search
Populaire en stevige gevangenisserie 'Oz' krijgt een vervolg: 'Zo' is binnenkort al te zien
Series / Nieuws

Populaire en stevige gevangenisserie 'Oz' krijgt een vervolg: 'Zo' is binnenkort al te zien

Schrijver Tom Fontana heeft een vervolg geschreven op zijn legendarische serie.

De keiharde gevangenisserie Oz was HBO's eerste dramaserie en werd een megahit. Het gevangenisdrama van maker Tom Fontana liep gedurende zes seizoenen (1997 - 2003) en leverde een aantal onvergetelijke personages op.

Vele fans zullen het bericht dat er een vervolg komt ongetwijfeld met gejuich ontvangen. De korte film Zo, wederom geschreven door Tom Fontana, gaat over twee geliefde personages na hun gevangenistijd.

Ontvangst


Dit bericht is te lezen op X/Twitter waar acteur Kirk Acevedo, in de serie ook bekend als Miguel Alvarez, deze aankondiging deed. Zo is vanaf 1 mei op Youtube te bekijken en gaat over Ryan O'Reily (Dean Winters) en Tobias Beecher (Lee Tergesen).

Acevedo schrijft het volgende: "Mijn goede vriend Tom Fontana heeft een korte film gemaakt over het leven na de gevangenis. En als de ontvangst goed is....". De oorspronkelijke makers en acteurs staan met andere woorden duidelijk open voor meer Oz.

Eensgezind


De reacties op X/Twitter zijn eensgezind en variëren van "een must see!" tot "het begon allemaal met 'Oz', 'The Wire', 'The Sopranos' en 'GoT' kwamen allemaal daarna". De fans staan er duidelijk hetzelfde in als de cast en crew en kijken uit naar een vervolg van deze iconische gevangenisserie.Zo gaat op 1 mei in première op Youtube. Momenteel is Oz niet in Nederland te streamen, maar de volledige serie is op dvd verkrijgbaar op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Lijkt jou de serie Oz leuk om te zien?

 • Ja / Al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen