four Seasons was oorspronkelijk een film geschreven en geregisseerd door Alan Alda, met Carol Burnett en Alda zelf in de hoofdrollen. Het verhaal volgt drie stellen die elk seizoen samen op vakantie gaan. Voor de nieuwe serie zal Alda ook actief zijn als producent.

Niet het enige weerzien


Naast zijn hereniging met Fey, zal Carell deze zomer ook te horen zijn in de animatiefilm IF. Deze film is geregisseerd door John Krasinski, een voormalige The Office-collega, bekend van zijn rol als Jim Halpert.Wanneer we de nieuwe serie kunnen verwachten is nog niet bekend. Wel kun je altijd nog The Office streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke tegenvaller voor het nieuwe seizoen van de serie 'FBI'
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller voor het nieuwe seizoen van de serie 'FBI'

De misdaadserie moet in het nieuwe seizoen verder zonder een belangrijke naam.

Momenteel is het zesde seizoen van de misdaadserie FBI in volle gang. Van de dertien episodes van het nieuwste seizoen zijn er al tien te zien. Op de achtergrond wordt echter ook al hard gewerkt aan seizoen zeven.

FBI werd recentelijk vernieuwd voor maar liefst drie extra seizoenen. Na die meevaller heeft de serie nu ook een forse tegenvaller te verwerken gekregen.

Showrunner


Rick Eid heeft namelijk besloten te stoppen als showrunner voor de serie. Eid blijft wel actief voor FBI, maar dan als uitvoerend producent. Daarnaast blijft hij wel showrunner voor een andere serie van de productiemaatschappij van FBI, namelijk Law & Order.

Eid was betrokken bij het lanceren van FBI en medeverantwoordelijk voor het succes. De misdaadserie is zeer populair en heeft met FBI: Most Wanted en FBI: International twee spinoffs.

2025


Het zevende seizoen van FBI zal komend jaar al te zien zijn. De misdaadserie is in Nederland te bekijken op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bros': vriendschap in voor- en tegenspoed
Recensie

'Bros': vriendschap in voor- en tegenspoed

Slecht acteerwerk en flauwe humor voeren de boventoon in Israëlisch komediedrama zonder diepgang.

Regie: Guy Amir, Hanan Savyon | Cast: Hanan Savyon (Pini), Guy Amir (Nisso), Efrat Boimold (Alma), Yael Sztulman (Rotem), Shir Abramov (Yaffit), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 29-43 minuten | Jaar: 2024

Hanan Savyon en Guy Amir zijn niet alleen de makers, maar ook de hoofdrolspelers van de Israëlische serie Bros, waarin twee goede vrienden uit Jeruzalem het er samen van nemen tijdens een tripje naar Polen. Althans, dat is de bedoeling wanneer ze naar Krakow vertrekken voor een belangrijke wedstrijd van hun favoriete voetbalteam. Een aantal onverwachte gebeurtenissen gooit echter roet in het eten.

Het tripje naar Polen lijkt de hoofdmoot te moeten vormen van Bros, maar komt pas halverwege aan bod. Er wordt eerst een beeld geschetst van de verhouding tussen de twee mannen, zonder dieper in te gaan op hun karakters. De enige context komt in de vorm van enkele terugblikken naar de periode waarin Nisso als kind zijn vader verloor. De vriendschap tussen hem en Pini lijkt in deze periode onverwoestbaar te zijn geworden en daar wordt op voortgeborduurd.

Niet alleen is er een te lange aanloop zonder verdieping, het hele plot hangt aan elkaar van gebeurtenissen die elkaar zonder samenhang opvolgen. Zo runnen de twee mannen samen een bar, maar deze komt slechts kort aan bod. Hetzelfde geldt voor de zwangerschap van Pini's vrouw, de opbloeiende romances tussen diverse personages en een aanvaring met een Poolse drugsdealer. Er gebeurt heel veel in Bros, maar echt doordacht is het niet.

Dit geheel van gemiste kansen wordt gebracht met een flinke dosis flauwe humor. Het verhaal bevat een aantal serieuze onderwerpen, zoals ernstige ziektes en familieconnecties met de Holocaust, maar ook hiermee blijven de makers erg aan de oppervlakte, door de personages alles weg te laten lachen en niets uit te diepen. Door geen enkel risico te nemen resteert een oppervlakkig verhaal zonder diepgang.

Helaas laat ook het acteerwerk nogal te wensen over. Het ligt er allemaal erg dik bovenop, met overdreven gezichtsuitdrukkingen en kunstmatige emoties. Als Nisso zichzelf helemaal van de wereld zuipt is hij overduidelijk niet dronken, waarna hij strompelend wegloopt. De gemiddelde tienjarige had dit waarschijnlijk op eenzelfde manier uitgebeeld.

Tot overmaat van ramp rammelt er ook technisch het nodige aan de serie. Het verhaal eindigt bij de belangrijke voetbalwedstrijd waarvoor Pini en Nisso naar Polen zijn afgereisd, maar de beelden van het veld zijn overduidelijk overgenomen uit een echte voetbalwedstrijd. En wanneer de twee verdwaald raken in een bos en per ongeluk uitkomen bij een concentratiekamp, doemt deze ineens in mist gehuld voor hen op, waarbij het greenscreengehalte nogal hoog is.

Toch is er nog wel enig entertainment. Wie van een luchtige serie, een sprookjesachtig slot en een grapje houdt en melodramatische diepgang liever uit de weg gaat, kan zich prima een paar keer vermaken met Bros. Maar wie wat meer gelaagdheid en meer gewaagde onderwerpen kan waarderen kan deze dramaserie beter links laten liggen.

★★☆☆☆

Bros is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste hit op Netflix is "psychologisch" en "duister" en pakt koppositie in de top 10
Series / Netflix Kijktip

De nieuwste hit op Netflix is "psychologisch" en "duister" en pakt koppositie in de top 10

De serie Baby Reindeer lijkt dé serie van dit moment: de Britse serie staat nu bovenaan de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 is opvallend weinig veranderd ten opzichte van een week eerder. De nummers één en twee zijn van plaats verwisselend en er zijn slechts twee nieuwkomers in de lijst.

Als eerste de twee bovenste plaatsen. Op de eerste plaats staat de ijzersterk ontvangen Netflix Original Baby Reindeer die op 100% staat op Rotten Tomatoes. De streamer noemt de Britse serie "psychologisch" en "duister". Midtsommernatt werd van de koppositie verdrongen.

Twee nieuwkomers


De eerste nieuwkomer in de Netflix Top 10 met series is The Good Doctor die ondertussen op de zesde plaats in de lijst staat. Het is duidelijk dat de nodige mensen kennis maken met Dr. Shaun Murphy van acteur Freddie Highmore. De serie bestaat uit zeven seizoenen met een mooie 122 afleveringen.

De andere nieuwkomer is Briganti een spaghettiwestern met een geheel eigen stijl. Met onder andere actrices Matilda Anna Ingrid Lutz en Michela De Rossi komt de Italiaanse Netflix-serie binnen op de achtste plaats.

Complete Top 10


Hieronder staat de complete top 10. De nieuwkomers zorgden ervoor dat de stand-upshow Jimmy Carter: Natural Born Killer en Bad Dinosaurs niet meer in de top 10 staan.

1. Baby Reindeer (seizoen 1)
2. Midtsommernatt (seizoen 1)
3. Crooks (seizoen 1)
4. The Gentlemen (seizoen 1)
5. Anthracite (miniserie)
6. The Good Doctor (complete serie) - NIEUW
7. Unlocked: A Jail Experiment (docuserie)
8. Briganti (seizoen 1) - NIEUW
9. 3 Body Problem (seizoen 1)
10. Heartbreak High (seizoen 2)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher' seizoen 3: De eerste setfoto's zijn eindelijk online te bekijken!
Series / Foto's

'Reacher' seizoen 3: De eerste setfoto's zijn eindelijk online te bekijken!

Een tipje van de sluier wordt opgelicht over de verfilming van het zevende boek.

De actieknaller Reacher met Alan Ritchson als de gelijknamige titelheld werd nog voor de première van seizoen 2 vernieuwd. De eerste foto's van de opnames in Canada zijn nu het Twitterversum ingeslingerd.

Twitteraar Neil Morton postte foto's online van het plaatsje Millbrook. Hier speelt seizoen 3 zich af en vertelt het verhaal uit Lee Childs boek 'Spervuur' ('Persuader').

Karakterschets


We zien Reacher voor een glanzende zwarte auto staan met op de achtergrond een bakstenen gebouw. Een andere afbeelding is duidelijk vanuit een pand genomen waarbij hoofdrolspeler Ritchson met zijn rug naar de camera staat.

Net zoals in het eerste seizoen zal ook dit verhaal zich in een kleinere gemeenschap afspelen. De karakterschets van Reacher zal hierbij wederom een grotere rol spelen.

Opgeschud


Het boek 'Spervuur' is een verhaal over wraak waarin Reacher een oude vijand uit het verleden opnieuw tegenkomt. Het betreft Francis Xavier Quinn, een medewerker van de geheime dienst, en Reacher heeft een rekening met hem te vereffenen. Het plaatsje Millbrook staat op het punt om behoorlijk opgeschud te worden.

Bekijk op instagram


Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de betere biopics van 2024 is nu ook thuis vanaf de luie bank te bekijken
Films / Featured

Een van de betere biopics van 2024 is nu ook thuis vanaf de luie bank te bekijken

Online te bekijken: de film 'Priscilla' ontleedt de complexe relatie tussen Priscilla en Elvis Presley.

Een van de betere films van 2023 is vanaf vandaag online te bekijken via Pathé Thuis. Het betreft de film Priscilla , die het verhaal van de complexe relatie tussen Priscilla en Elvis Presley verkent, en een andere kant van de muziekartiest laat zien.

Muzikant Elvis lijkt weer helemaal populair te zijn, gezien er twee films in twee jaar over hem werden gemaakt. Hoewel Elvis van regisseur Baz Luhrmann een groot muzikaal spektakel is, vertelt Priscilla een andere kant van het verhaal van "The King".

Regie


Priscilla is geschreven en geregisseerd door niemand minder dan Sofia Coppola, dochter van Godfather-regisseur Francis Ford Coppola. De Amerikaanse regisseuse maakte in het verleden al meerdere topfilms als Lost in Translation en The Virgin Suicides.

Hoewel Coppola zelf ook verantwoordelijk is voor het script van Priscilla, betreft de film een bewerking van Priscilla Presley's memoirs "Elvis and Me". Ook fungeerde Priscilla Presley als uitvoerend producent van de film.

Cast


Hoewel Priscilla op een relatief laag budget van 'maar' $20 miljoen dollar is gemaakt, zitten er redelijk wat sterke namen in de cast. Zo wordt de rol van Elvis vertolkt door Euphoria-acteur Jacob Elordi. Actrice Cailee Spaeny (Civil War, Pacific Rim Uprising) neemt de rol van Priscilla Presley voor haar rekening.Sofia Coppola lijkt overigens een goede neus te hebben voor actrices die op het punt staan om door te breken. De Amerikaanse regisseuse werkte eerder samen met andere actrices die daarna stuk voor stuk een grote Hollywood-carriere tegenmoet gingen, denk maar aan Scarlett Johansson en Elle Fanning.

Ontvangst


Hoewel Priscilla was geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Venetië en actrice Cailee Spaeny een Golden Globe-nominatie kreeg voor haar rol, bleef het grote publiek weg uit de bioscoopzalen.De film wist namelijk slechts $38 miljoen dollar op te halen bij de Box Office. Filmcritici waren echter wel enthousiast. Op rottentomatoes.com scoort de film een indrukwekkende 83 procent.

Priscilla is vanaf vandaag te huur op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waargebeurde horror met gruwelijke score van 88% op Rotten Tomatoes: ontmoet Robert Durst in 'The Jinx'
Series / Nieuws

Waargebeurde horror met gruwelijke score van 88% op Rotten Tomatoes: ontmoet Robert Durst in 'The Jinx'

Ontdek de angstaanjagende serie over moordenaar Robert Durst die critici blijft boeien op HBO Max.

Wie zegt dat documentaires saaie films zijn met nietszeggende beelden van de natuur, heeft nog nooit deze adembenemende documentaireserie gezien. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst zal je de stuipen op het lijf jagen. Zijn topcritici het hier mee eens?

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst gaat over de beruchte moordenaar Robert Durst. Nadat zijn vrouw als vermist werd opgegeven in 1982 kreeg hij aandacht van de media. Toen één van zijn beste vrienden, Susan Berman, en zijn buurman, Morris Black, dood gevonden werden, zag de wereld hem voor wat hij werkelijk was: een moordenaar.

The Jinx


Het eerste seizoen van de documentaireserie gaat over de vermissing en de moorden. Seizoen 2 duikt dieper in op het onderzoek en het leven van Robert Durst. Topcritici zijn de serie na het eerste seizoen zeker nog niet beu en belonen seizoen 2 met een score van 88% (op het moment van schrijven) op Rotten Tomatoes.

Hoewel er enkele negatieve recensies zijn over dat de serie meerdere gruwelijke moordzaken reduceert tot entertainment, zijn de meeste recensies zeer positief. Zo zegt Salon.com, die het bovengenoemde kritiekpunt leverde: "Door mijn verslaving aan moordmysteries waardeer ik de simpele spanning van dit vervolg."

"pittige televisie"


Times (UK) noemt de miniserie "pittige televisie", maar benoemt de missende interviews met Robert Durst als kritiekpunt. Lauren Bradshaw is het hier niet mee eens en noemt de serie beste misdaadocumentaire ooit: "The Jinx: Part 2 voegt spannende context en nieuwe perspectieven toe aan het verhaal van Durst en laat zien waarom het nog steeds de beste waargebeurde misdaaddocumentaire aller tijden is."Ook de Daily Telegraph (UK) is zeer positief: "Hoewel de tweede serie een meer traditioneel vertelling is van een moordzaak en de nasleep ervan, is deze desalniettemin overladen met spanning." De recensie eindigt met de claim dat "Durst een van de meest gruwelijk en meeslepende schurken van de echte misdaad is."

HBO Max


Je kunt The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dystopische sciencefictionserie 'Goodbye Earth' moet wel de volgende hit op Netflix worden
Series / Nieuws

Dystopische sciencefictionserie 'Goodbye Earth' moet wel de volgende hit op Netflix worden

Nieuwe Koreaanse dramaserie Goodbye Earth: series is must-see voor liefhebbers van spanning en drama.

Binnenkort komt de nieuwe Koreaanse dramaserie Goodbye Earth uit. Voordat je begint met kijken, zijn hier vijf vragen die je beantwoord moet hebben:

Waar gaat de serie over?


In Goodbye Earth draait alles om de dreiging van een naderende asteroïde-inslag die de planeet op haar kop zet. Met slechts 200 dagen voor de botsing, volgen we de chaos die ontstaat in de eens vredige stad Woongcheon.

Is de serie op een boek gebaseerd?


Ja, het is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Japanse auteur Kotaro Isaka.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Se-kyung (Ahn Eun-jin), een lerares die strijdt om kinderen te beschermen; Seoung-jae(Jeon Sung-woo), een assistent-priester die zijn gemeenschap troost biedt; en In-a (Kim Yoon-hye), een commandant die zich inzet voor vrede en veiligheid tijdens deze tumultueuze tijden. Ook is de serie geregisseerd door Kim Jin-min, de creatieve geest achter twee andere topseries op Netflix: Extracurricular en het misdaaddrama My Name. Ondanks het feit dat een andere hoofdrolspeler, Yoo Ah-in, momenteel betrokken is bij een rechtzaak over drugsgebruik en zijn scènes bewerkt moesten worden om het verhaal niet te verstoren, wordt de serie toch gelanceerd.

Voor wie is deze serie?


Goodbye Earth is een must-watch voor liefhebbers van spannende drama's en fans van Koreaanse series. Voor iedereen die net de serie 3 Body Problem heeft gekeken, is deze serie zeker aan te raden. Ook liefhebbers van apocalyptische films en series zullen zich goed vermaken.

Is de serie te bingen?


Met 12 afleveringen is Goodbye Earth zeker te bingen. Elke aflevering duurt naar verwachting ongeveer een uur, wat betekent dat het ongeveer 12 uur zou duren om het in één keer te kijken.Goodbye Earth is vanaf 26 april 2024 te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney schrapte deze Star Wars-serie waar al twee seizoenen van klaar waren
Series / Specials

Disney schrapte deze Star Wars-serie waar al twee seizoenen van klaar waren

Het is je moeilijk voor te stellen, maar er ligt al 10 jaar een hele 'Star Wars'-serie klaar zonder uitgebracht te worden.

Star Wars-fans kunnen de laatste jaren hun geluk niet op: ieder jaar verschijnen er meerdere spin-offs binnen de franchise. Het is daarom nog vreemder dat er al meer dan 10 jaar een complete Star Wars-serie klaarligt die maar geen release krijgt.

Star Wars Detours is een geanimeerde serie die rond 2012 gemaakt is. Eigenlijk had de serie in 2013 uit moeten komen, maar Lucasfilm besloot de release toen vooruit te schuiven.

Juiste zet?


De serie had een andere insteek dan andere Star Wars-series, aangezien het een parodie was van de franchise. Detours speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith en Episode IV – A New Hope.

De oorspronkelijke release werd uitgesteld omdat Lucasfilm twijfelde of een komische serie wel de juiste zet was qua timing. De sequel-trilogie werd op dat moment geproduceerd en een parodie leek niet de juiste manier om nieuwe mensen kennis te laten maken met de serie.

Officieel gecanceld


Een hoop bekende namen verzorgden de stemmen voor de serie, waaronder Zachary Levi, Dee Bradley Baker, Anthony Daniels, Seth Green, Seth MacFarlane, Felicia Day en Jennifer Hale. Volgens Green waren er in september 2013 al 39 afleveringen en 62 volledige scripts klaar.In oktober 2015 onthulde Day dat de serie officieel gecanceld was. In juni 2018 vroeg Lucasfilm echter weer een handelsmerk voor Star Wars Detours aan. In 2020 lekte er een aflevering van zes minuten, die snel weer van het internet werd gehaald.

Geen interesse


In 2021 zei Green dat hij het volgende wist over de release van de serie: "De meest recente gesprekken die ik heb gehad met personen die iets weten, zeggen me dat dit niet snel zal gebeuren". Volgens hem is er niet genoeg interesse in serie als nodig is om de release te bekostigen.

Helaas lijkt het er dus sterk op dat Star Wars Detours nooit een release zal krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max sloeg met deze duistere scifi-oorlogsserie de plank volledig mis: 52 procent op Rotten Tomatoes
Series / Specials

HBO Max sloeg met deze duistere scifi-oorlogsserie de plank volledig mis: 52 procent op Rotten Tomatoes

De dystopische oorlogsserie 'DMZ' klonk veelbelovend, maar bleek geen hit te zijn.

Er staan op HBO Max een hoop geweldige series. Maar de streamingdienst slaat de plank ook wel eens volledig mis. De serie DMZ had een grote hit kunnen worden, maar helaas was de uitwerking toch minder dan gehoopt.

DMZ ging in maart van 2022 in première. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse comic van Brian Wood en Riccardo Burchielli.

Dystopische toekomst


Het verhaal van de serie speelt zich af in het Amerika van de nabije toekomst. Het land is uiteengevallen in verschillende fracties, door een tweede burgeroorlog. De serie focust zich op de gedemilitariseerde zone op Manhattan Island.

Niemand kan het eiland verlaten en er mag ook niemand naar binnen. Alma Ortega (Rosario Dawson) is een medic op het eiland. Ze wil koste wat het kost haar zoon vinden en groeit uit tot een symbool van hoop voor de rest van de mensen. Hun lot ligt in haar handen.

Rotten Tomatoes


Naast Dawson zien we in de serie ook Benjamin Bratt (Miss Congeniality, Coco) als een leider van een deel van het eiland genaamd Parco Delgado, Freddy Miyares (When They See Us) als Skel en Hoon Lee (Warrior) als Chinatown leider Wilson Lin.Helaas werd de serie niet goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt DMZ een zeer middelmatige score van 52% van de critics. Het publiek is nog minder enthousiast en geeft maar 42%.

HBO Max


De critics consensus: "DMZ neemt een explosief uitgangspunt en laat het sissen, hoewel een bevelvoerende Benjamin Bratt zijn best doet om wat vonken aan te wakkeren in dit scheve dystopische drama".

Wil je de serie toch een kans geven? Bekijk DMZ dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.