search
Waargebeurde horror met gruwelijke score van 88% op Rotten Tomatoes: ontmoet Robert Durst in 'The Jinx'
Series / Nieuws

Waargebeurde horror met gruwelijke score van 88% op Rotten Tomatoes: ontmoet Robert Durst in 'The Jinx'

Ontdek de angstaanjagende serie over moordenaar Robert Durst die critici blijft boeien op HBO Max.

Wie zegt dat documentaires saaie films zijn met nietszeggende beelden van de natuur, heeft nog nooit deze adembenemende documentaireserie gezien. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst zal je de stuipen op het lijf jagen. Zijn topcritici het hier mee eens?

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst gaat over de beruchte moordenaar Robert Durst. Nadat zijn vrouw als vermist werd opgegeven in 1982 kreeg hij aandacht van de media. Toen één van zijn beste vrienden, Susan Berman, en zijn buurman, Morris Black, dood gevonden werden, zag de wereld hem voor wat hij werkelijk was: een moordenaar.

The Jinx


Het eerste seizoen van de documentaireserie gaat over de vermissing en de moorden. Seizoen 2 duikt dieper in op het onderzoek en het leven van Robert Durst. Topcritici zijn de serie na het eerste seizoen zeker nog niet beu en belonen seizoen 2 met een score van 88% (op het moment van schrijven) op Rotten Tomatoes.

Hoewel er enkele negatieve recensies zijn over dat de serie meerdere gruwelijke moordzaken reduceert tot entertainment, zijn de meeste recensies zeer positief. Zo zegt Salon.com, die het bovengenoemde kritiekpunt leverde: "Door mijn verslaving aan moordmysteries waardeer ik de simpele spanning van dit vervolg."

"pittige televisie"


Times (UK) noemt de miniserie "pittige televisie", maar benoemt de missende interviews met Robert Durst als kritiekpunt. Lauren Bradshaw is het hier niet mee eens en noemt de serie beste misdaadocumentaire ooit: "The Jinx: Part 2 voegt spannende context en nieuwe perspectieven toe aan het verhaal van Durst en laat zien waarom het nog steeds de beste waargebeurde misdaaddocumentaire aller tijden is."Ook de Daily Telegraph (UK) is zeer positief: "Hoewel de tweede serie een meer traditioneel vertelling is van een moordzaak en de nasleep ervan, is deze desalniettemin overladen met spanning." De recensie eindigt met de claim dat "Durst een van de meest gruwelijk en meeslepende schurken van de echte misdaad is."

HBO Max


Je kunt The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij een liefhebber van misdaaddocu's?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen