search
Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix
Series / Specials

Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

De futuristische cyberpunkserie 'Altered Carbon' speelt zich af in een wereld waarin het menselijk bewustzijn opgeslagen kan worden.

Wat als je herinneringen opgeslagen zouden kunnen worden in een nieuw lichaam? Dat is wat werkelijkheid wordt in de topserie Altered Carbon, die gewoon te bekijken is op Netflix.

Altered Carbon is een Amerikaanse serie die gemaakt werd door Laeta Kalogridis. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard K. Morgan. Het eerste seizoen kwam uit in 2018, waarna er in 2020 nog een seizoen verscheen.

Cordial stack


Het verhaal van de serie speelt zich 360 jaar in de toekomst af, in de futuristische wereldstad Bay City. In deze toekomst kunnen de herinneringen en het bewustzijn van een mens vastgelegd worden op een klein apparaat dat een "cortical stack" wordt genoemd.

Dit apparaatje wordt vervolgens in de nekwervels geïmplanteerd. Nadat een lichaam sterft, kunnen de stacks in een ander lichaam gezet worden. Synthetische en natuurlijke lichamen worden dan ook "sleeves" genoemd.

Duurste serie


In seizoen 1 zien we Joel Kinnaman als Takeshi Kovacs, een voormalig soldaat die meedeed aan een rebelse opstand tegen het nieuwe bestuur van de wereld. Zijn stack wordt uit de gevangenis gehaald door een 300 jaar oude rijke man, voor wie hij een moord moet oplossen.

In seizoen 2 wordt de rol van Kovacs overgenomen door Anthony Mackie. Naar verluidt is Altered Carbon de duurste Netflix-productie tot nu toe. De exacte kosten zijn nooit bekendgemaakt, maar volgens Kinnaman had de serie een groter budget dan de eerste drie seizoenen van Game of Thrones.

Gecanceld


Op IMDb krijgt de serie een goede score van 7,9/10. Ondanks het feit dat de serie goede recensies kreeg, werd deze in augustus 2020 gecanceld na het tweede seizoen.

Bekijk Altered Carbon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Altered Carbon werd na twee seizoenen gecanceld door Netflix: balen?

 • Ja, erg jammer

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, viel tegen / niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen