search
Dit wist je niet over Alf uit de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80
Series / Specials

Dit wist je niet over Alf uit de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80

Alf doet iets in de eerste aflevering van de gelijknamige serie, wat je misschien niet onmiddellijk zou verwachten.

Alf was een heel populaire serie die liep van 1986 tot 1990. Het werd bedacht door poppenspeler Paul Fusco, die in de serie de levensgrote pop van Alf bediende en het buitenaards wezen tot leven bracht. In de eerste aflevering van de serie doet Alf iets dat je niet onmiddellijk zou verwachten van hem.

Alf bestaat uit 102 afleveringen, verdeeld in vier seizoenen. Het werd toen bekeken door miljoenen mensen en was een groot succes in de Verenigde Staten en daarna een nog groter succes in veel Europese landen, zoals Polen en Duitsland. Alf was zo populair dat er ook een tekenfilmspin-off, een tv-film, stripboeken en merchandise werden gemaakt.

Familie Tanner


De serie Alf draait om een buitenaards wezen genaamd Alf, maar wiens echte naam Gordon Shumway is. Hij stort neer in de garage van de familie Tanner en wordt opgenomen door het Amerikaans gezin, gespeeld door gewone acteurs. We volgen Alf, die deze bijnaam kreeg, wat staat voor Alien Life Form.

Max Wright speelt vader Willie Tanner, Anne Schedeen speelt moeder Kate Tanner en Andrea Elson en Benji Gregory spelen hun kinderen, Lynn en Brian Tanner. Fusco bediende in de serie de pop van Alf, maar in de scènes waarin het personage in zijn geheel te zien was, werd kortstondig een kleine acteur in kostuum gebruikt, met name Michu Meszaros.

Bier drinken


In de eerste aflevering van Alf, kan je het personage Alf iets zien doen dat je niet onmiddellijk zou verwachten. Hij opent een fles bier samen met de jonge Brian. De moeder neemt ze onmiddellijk af van de twee en laat Alf weten dat hij dat niet mag doen.Alf was 285 jaar oud en had zeker recht om een flesje bier open te maken op Aarde. Maar in werkelijkheid was hij een pluizige pop geliefd bij kinderen. Het netwerk overtuigde Fusco om het alcoholgebruik te elimineren om te voorkomen dat Alf een slecht rolmodel zou worden. Je zal dus geen biertjes zien in latere afleveringen.

Kijken?


De enige keer dat er wel nog alcohol te zien is in de serie is in de aflevering Tequila, waarin Alf een alcoholist inspireert om zich te laten opnemen in een afkickkliniek na een nachtje drinken met haar en haar te laten denken dat hij een hallucinatie was.Wil je Alf zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Alf aan het bier, moet kunnen toch?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen