search
Deze iconische 18+ LEGO-robot met ruim 1.500 stukjes wil iedereen wel hebben
Series / Specials

Deze iconische 18+ LEGO-robot met ruim 1.500 stukjes wil iedereen wel hebben

Al in mei 2022 verscheen deze set, en de fans van Transformers moeten deze gewoon hebben.

Welke Autobot of Decepticon uit de animatieserie The Transformers uit de jaren 80 is jouw favoriet? Mogelijk is dat Optimus Prime en wie weet heb jij de originele speelgoed versie wel ergens in een kast staan. Zo ja, dan wil je ook deze LEGO-set van Optimus zeker hebben.

De LEGO-set 10302 Optimus Prime verscheen in mei 2022 met een mooie 1508 steentjes en komt uiteraard met allerlei details. De LEGO-versie kan ook nog een transformeren naar de alt mode, de rode en blauwe Freightliner FL86.

Optimus Prime


Met een adviesprijs van 180 euro is de set uiteraard niet goedkoop, maar nog wel altijd beschikbaar in de online shop van LEGO. Met een beetje speurwerk vind je de set overigens ergens anders al snel voor een paar tientjes goedkoper.

Wat krijg je? Naast de transformeerbare robot die erg lijkt op de robot uit de originele animatieserie van animatiestudio's Toei Animation (seizoen 1 en 2) en AKOM (seizoen 3 en 4) krijg je de jetpack, de ionblaster en Energon-bijl van Optimus. Ook krijg je een Energon-kubus en een optioneel heupgedeelte.

35 centimeter


In robotvorm is de LEGO-set circa 35 centimeter hoog. In de vrachtwagenmodus is het model circa 15 cm hoog, 27 cm lang en 12 cm breed. Een informatieplaatje ontbreekt uiteraard niet bij deze 18+ set.Leuk voor de ware fans van de originele Transformers is dat de film The Transformers: The Movie in mei terugkeert op het witte doek vanwege het 40-jarige bestaan. Later dit jaar verschijnt de compleet nieuwe animatiefilm Transformers One in de bioscopen, met stemmen van onder andere Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson en Keegan-Michael Key.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films, en is niet gesponsord door LEGO of enige andere leverancier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Optimus Prime in ruim 1500 LEGO-steentjes: hebben?

 • Ja, of heb ik al

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen