search
100% op Rotten Tomatoes: deze historische actieserie is een van de kroonjuwelen van HBO Max
Series / Specials

100% op Rotten Tomatoes: deze historische actieserie is een van de kroonjuwelen van HBO Max

'Primal' is een van de beste series die je vindt op HBO Max.

Het gebeurt niet zo vaak dat een serie de perfecte score van 100% krijgt op Rotten Tomatoes. Bij de geanimeerde actieserie Primal is dat wel het geval, wat de serie tot een van de kroonjuwelen van HBO Max maakt.

Primal is een geanimeerde serie voor volwassenen, die 's avonds wordt uitgezonden op het programmablok Adult Swim op Cartoon Network. Het eerste seizoen kwam uit in 2019. In 2022 verscheen het tweede seizoen.

Onwaarschijnlijke vriendschap


De serie is gecreëerd door Genndy Tartakovsky, de maker van de Emmy-award winnende serie Samurai Jack. Voor Primal werkten Cartoon Network en de productie studio Williams Street voor het eerst samen.

De serie speelt zich af in de prehistorie en volgt de neanderthaler Spear. Wanneer hun beide families op tragische wijze sterven, ontwikkelt hij een onwaarschijnlijke vriendschap met een Tyrannosaurus.

Geen dialoog


Ze bundelen hun krachten om te overleven in de wereld van toen, vooral wanneer ze ontwikkelde beschavingen tegenkomen die een bedreiging voor hen vormen. Samen maken ze gevaarlijke momenten, gebroken harten en nieuwe ervaringen mee.Het eerste seizoen van Primal heeft geen dialoog, waardoor de serie gezien kan worden als een soort levend schilderij. In het tweede seizoen is er wel wat gesproken tekst, wanneer er een nieuw personage wordt geïntroduceerd.

Episch


Op Rotten Tomatoes heeft de serie een indrukwekkende score van 100%. De critics consensus: "Genndy Tartakovsky's Primal is in alle opzichten episch: een verbluffend voorbeeld van visuele verhalen".

Bekijk Primal op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: animatiefilms en -series zijn alleen voor kinderen

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen