search
Een van de betere biopics van 2024 is nu ook thuis vanaf de luie bank te bekijken
Films / Featured

Een van de betere biopics van 2024 is nu ook thuis vanaf de luie bank te bekijken

Online te bekijken: de film 'Priscilla' ontleedt de complexe relatie tussen Priscilla en Elvis Presley.

Een van de betere films van 2023 is vanaf vandaag online te bekijken via Pathé Thuis. Het betreft de film Priscilla , die het verhaal van de complexe relatie tussen Priscilla en Elvis Presley verkent, en een andere kant van de muziekartiest laat zien.

Muzikant Elvis lijkt weer helemaal populair te zijn, gezien er twee films in twee jaar over hem werden gemaakt. Hoewel Elvis van regisseur Baz Luhrmann een groot muzikaal spektakel is, vertelt Priscilla een andere kant van het verhaal van "The King".

Regie


Priscilla is geschreven en geregisseerd door niemand minder dan Sofia Coppola, dochter van Godfather-regisseur Francis Ford Coppola. De Amerikaanse regisseuse maakte in het verleden al meerdere topfilms als Lost in Translation en The Virgin Suicides.

Hoewel Coppola zelf ook verantwoordelijk is voor het script van Priscilla, betreft de film een bewerking van Priscilla Presley's memoirs "Elvis and Me". Ook fungeerde Priscilla Presley als uitvoerend producent van de film.

Cast


Hoewel Priscilla op een relatief laag budget van 'maar' $20 miljoen dollar is gemaakt, zitten er redelijk wat sterke namen in de cast. Zo wordt de rol van Elvis vertolkt door Euphoria-acteur Jacob Elordi. Actrice Cailee Spaeny (Civil War, Pacific Rim Uprising) neemt de rol van Priscilla Presley voor haar rekening.Sofia Coppola lijkt overigens een goede neus te hebben voor actrices die op het punt staan om door te breken. De Amerikaanse regisseuse werkte eerder samen met andere actrices die daarna stuk voor stuk een grote Hollywood-carriere tegenmoet gingen, denk maar aan Scarlett Johansson en Elle Fanning.

Ontvangst


Hoewel Priscilla was geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Venetië en actrice Cailee Spaeny een Golden Globe-nominatie kreeg voor haar rol, bleef het grote publiek weg uit de bioscoopzalen.De film wist namelijk slechts $38 miljoen dollar op te halen bij de Box Office. Filmcritici waren echter wel enthousiast. Op rottentomatoes.com scoort de film een indrukwekkende 83 procent.

Priscilla is vanaf vandaag te huur op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je Priscilla vroeg of laat zult zien?

 • Ja, of al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen