search
Dit is hoe 'The Watchmen' werd verslagen door een bekende Stephen King-serie
Series / Nieuws

Dit is hoe 'The Watchmen' werd verslagen door een bekende Stephen King-serie

Dit is hoe deze Stephen King-serie populairder werd dan HBO-hitserie The Watchmen.

De beste detectieverhalen worden ongetwijfeld geschreven door Stephen King. De iconische auteur heeft heel wat prijzen gewonnen en populaire series geïnspireerd. Deze adaptatie was echter nog beter dan het boek.

Hoewel de verfilmingen van King spannend zijn, zijn het geen horrorseries. De boeken en series zijn op de eerste plaats detectieverhalen. Dat is ook zo het geval bij The Outsider uit 2020.

Zeer populair


The Outsider volgt het onderzoek naar de moord van schooljongen in een klein stadje. Alles lijkt erop dat zijn coach, Terry Maitland, de verdachte is. Alles krijgt ineens een andere betekenis als bekend wordt gemaakt dat Terry op het moment van de moord zich op 110 kilometer van de plaats delict bevond.

De serie ging in 2020 in première en was in één klap een enorme hit. De pilot werd meteen door 1,2 miljoen kijkers bekeken en dit getal bleef alsmaar groeien. De finale werd dan ook door 2,2 miljoen kijkers bekeken. Deze getallen wijzen op de grootste kijkcijfergroei ooit voor een HBO-project.

Goede recensies


Opvallend is dat de serie zeer weinig gepromoot werd op sociale media. Bovendien verschenen rond dezelfde tijd grote hits zoals Watchmen. Hoe werd The Outsider dan zo populair?Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de serie trok nieuwe kijkers door de zeer positieve recensies. Zo makkelijk kan het dus zijn!

The Outsider


The Outsider is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen tussen een van deze HBO-series: The Outsider of Watchmen?

 • The Outsider

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Watchmen

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen