search

Ons nieuws van zondag 28 april 2024

Voor 'American Psycho' en 'Suicide Squad' brak Jared Leto door in deze 90s-serie
Series / Specials

Voor 'American Psycho' en 'Suicide Squad' brak Jared Leto door in deze 90s-serie

Jared Leto maakte zijn grote doorbraak in de dramaserie 'My So Called Life' uit de jaren 90.

Jared Leto is zowel artiest als acteur. Hij is de zanger van de band Thirty Seconds to Mars, die hij opgestart heeft in 1998 samen met zijn broer Shannon Leto. Als acteur is hij vooral bekend door films als American Psycho en Requiem for a Dream (2000). Ook Dallas Buyers Club (2013) was een grote film voor Leto, die de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol won voor zijn rol in de film. Maar voordat hij dit allemaal deed, maakte hij zijn acteerdebuut in de tienerdramaserie My So Called Life.

My So Called Life liep voor één seizoen die uitkwam in 1994-1995. Leto speelde in de serie de rol van Jordan Catalano, het liefje van Angela Chase, gespeeld door Claire Danes. Na kleine gastrollen te spelen in series zoals Camp Wilder en Almost Home, was deze rol in My So Called Life de doorbraak voor Leto.

Verhaal


My So Called Life speelt zich af in een fictieve buitenwijk nabij Pittsburgh, Pennsylvania, genaamd Three Rivers. Het volgt de emotionele beproevingen van verschillende tieners in de sociale kring van het hoofdpersonage Angela Chase (Danes), een 15-jarige middelbare scholier die samen met haar moeder Patty (Bess Armstrong), vader Graham (Tom Irwin) en jongere zus Danielle (Lisa Wilhoit) woont.

In elke aflevering, die meestal verteld wordt door Angela zelf, volgen we haar beproevingen en ervaringen terwijl ze omgaat met vrienden, ouders, jongens en school. Een van die mensen is Jordan, waarop ze verliefd wordt en uiteindelijk ook haar vriendje wordt. Leto zou oorspronkelijk enkel verschijnen in de eerste aflevering, maar zijn acteerwerk en chemie met Danes maakten indruk op de producenten waardoor hij werd gepromoveerd tot de hoofdcast.

Taboe


My So Called Life was van korte duur, want het werd na één seizoen geannuleerd ondanks de goede ontvangst. Omdat niet alle afleveringen al gemaakt waren voordat het geannuleerd werd - 19 van de 22 geplande afleveringen kwamen uit - eindigde de laatste aflevering met een grote cliffhanger, die nooit is opgelost.



De serie werd geprezen om zijn weergave van adolescentie en bracht thema's naar voren die tot dan toe taboe waren in familie-series. Zo kwamen onder andere zaken als kindermishandeling, homofobie, alcoholisme onder tieners, geweld op scholen, kinky seks en drugsgebruik aan de orde.

Cultaanhang


My So Called Life kreeg ondanks zijn annulering na één seizoen een sterke cultaanhang. Het wordt beschouwd als een van de beste tienerdrama's aller tijden. De fans wilden heel graag dat er een vervolgserie kwam, zo graag dat er serieuze plannen werden gemaakt voor een vervolg. Deze plannen eindigden toen Danes aangaf niet meer beschikbaar te zijn in verband met haar filmplannen.



De serie was voor Leto de springplank naar groter succes. Sindsdien heeft hij een mooie carrière opgebouwd, zowel als artiest als acteur. Wil je Leto als Jordan zien in My So Called Life? Alle 19 afleveringen kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort op Netflix: 'Costa!! de serie' - Wat moet je weten over deze spin-off van de films?
Series / Specials

Binnenkort op Netflix: 'Costa!! de serie' - Wat moet je weten over deze spin-off van de films?

Vanaf 2 mei bekijk je 'Costa!! de serie' gewoon op Netflix.

Nadat in 2022 de film Costa!! verscheen, komt er nu ook een serie als vervolg op de iconische film Costa! uit 2001. Hier lees je de antwoorden op vijf vragen die je wat wijzer zullen maken over wat je van de serie kunt verwachten.

Waar gaat Costa!! over?


Net als in de originele film gaat Costa!! over zon, zee, strand, feesten en liefde. Ook speelt de film zich wederom af aan de Spaanse kust.

Ditmaal gaat de serie over de eigenaar van Costa, die ten onder gaat aan het immense succes van de club. Aangezien hij op retraite moet om bij te komen, is het aan de rest van het personeel om de club draaiende te houden.

Zien we bekende personages in de serie?


Een aantal personages uit de recente Costa!!-film komt terug in de serie. Roeland Fernhout zien we weer als Thomas, Sinan Eroglu als Kay, Lisa Zweerman als Esmee en Oscar Aerts als Mike. Ook zien we Katja Schuurman weer als Frida.

Wie spelen nog meer in de serie?


Naast de bekende personages doen er ook nieuwe gezichten mee. We zien onder andere Bo Maerten (F*ck de liefde) als Mila, Hamza Othman (Goede tijden, slechte tijden) als Fatih en actrice Jatou Sumbunu als Zoë.



Hoeveel afleveringen zijn er?


Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen, die naar verwachting in één keer te bekijken zijn op Netflix. Het is nog niet bekend uit hoeveel seizoenen de serie zal bestaan.

Wie moet deze serie gaan kijken?


Fans van de originele Costa!-film en serie moeten zeker gaan kijken, en mensen die de nieuwe Costa!!-film leuk vonden uiteraard. Maar de serie is ook een aanrader voor iedereen die zin heeft in een zomerse en romantische serie.

Costa!! de serie is vanaf 2 mei te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen
Series / Specials

Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

'Another Life' was een grote flop en werd na twee seizoenen geannuleerd.

Een goede scifi-serie maken is niet gemakkelijk en dat toonde Netflix met de scifi-serie Another Life. Het eerste seizoen van de serie werd een flop en kreeg maar een score van 6% op Rotten Tomatoes. Toch werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen, maar dat zou ook de laatste zijn.

Another Life is bedacht door Aaron Martin en kwam in 2019 uit op Netflix. In 2021 kwam het tweede seizoen uit. In de serie spelen onder andere Katee Sackhoff, Selma Blair, Tyler Hoechlin, Justin Chatwin en Jake Abel mee.

Verhaal


In Another Life volgen we astronaut Niko Breckinridge (Sackhoff) en haar bemanning, die op een missie zijn om de oorsprong te achterhalen van een buitenaards artefact dat plots op aarde verscheen. Haar man Erik Wallace (Chatwin) is een wetenschapper die probeert te communiceren met het artefact.

De bemanning waagt een poging om de oorsprong van het artefact te bepalen en contact te leggen met de aliens die het hebben gestuurd, maar ondertussen moeten zij onverklaarbare verschrikkingen te lijf gaan, die misschien wel het eind van hun missie zouden kunnen betekenen.

Flop


Another Life was uiteindelijk een grote flop en kreeg voor zijn eerste seizoen maar een score van 6% op Rotten Tomatoes. Het consensus van de website luidt: "Een allegaartje van een eerbetoon aan sciencefiction, Another Life ontbeert de onderscheidende vonk die nodig is om het te onderscheiden van het scala aan verhalen waarnaar het streeft."



Seizoen 2 heeft slechts vier recensies van critici gekregen op Rotten Tomatoes, één minder dan de minimumvereiste van vijf voor een score of consensus, waardoor het tweede seizoen niet eens een score heeft. Maar drie van de vier recensies zijn negatief en dus zou het tweede seizoen van Another Life ook geen hoge score gekregen hebben. Het publiek was wel positiever over de serie en gaf het een hogere score van 69%.

Kijken?


Toch zin om eens Another Life te zien? Dan kan je beide seizoenen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Goodbye Earth': menselijke naïviteit in afwachting van de apocalyps
Recensie

'Goodbye Earth': menselijke naïviteit in afwachting van de apocalyps

Een vrouw ontrafelt een beladen familiegeheim terwijl het einde van de wereld in zicht is.

Regie: Jin-min Kim | Cast: Eun-jin Ahn (Se-kyung Jin), Ah-in Yoo (Sang-eun Yoon), Sung-woo Jeon (Seong-jae Woo), Yoon-hye Kim (In-ah Kang), Kang-hoon Kim (Jin-seo Park) e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 47-65 minuten| Jaar: 2024

Een asteroïde is onderweg naar de aarde en zal over tweehonderd dagen inslaan. Door een vergissing in de omvang blijkt het te laat om deze nog van koers te laten veranderen. Terwijl de wereld afstevent op vernietiging ontrafelt Se-kyung een familiegeheim. Hierdoor vindt ze, net voordat alles voorbij is, betekenis in haar leven.

Met sterk schrijfwerk zorgt Goodbye Earth voor een even betrokken als afstandelijke relatie met het hoofdpersonage, voor wie de ontdekkingen over haar familie net zo veel indruk maken als het naderende einde van de wereld. Lange tijd is niet geheel duidelijk of Se-kyung handelt uit de juiste beweegredenen en ook de waarheid achter haar verleden blijft tot het einde een raadsel. Daarmee kunnen makers al snel hun hand overspelen – maak een hoofdpersonage te afstandelijk en de kijker haakt af, maak een personage te sympathiek en het wordt al gauw voorspelbaar – maar deze gematigde dosis onduidelijkheid houdt je constant nieuwsgierig.

Een knap staaltje worldbuilding voorziet niet alleen in esthetische waarde, maar speelt ook een grote narratieve rol. De enorme rijkdom aan details maakt duidelijk dat deze serie is gebaseerd op een boek. Het lijkt erop dat de makers uit waren op een trouwe verfilming en dus zo weinig mogelijk hebben geschrapt, maar Goodbye Earth had best een paar afleveringen korter gemogen. Want waar literatuur met zijpaden en uitgebreide omschrijvingen de betrokkenheid van de lezer kan versterken, is de actieve betrokkenheid van film- of seriekijkers juist meer gebaat bij verhulling.

Talloze scènes ondermijnen onnodig het tempo of trekken de focus weg van de rode draad. De lengte van de voorlaatste aflevering, die zich afspeelt tijdens kerstmis, is bijvoorbeeld compleet onnodig voor de kijkervaring. Hier had strenger mogen worden afgewogen wat wel of niet interessant is voor de dramatiek, want de aflevering bevat wel degelijk enkele belangrijke momenten die invloed hebben op het plot.

Net als in het vergelijkbare Don't Look Up viert de menselijke naïviteit hoogtij. Wanneer wetenschappers verzoeken om nieuwe berekeningen, worden zij geneerd door de hogere machten. Het aanvankelijke nieuws dat de asteroïde lijkt te kunnen worden gestopt, is voor hen immers genoeg. Het is ontnuchterend te zien dat deze denkwijze steeds weer terugkomt in pre-apocalyptische verhalen. De connectie met de realiteit is dan ook makkelijk te maken: het gegeven dat machtgedreven politici zorgen voor machteloze wetenschappers is helaas maar al te bekend.

Hoewel deprimerend is het goed dat series als Goodbye Earth worden gemaakt. Het grootste probleem van de klimaatcrisis is dat het voor ons westerlingen bijna onzichtbaar is. Ja, we zien op televisie de gevolgen in verre landen, maar we zijn te individualistisch om hier echt iets om te geven. Het zichtbaar maken van het probleem is daardoor uiterst belangrijk. Dus hoe slecht dit soort series ook zijn voor je gemoedstoestand, ze zijn meer dan ooit nodig.

★★★☆☆

Goodbye Earth is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten weer iets meer over de Star Wars-serie 'Skeleton Crew' die later dit jaar verschijnt
Series / Nieuws

We weten weer iets meer over de Star Wars-serie 'Skeleton Crew' die later dit jaar verschijnt

Actrice Kerry Condon doet een boekje open over haar ervaringen op de set van de serie.

We weten inmiddels al een hoop over The Acolyte, de Star Wars-serie die in juni al verschijnt, maar hoe zit het met Skeleton Crew, de andere titel die later dit jaar debuteert?

Afgezien van een aantal foto's hebben we nog nauwelijks iets gehoord over of gezien van de serie, die nog steeds gepland voor het najaar.

Kinderen centraal


We weten wel dat de serie zich in de tijd van het Mandoverse afspeelt en dat het project qua toon vergelijkbaar is met de geliefde film The Goonies.

In de serie volgen we een groep kinderen die avonturen beleeft in het Star Wars-universum. Verdere details worden vooralsnog geheimgehouden.

Een cast om u tegen te zeggen


De cast van de film bevat namen als Jude Law, Kerry Condon, Ryan Kiera Armstrong, Robert Timothy Smith, Ravi Cavot-Conyers en Kyrianna Kratter.



De Oscar-genomineerde Condon heeft nu een en ander vrijgegeven over haar ervaringen op de set van de serie.

Alleen maar lof


Condon vertelde Variety er het volgende over: "Het is een te gek project. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik vond het geweldig om mee te doen. Het was allemaal heel onschuldig en speels.

Mensen zeggen wel eens dat je niet met kinderen of dieren moet werken, maar daar ben ik het niet mee eens. Als kinderen goede acteurs zijn, zijn ze meestal buitengewoon goed. Daarnaast speelt Jude Law mee, met wie ik eerder heb samengewerkt. En we hebben een geweldige groep regisseurs: de Daniels, Bryce Dallas Howard, Lee Isaac Chung en David Lowery. En natuurlijk Jon Watts, die het hele ding heeft bedacht."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix
Series / Specials

Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

De futuristische cyberpunkserie 'Altered Carbon' speelt zich af in een wereld waarin het menselijk bewustzijn opgeslagen kan worden.

Wat als je herinneringen opgeslagen zouden kunnen worden in een nieuw lichaam? Dat is wat werkelijkheid wordt in de topserie Altered Carbon, die gewoon te bekijken is op Netflix.

Altered Carbon is een Amerikaanse serie die gemaakt werd door Laeta Kalogridis. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard K. Morgan. Het eerste seizoen kwam uit in 2018, waarna er in 2020 nog een seizoen verscheen.

Cordial stack


Het verhaal van de serie speelt zich 360 jaar in de toekomst af, in de futuristische wereldstad Bay City. In deze toekomst kunnen de herinneringen en het bewustzijn van een mens vastgelegd worden op een klein apparaat dat een "cortical stack" wordt genoemd.

Dit apparaatje wordt vervolgens in de nekwervels geïmplanteerd. Nadat een lichaam sterft, kunnen de stacks in een ander lichaam gezet worden. Synthetische en natuurlijke lichamen worden dan ook "sleeves" genoemd.

Duurste serie


In seizoen 1 zien we Joel Kinnaman als Takeshi Kovacs, een voormalig soldaat die meedeed aan een rebelse opstand tegen het nieuwe bestuur van de wereld. Zijn stack wordt uit de gevangenis gehaald door een 300 jaar oude rijke man, voor wie hij een moord moet oplossen.

In seizoen 2 wordt de rol van Kovacs overgenomen door Anthony Mackie. Naar verluidt is Altered Carbon de duurste Netflix-productie tot nu toe. De exacte kosten zijn nooit bekendgemaakt, maar volgens Kinnaman had de serie een groter budget dan de eerste drie seizoenen van Game of Thrones.

Gecanceld


Op IMDb krijgt de serie een goede score van 7,9/10. Ondanks het feit dat de serie goede recensies kreeg, werd deze in augustus 2020 gecanceld na het tweede seizoen.

Bekijk Altered Carbon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Spacey Unmasked': Het ongelooflijke verhaal van de Hollywood-superster onthuld
Series / Nieuws

Eerste trailer 'Spacey Unmasked': Het ongelooflijke verhaal van de Hollywood-superster onthuld

De serie vertelt het spectaculaire verhaal van de opkomst en ondergang van de acteur.

Het Britse Channel 4 heeft een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte docu-serie over Kevin Spacey. De docu-serie draagt de veelzeggende titel Spacey Unmasked.

De officiële omschrijving luidt: ''Spacey Unmasked is een forensische kijk op een man die ooit een van de meest bewonderde acteurs ter wereld was. Met nooit eerder vertoonde interviews en archiefmateriaal onderzoekt de serie zijn leven vanaf zijn kindertijd en zijn vroege succes op Broadway tot zijn bliksemsnelle opgang naar het sterrendom.''

Rechtszaak


De beschrijving gaat als volgt verder: ''Kevin Spacey viel op spectaculaire wijze uit de gratie vanwege beschuldigingen van ongepast seksueel gedrag. In 2023 werd Spacey in een rechtszaak vrijgesproken van seksuele overtredingen tegen vier mannen.

Deze tweedelige serie onderzoekt Spacey's gedrag en gaat in gesprek met meerdere mannen die los van die rechtszaak staan over hun ervaringen met hem.''


HBO Max


Spacey Unmasked gaat volgende maand in het Verenigd Koninkrijk op tv in première. HBO heeft de streamingsrechten gekocht, maar wanneer de docu-serie in Nederland op Max zal verschijnen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video in mei: Maak kennis met de 7 geplande nieuwe series
Series / Nieuws

Prime Video in mei: Maak kennis met de 7 geplande nieuwe series

Het wordt een maand met veel nieuwe, en vooral binge-waardige, series.

Prime Video zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Clarkson's Farm


Verschijnt op: Vrijdag 3 mei | Release: Seizoen 3 | Genre: Documentaire / Komedie / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Na het triomfantelijke slot van seizoen 2 zien we heel Diddly Squat in rep en roer. De raad heeft het restaurant gesloten en het weer verwoest de gewassen. Op zoek naar nieuwe inkomsten betreedt Jeremy een wereld van varkens, aanvallende geiten en bergen van paddenstoelen.




Het Jachtseizoen


Verschijnt op: Vrijdag 3, 10, 17, 24, 31 mei | Release: Seizoen 4 - aflevering 2-6 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten?




Outer Range


Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: Prime Video

Een ranchhouder vecht voor zijn land en zijn familie als hij op een onverklaarbaar mysterie stuit aan de rand van de wildernis van Wyoming.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

1 mei: The Couple Next Door (seizoen 1) - Drama / Thriller - Een jong stel verhuist naar een chique buurt om een gezin te stichten, maar raakt al snel verstrikt in een ingewikkeld web van verlangen en verraad met hun nieuwe buren.

3 mei: LOL: Last One Laughing Poland (seizoen 2) - Reality-TV - Het is tijd voor de eerste Poolse Prime Video Original! Cezary Pazura nodigt tien comedy-sterren en entertainmentpersoonlijkheden uit voor een unieke uitdaging: ze mogen zes uur lang niet lachen. De deelnemers proberen alles om anderen aan het lachen te maken terwijl ze zelf een pokerface behouden. Degene die het niet volhouden, liggen uit het spel. Ontdek wie als laatste overeind blijft zonder te lachen!

3, 10, 17 mei: Sueltos en Los Cabos (seizoen 1 - aflevering 4-8) - Reality-TV - Acht knappe, jonge vrijgezellen arriveren bij een fantastische villa in Los Cabos, San Lucas voor de vakantie van hun leven.

9 mei: Maxton Hall - Die Welt zwischen uns (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Als Ruby per ongeluk een explosief geheim ontdekt op de privéschool Maxton Hall, wordt de arrogante miljonairszoon James Beaufort tegen zijn zin in gedwongen om de gevatte beursscholier te confronteren. Hij is vastbesloten om Ruby het zwijgen op te leggen. Hun hartstochtelijke woordenwisselingen doen verrassend genoeg een vonk overslaan...


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime gaat deze week door met 'A Gentleman in Moscow' en nog 2 series om te bingen
Series / Nieuws

SkyShowtime gaat deze week door met 'A Gentleman in Moscow' en nog 2 series om te bingen

Deze week zet de streamingdienst weer drie nieuwe afleveringen van je favoriete series klaar.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


A Gentleman in Moscow


Verschijnt op: Donderdag 18 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller

Een Russische aristocraat ontkomt aan de dood en wordt onder huisarrest geplaatst terwijl de Bolsjewistische Revolutie zich voor zijn ogen ontvouwt.




Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 19 april | Release: Seizoen 5 - aflevering 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.




Boat Story


Verschijnt op: Vrijdag 19 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Als Janet en Samuel, die krap bij kas zitten, een lading cocaïne op een gestrand schip vinden, kunnen ze hun geluk niet op. Maar ze raken al snel in de problemen met de politie, gemaskerde huurmoordenaars en goedgeklede gangsters.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Shardlake' en 11 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Shardlake' en 11 andere hitseries

In de eerste week van mei trapt Disney+ af met een vrachtlading aan nieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


American Horror Story


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 12 - aflevering 9 | Genre: Drama / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

Deze anthologieserie volgt verschillende personages, locaties en presenteert verschillende aspecten van het immer zo geliefde horrorgenre.




Shardlake


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Historie / Mysterie | Kijk op: Disney+

Het is 1536. Het leven van Matthew Shardlake wordt verstoord als Thomas Cromwell hem opdraagt om een verdachte dood in het afgelegen klooster van Scarnsea te onderzoeken. Bedrog en corruptie zijn er wijdverbreid en al snel wordt duidelijk dat de moord niet de eerste is. Shardlake raakt verstrikt in een web van leugens dat niet alleen zijn integriteit, maar ook zijn leven bedreigt.





Star Wars: The Bad Batch


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 15 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

28 april: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

29 april: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 7) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

1 mei: 9-1-1 (seizoen 7) - Actie / Drama / Thriller - Deze serie verkent de hoge druk waaronder hulpverleners komen te staan als ze geconfronteerd worden met angstaanjagende, schokkende en hartverscheurende situaties.

1 mei: Blood Free (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama / Sciencefiction / Thriller - Jayu is de CEO van BF. Ondanks bedreigingen breidt ze het bedrijf uit. Als de dreigementen aanhouden, huurt BF ex-marinier Chaewoon in om haar te beschermen. Vreemd genoeg lost Chaewoon Jayu's problemen heel eenvoudig op. Binnen BF zijn er steeds meer geheimen en verdenkingen.

1 mei: House of the Owl (seizoen 1 - aflevering 6-7) - Drama - Op het hoogtepunt van zijn carrière en macht ondervindt Japans meesterfixer, die politici en CEO's door grote nationale schandalen heeft geloodst, dat het moeilijker is om zijn gezin te fixen dan om een land te fixen.

1 mei: Sand Land: The Series (seizoen 1 - aflevering 13) - Animatie / Actie / Avontuur - Zandland is een mysterieuze wereld waar demonen en mensen moeten zien te overleven in een dorre woestenij. In de hoop om hun watervoorraad aan te vullen gaan de duivelprins Beëlzebub, de demon Dief en de mens, sheriff Rao, samen op reis om de Legendarische Bron te zoeken.

1 mei: X-Men '97 (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Avontuur - X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.

1 mei : Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 15) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.

1 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 3) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

1 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings'-koning Bjorn Ironside en de vrouwen in zijn leven
Series / Specials

'Vikings'-koning Bjorn Ironside en de vrouwen in zijn leven

Voor Ragnars zoon waren de vrouwen in zijn leven iets waar hij duidelijk niet buiten kon.

De serie Vikings laat Bjorns (Alexander Ludwig) ontwikkeling zien van kind tot inspirerende leider. De relaties met de vrouwen in zijn leven vertellen minstens zoveel over hem als zijn veroveringstochten dit doen.

Bjorn houdt duidelijk van mooie vrouwen en wordt vaak verliefd, ongeacht of hij op dat moment een relatie heeft of niet. Hij laat zich vooral leiden door zijn hart. Dit blijkt mede uit het feit dat hij minstens zo vaak verliefd wordt op een slaaf als op een koninklijke vrouw. Hij heeft vanaf jongsafaan weinig op met vreemdgaan en hoewel hij zeker struikelt in dat opzicht probeert hij trouw te blijven aan zijn principe.

Avontuurlijke insteek


Wanneer Bjorns vader Ragnar (Travis Fimmel) vreemdgaat dan neemt zijn zoon, die op dat moment nog een kind is, hem dit kwalijk. Lagertha (Katheryn Winnick) vertrekt na de scheiding van Ragnar uit Kattegat. De twaalfjarige Bjorn (Nathan O'Toole) wil in eerste instantie bij zijn vader blijven. Hij verandert op het laatste moment van gedachten en gaat met zijn moeder mee. Gedurende de rest van zijn leven blijft hij sterk verbonden met Lagertha en vecht hij meer dan eens zij aan zij met zijn moeder

Bjorn heeft een avontuurlijke insteek, net zoals zijn vader Ragnar. Zijn eerste grote liefde is een slavin genaamd Þórunn (Thorunn, gespeeld door Gaia Weiss). Bjorns stiefmoeder Aslaug (Alyssa Sutherland) geeft Thorunn haar vrijheid zodat het tweetal kan trouwen. Dit huwelijk is geen lang leven beschoren. Thorunn gaat weliswaar mee op de veroveringstochten van Ragnars krijgers maar uiteindelijk verlaat ze Bjorn en hun dochtertje Siggy. De peuter heeft een van de meest tragische verhaalijnen in de serie. Siggy wordt na het vertrek van haar moeder ernstig verwaarloosd en komt om bij een ongeluk.

Impulsieve actie


De relatie die de Noorman vervolgens met Torvi (Georgia Hirst) krijgt blijkt wél bestendig. Torvi heeft als weduwe van de gruwelijk geëxecuteerde jarl Borg (Thorbjørn Harr) al het nodige meegemaakt. Haar zoon Guthrum (Ben Roe) heeft in Bjorn een stiefvader gevonden. Er volgen nog twee kinderen, Hali (Ryan Henson)en Asa (Elodie Curry). Door de jaren heen merk je echter dat de klad in de relatie komt. Torvi is een stabiele vrouw terwijl Bjorn nu eenmaal een zucht heeft naar opwinding. Het tweetal gaat uit elkaar en als vrijgezel heeft Bjorn een aantal losse avontuurtjes. Hiervan is de eenmalige uitspatting met Astrid (Josefin Asplund) een impulsieve actie van zijn kant, aangezien Astrid ook de vriendin van zijn moeder is.



De ontmoeting met prinses Snæfrid (Dagny Backer Johnsen) betekent een nieuw huwelijk voor de Viking-koning. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot de Saami-prinses, wier vader ook een bondgenoot is in de strijd tegen zijn broer Ivar (Alex Høgh Andersen) en koning Harald (Peter Franzén). De passie is echter van korte duur aangezien de prinses al snel omkomt in de strijd, waarna Bjorn weer alleen is.

Op het slagveld


Zijn vierde huwelijk valt te vergelijken met zijn tijd met Torvi. Net zoals Torvi is koningin Gunnhild (Ragga Ragnars) een schildmaagd en een stabiele en loyale vrouw. Gunnhild is een formidabele strijder die er in slaagt om Bjorn te verwonden op het slagveld. In de strijd om Wessex vecht Gunnhild aan de kant van koning Harald terwijl Bjorn en zijn mannen strijden aan de kant van koning Alfred (Ferdia Walsh-Peelo). Gunnhild wordt Bjorns koningin maar na verloop van tijd is er weer spanning op het romantische vlak.



Gunnhild weet dat haar man een verhouding heeft gekregen met haar dienstmeisje Ingrid (Lucy Martin). Net zoals Thorunn destijds is ook Ingrid een slavin en Bjorn kan de verleiding niet weerstaan. Gunnhilds reactie is behoorlijk onverwacht, zij stelt namelijk voor dat Ingrid de tweede echtgenote wordt van Bjorn. De koningin heeft een scherp inzicht in het karakter van haar man en beseft dat ze Bjorn anders kwijtraakt. Gunnhild laat niks van haar innerlijke worsteling merken over de situatie en gedraagt zich waardig. Op deze manier eindigt de Viking-koning in een positie die zijn vader Ragnar ooit probeerde te realiseren: met twee echtgenotes.



Je kunt Vikings streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seth MacFarlane over 'The Orville' seizoen 4: "niemand heeft me iets verteld"
Series / Nieuws

Seth MacFarlane over 'The Orville' seizoen 4: "niemand heeft me iets verteld"

De maker over de populaire komische scifi-serie laat zich opnieuw uit over een vierde seizoen.

Seth MacFarlane heeft een nieuwe hit te pakken met de tv-serie Ted. Dit betekent echter geenszins dat hij zijn passieprojecten uit het oog verliest.

The Orville is één zo'n project. De scifi-serie rondde in 2022 het derde seizoen af, en sindsdien is er geen update gekomen. MacFarlane gaf in de Mike Henry Show echter aan dat de serie zeker niet dood is.

Verhuisd


The Orville begon in de Verenigde Staten op Fox en liep daar gedurende twee seizoenen. Daarna verhuisde de serie naar Hulu, die tot op heden nog steeds niet heeft beslist over de toekomst van MacFarlane's 'kind'.

In een interview met TVLine in januari van dit jaar zei MacFarlane, die ook de hoofdrol speelt in de serie, hierover het volgende: "Niemand [bij Hulu] heeft mij verteld dat de serie dood is, dus we gaan ervan uit dat dat niet het geval is".

Bijltje erbij neer gooien


In het gesprek dat MacFarlane recent had met Mike Henry, herhaalde hij deze eerdere uitspraak: "Ik ga niet zeggen dat 'The Orville' een geliefd project wàs, aangezien er zeker nog meer komt", aldus MacFarlane. Hij is dus duidelijk niet van plan om het bijltje er bij neer te gooien. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Bekijk op instagram


Kijk The Orville op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-hoofdrolspeler over de snoeiharde kritiek op de serie
Series / Nieuws

'Yellowstone'-hoofdrolspeler over de snoeiharde kritiek op de serie

Luke Grimes geeft in een interview met The Independent zijn kijk op de zaak.

Taylor Sheridan heeft de nodige hitseries op zijn naam staan, maar zijn producties krijgen evengoed kritiek. De neo-western Yellowstone met Kevin Costner als patriarch John Dutton is hier een goed voorbeeld van het laatste.

De serie wordt voornamelijk gezien als een productie die een beperkt publiek zou aanspreken. Het zou gaan om mensen die ergens in het Wilde Westen zijn blijven steken. Grimes snapt dit ergens wel aangezien hij zich voor aap voelde staan toen hij voor zijn rol met een cowboyhoed op moest rondlopen. Hij is echter van mening dat Sheridans serie ook inhoudelijk het nodige te bieden heeft.

Belachelijk


Grimes is niet opgegroeid in de conservatieve staat Montana, waar het verhaal zich afspeelt. Hij komt zelf uit het Midwesten van de VS, de staat Ohio. "Het duurde echt een behoorlijke tijd voor het niet meer belachelijk voelde om een cowboyhoed te dragen. Nu merk ik het niet eens meer," aldus de acteur.

Grimes beseft dat velen vinden dat de westernserie voor 'een bepaald type kijker' is gemaakt, maar ziet dit totaal niet zo. Ook snapt de acteur niet waarom een personage als Logan Logan Roy in Succession door sommigen bewonderd wordt terwijl Yellowstone er van langs krijgt. Grimes: "Logan Roy in 'Succession' woont in een appartement in Manhattan en dat is allemaal geweldig? Die gast is een ramp!"

Arsenaal


De kern van Yellowstone is grootgrondbezit en het recht om dit te beschermen met een wapenarsenaal waar je u tegen zegt. Zo is in de serie een scène te zien waarin John op een behoorlijk agressieve manier een groep Aziatische toeristen van zijn grondgebied verjaagt.



Daarnaast biedt de serie echter ook een kijk op de Amerikaanse Indianen en de manier waarop hun land is afgepakt. Sheridan zelf heeft aangegeven dat zijn serie ook gaat over de hebzucht van grote bedrijven en het effect dat het afpakken van land heeft gehad op de Amerikaanse Indianen. De maker is van mening dat Yellowstone veel meer is dan 'cowboytje spelen'.

Waar te zien?


Wil je weten of er te hard wordt geoordeeld over deze western? Kijk dan Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.