search
'Basic Instinct'-ster Michael Douglas redt Rotten Tomatoes-score van het gloednieuwe 'Franklin'
Series / Nieuws

'Basic Instinct'-ster Michael Douglas redt Rotten Tomatoes-score van het gloednieuwe 'Franklin'

'Franklin' werpt een nieuw licht op het sressvolle leven en de cruciale beslissingen van Founding Father Benjamin Franklin.

Het beste drama is te vinden in onze eigen geschiedenis. Of in dit geval in de Amerikaanse geschiedenis. Het gloednieuwe biografische drama Franklin zet het leven en de keuzes van Founding Father Benjamin Franklin centraal. Wat vinden critici van de nieuwe biografie?

Franklin is gebaseerd op het boek van Stacy Schiff A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America uit 2005. De serie volgt Benjamin Franklin in zijn tijd in Frankrijk, waar hij naartoe ging om koning Lodewijk XIV te overtuigen om de Verenigde Staten te steunen in de Onafhankelijkheidsoorlog.

Rotten Tomatoes


Michael Douglas (winnaar van, onder andere, twee Academy Awards, vijf Golden Globes en een Primetime Emmy Award) schittert in de rol van Benjamin Franklin. Het is dan ook zeer opvallend dat de serie, ondanks het talent van Douglas, maar een matige score van 64% krijgt op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Wat is er dan misgegaan? Volgens Irish Independent lukt het Franklin simpelweg niet om een "fascinerend historisch verhaal" om te zetten in een "meeslepende serie".

Douglas redt de serie


Decider claimt dat Douglas de serie heeft gered, want wanneer hij "niet in beeld is, wordt de serie een tamelijk saai periodedrama over diplomatie in het 18e-eeuwse Frankrijk." Het is dus veilig te stellen dat Douglas in deze serie de enige is die de geschiedenis weer leven inblaast.Ook ScreenAnarchy erkent dat het probleem niet in het acteerwerk van Douglas zit: "Bijna alle actie komt via woorden. Het acteerwerk is zeer goed. De regie is uitstekend." Het klinkt dus alsof regisseur Tim van Patten de ongeschreven regel van "toon, in plaats van het te vertellen" niet geheel heeft toegepast.

Apple Tv+


Al met al is Franklin een prima serie. Hoewel 64% niet de hoogste score ooit is, verdient de serie daarmee wel de felbegeerde "certified fresh"-titel. Ben je benieuwd geworden naar de Amerikaanse geschiedenis? Stream dan Franklin op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Michael Douglas is vergane glorie

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Klopt niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen