search

Ons nieuws van vrijdag 26 april 2024

'The Tourist' seizoen 2: Australische klopjacht wordt ingewisseld voor Ierse vetes
Recensie

'The Tourist' seizoen 2: Australische klopjacht wordt ingewisseld voor Ierse vetes

Een tweede seizoen leek overbodig, maar pakt door de veranderde setting best verrassend uit.

Regie: Kate Dolan, Lisa Mulcahy, Fergus O'Brien | Cast: Jamie Dornan (Elliot/Eugene), Danielle MacDonald (Helen), Olwen Fouére (Niamh), Frances Magee (Frank), Greg Larsen (Ethan), Conor MacNeill (Ruairi), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 56-60 minuten | Jaar: 2024

Onze recensie van het eerste seizoen van The Tourist eindigde met de conclusie dat de noodzaak van een tweede seizoen, toen nog in de maak, velen zou ontgaan. De meeste vijanden van Elliot, een opgejaagde man met geheugenverlies, hadden immers het loodje gelegd, dus voor wie zou hij nog bang voor moeten zijn? Helaas hebben de makers niet naar ons geluisterd – we hadden niet anders verwacht – en leveren ze toch een tweede seizoen af.

Elliot en voormalig bonnenschrijver Helen hebben inmiddels bij elkaar warmte gevonden en reizen via een omweg in Zuidoost-Azië naar Ierland. De nog steeds aan geheugenverlies lijdende crimineel weet nog net dat hier zijn roots liggen en is op zoek naar antwoorden. In Ierland komt het tweetal terecht in een strijd tussen twee families waarin Elliots biologische moeder een sleutelrol vervult.

Zij is gebroken door de vermissing van haar kroost, maar blijkt ook een stevige tante die er niet voor schroomt om een tegenstander een mes in zijn oog te jassen. Met deze flinke bijrol van topactrice Olwen Fouére heeft dit tweede seizoen meteen de grootste troef in handen. Fouére trekt met haar ijzige vertolking van een nietsontziende wraakzuchtige clanmoeder menig scène naar zich toe.

Ze moet haar rol echter zien op te hangen aan verwikkelingen die niet altijd even sterk zijn uitgewerkt. Het gevoel bekruipt dan ook regelmatig dat de ruzies tussen de twee Ierse families vooral dienen als excuus om bruut geweld op kijker af te vuren. Elliot weet zich lange tijd als neutrale partij op te stellen, maar wordt gaandeweg steeds meer meegesleurd in het conflict.

Echt veel dreiging gaat er niet uit van de McDonald-familie die lijnrecht tegenover Elliots Cassidy-clan staat. Bovendien heeft de strijd tussen die twee clans iets onzinnigs en valt het te bezien of ze eigenlijk nog weten waarom ze elkaar zo naar het leven staan. Ook worden er wat afgezaagde sublots tegenaan gegooid die veelal draaien om liefde en familiebanden.

Net als in het vorige seizoen is er een excentrieke politiespeurneus aanwezig. Als Ierse rechercheur Ruairi gooit Conor MacNeill net iets te veel kolder in de mix van drama en thriller, vooral wanneer blijkt dat ook zijn personage merkwaardige trekjes heeft. Bovendien is er een personage meeverhuisd vanuit Australië: Helens ex Ethan, die zich na opgedrongen inzichten een herboren man voelt en hierdoor behoorlijk wat misplaatste humor met zich meezeult.

Na de teleurstellende afloop van het eerste seizoen lag het niet in de lijn der verwachting dat de makers met een geslaagde voortzetting zouden kunnen komen. Het zwakste element van Elliots zoektocht naar zichzelf in Ierland is dat er nog maar een nauwe connectie bestaat met de gebeurtenissen die hem naar Australië hebben gedreven.

Het eerste seizoen van The Tourist begon destijds veelbelovend, maar naarmate er meer bekend werd over de achtergrond van Elliot en met wie hij het allemaal wel niet aan de stok had en waarom, boette de serie steeds meer aan kracht in. Ook in dit tweede seizoen weten de makers de kwaliteit niet vast te houden, ook al biedt de nieuwe setting meer verrassingen dan verwacht.The Tourist is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Apples Never Fall': rijke familie in zwaar weer
Recensie

'Apples Never Fall': rijke familie in zwaar weer

De verfilming van Liane Moriarty's roman resulteert in een familiedrama met een verassend doch anticlimactisch einde.

Regie: Chris Sweeney, Dawn Shadforth | Cast: Annette Bening (Joy Delaney), Sam Neill (Stan Delaney), Jake Lacy (Troy Delaney), Connor Merrigan Turner (Logan Delaney), Essie Randles (Brooke Delaney), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 45-53 minuten | Jaar: 2024

Het wel en wee van de rijken der aarde lijkt het hardwerkende volk niet los te laten. Als we 's avonds op de bank ploffen voor onze favoriete serie draait die opvallend vaak om wat de bovenste lagen van de samenleving zoal uitspoken in hun luxueuze villa's. In Apples Never Fall wordt dat milieu benut voor het nodige ramptoerisme.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty, wiens schrijfwerk eerder de basis vormde voor Big Little Lies en Nine Perfect Strangers, draait deze serie om Joy en Stan Delaney. Dit koppel runde jarenlang een hooggewaardeerde tennisschool nadat hun eigen sportcarrières ten einde liepen. Nu ze beiden gepensioneerd zijn, hebben ze moeite met de invulling van hun dagelijkse leven. Apples Never Fall is bovenal een drama, maar bevat ook een vleug mysterie. Joy raakt namelijk vermist.

In twee tijdlijnen proberen we erachter te komen wat er met haar is gebeurd en hoe alle familiegeheimen daaraan hebben bijgedragen. De tijdlijnen zijn handig gelabeld: toen en nu. In het heden zien we hoe de vragen rondom Joys vermissing lijken uit de kast halen van de achtergebleven familieleden, wat voor een van hen resulteert in de gevangenis. In het verleden zien we hoe de Delaney's een verdachte vrouw in huis haalden, die wellicht iets te maken kan hebben met wat zich acht maanden later afspeelt.

Apples Never Fall heeft met het zonnige Florida een perfecte achtergrond voor het familiedrama. De Delaneys wonen in een prachtig huis met een grote tuin en bezoeken dure tennisclubs waar ze socializen met hun kakkerige buren. Het oog wil natuurlijk ook wat. Het plot is echter niet zo gelikt als de stijlvol ingerichte miljoenenvilla. Het blijft bijvoorbeeld lang onduidelijk wat de jonge Savannah, overduidelijk een oplichtster, nu precies voor rol speelt. Zo lang dat ze af en toe helemaal uit het verhaal lijkt te zijn verdwenen.

In het ongewisse over het lot van hun moeder, worden de Delaney-kinderen wanhopig. Allemaal opgegroeid onder het regime van twee voormalige topsporters, dragen ze allemaal op hun eigen manier de consequenties van de ambitie van hun ouders. Dat zien we in de vier afleveringen die ieder zijn vernoemd naar een van de kinderen. De oudste van hen herinneren zich hun vader als een wispelturige en keiharde man en hebben er dan ook weinig moeite mee wanneer de verdenking langzaam richting hem schuift. De jongste twee willen hier echter nog lang niet aan.

Terwijl geheimen als een orkaan door de serie blazen, weten we als kijker nog net zo veel over wat er met Joy is gebeurd als in de eerste aflevering. Hoewel het hoge tempo en de grote hoeveelheid informatie over de andere personages voorkomt dat de serie saai wordt, wordt de focus steeds minder scherp. Een aantal onthullingen zijn clichématig en voorspelbaar, maar de ontknoping is zeker verrassend, doch ietwat anticlimactisch.Apples Never Fall is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' komt met twee unieke speurneuzen
Series / Featured

De 'Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' komt met twee unieke speurneuzen

Het tweetal Edwin en Charles weet zich zelfs in de wereld van 'Sandman' te onderscheiden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aangezien het een stripverfilming betreft van Neil Gaiman, kan een zekere dosis magie en surrealisme natuurlijk worden verwacht. Ondanks dat weet het detectivebureau van de twee dode tienerjongens de aandacht te trekken.

Edwin Paine (George Rexstrew) en Charles Rowland (Jayden Revri) zien eruit als twee pubers maar zijn feitelijk al veel ouder. De twee zijn al jaren dood maar wisten het hiernamaals te ontsnappen. Ze hebben een onzichtbaar detectivebureau op aarde waarbij ze voornamelijk andere geesten helpen om raadsels op te lossen.

In de onderwereld


Het tweetal vult elkaar prima aan. Edwin is duidelijk de intellectuele helft van het bedrijf. Niet alleen is hij langer dood dan Charles, hij heeft ook een tijdlang in de onderwereld gezeten. Hierdoor is hij op de hoogte van het bovennatuurlijke en magie. Hij bevat een verzameling boeken met allerhande spreuken en rituelen en gebruikt voornamelijk zijn analytische vermogen om zaken op te lossen.

Charles vult zijn vriend aan in de zin dat hij meer van de actie is. Theorieën en zaken overdenken is niks voor hem, hij duikt overal het liefst spontaan in. Zijn bovennatuurlijke kennis bestaat vooral uit praktische instrumenten. Het betreft hier een betoverde knuppel en een rugzak waarin zo ongeveer alles gedragen kan worden.

Bovennatuurlijke autoriteiten


Doordat de twee vrienden eigenlijk allang in het hiernamaals moeten zitten, moeten ze zich gedeisd houden om geen aandacht te trekken van allerlei bovennatuurlijke autoriteiten. Dit zal ze echter niet weerhouden van de nodige avonturen en het oplossen van mysteries in deze spin-off uit de wereld van The Sandman.Dead Boy Detectives kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre
Series / Specials

De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

Dit was de eerste misdaadverfilming die Prime Video zelf maakte: deze veteraan-acteur speelde de hoofdrol.

Het succes van Reacher heeft Prime Video's reputatie voor het maken van geslaagde eigen misdaadseries versterkt. Dit was echter niet de eerste boekverfilming in het genre van politieke actiethrillers.

Het veelgeprezen Bosch was de eerste serie die Amazon, het moederbedrijf van Prime Video, zelf maakte. Voor het bedrijf was dit de start van meerdere goed ontvangen producties, waarvan het succesvolle Reacher duidelijk de meest recente is.

Actie en humor


Bosch is een verfilming van Michael Connelly's boekenserie over rechercheur Hieronymus "Harry" Bosch. Deze serie liep gedurende zeven seizoenen (2014 -2021) en wordt beoordeeld met een uitstekende 94% door de kijkers op Rotten Tomatoes. De hoofdrol wordt gespeeld door Titus Welliver, die een lijst met indrukwekkede producties op zijn cv heeft staan. Zo was hij te zien in Lost, Deadwood, Sons of Anarchy en de Oscarwinnende film Argo.

Harry is een Vietnamveteraan die na zijn tijd in het leger rechercheur wordt bij de politie van Los Angeles. Samen met zijn partner Jerry Edgar (Jamie Hector) lost hij de nodige misdrijven op, wat uiteraard gepaard gaat met de nodige actie en humor. Na het einde van Bosch volgde een vervolgserie getiteld Bosch: Legacy, waarin we Harry na zijn carrière bij de politie terugzien als privé-detective.

Ster


Volgens The Wrap is Amazon een ster in het maken van dit type serie. Bosch was echter niet de enige serie in dit genre van Amazon. Dit werd vervolgd met series als Jack Ryan en The Terminal List . Gekscherend wordt dit ook wel 'dad tv' genoemd, oftewel series waarin herkenbare personages te zien zijn en waarin broederschap tussen mannen een belangrijke rol speelt. Reacher borduurt dus voort op de ervaring die Amazon heeft verworven bij het ontwikkelen van de eerdere succesvolle producties, waarbij Bosch de allereerste was.Alle zeven seizoenen van Bosch kun je bekijken op Prime Video. De spin-off Bosch: Legacy is hier ook te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze maand op Netflix: 8 opvallende series om in de gaten te houden in mei
Series / Nieuws

Deze maand op Netflix: 8 opvallende series om in de gaten te houden in mei

Deze maand komt de streamer met een divers aanbod aan nieuwe en terugkerende series.

Netflix zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Psych


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Misdaad / Mysterie | Kijk op: Netflix

Shawn Spencer blijkt een bijna bovennatuurlijke gave te hebben voor het oplossen van misdaden. Zozeer zelfs dat de politie gebruik wil maken van zijn diensten als helderziende.
S.W.A.T.


Verschijnt op: Woensdag 1 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Misdaad | Kijk op: Netflix

Een sergeant krijgt in zijn woonplaats Los Angeles de taak om een eliteteam van agenten te leiden - en dodelijke spanningen in zijn gemeenschap te ontzenuwen.
A Man in Full


Verschijnt op: Donderdag 2 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: Netflix

Een vastgoedmagnaat uit Atlanta met meedogenloze vijanden gaat plotseling failliet en moet zijn weg terug naar de top zien te vinden wanneer zijn imperium af begint te brokkelen.
Costa!! De serie


Verschijnt op: Donderdag 2 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Muziek / Romantiek | Kijk op: Netflix

Tijdens een zomer vol muziek, feesten en romantiek stijgt de temperatuur in Club Costa: een nieuwe generatie proppers krijgt de touwtjes in handen om sluiting te voorkomen.
The Final: Attack on Wembley


Verschijnt op: Woensdag 8 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Engeland kan eindelijk meedingen naar de titel voor een groot kampioenschap. 6000 fans zonder kaartje bestormen het Wembley Stadion en laten een spoor van vernieling na.
Bodkin


Verschijnt op: Donderdag 9 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

In een charmant Iers dorp met duistere, vreselijke geheimen vinden mysterieuze verdwijningen plaats. Decennia later gaat een bonte groep podcasters op onderzoek uit.
Bridgerton


Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 1-4 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
Mulligan


Verschijnt op: Vrijdag 24 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Animatie / Komedie / Sciencefiction | Kijk op: Netflix

In deze satirische komedie wordt de aarde grotendeels verwoest door aliens. Kunnen een paar overlevenden Amerika opnieuw opbouwen en een betere toekomst creëren?
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duister en spannend: Nieuwe Scandinavische topserie 'I Dina Händer' van Netflix kaapt de top 10
Series / Netflix Kijktip

Duister en spannend: Nieuwe Scandinavische topserie 'I Dina Händer' van Netflix kaapt de top 10

De Zweedse serie I Dina Händer pakt gelijk de derde plaats in de toplijst van Netflix.

De afgelopen dagen staan de Britse Netflix-serie Baby Reindeer en de Noorse Netflix-serie Midtsommernatt hoog in de Netflix Top 10. Nu is er weer een andere Netflix-serie die van zich laat horen: het sterk ontvangen I Dina Händer alias Deliver Me.

De miniserie is gebaseerd op een boek van Malin Persson Giolito en staat sinds afgelopen woensdag op de streamingdienst. Je ziet rollen van onder andere Yasir Hassan, Olle Strand, Yusra Warsama, Ane Dahl Torp en Henrik Norlén.

Gruwelijke misdaad


Netflix omschrijft de serie met de steekwoorden Duister, Spannend en Scandinavische Krimi's. En die passen prima bij de serie, aangezien het verhaal gaat over een 14-jarige die een gruwelijke misdaad pleegt.

In de serie wordt vooral ingegaan op de vraag wie verantwoordelijk is voor deze daad. Is het de 14-jarige Dogge (Olle Strand) die zijn vriend Billy (Yasir Hassan) neerschiet, of komt het door de achterstandswijk waarin ze leven?

Nummer 3


I Dina Händer komt binnen op de derde plaats in de Netflix Top 10. Aangezien de ontvangst ruim voldoende is, kan aangenomen worden dat de serie nog meer kijkers gaat trekken en waarschijnlijk op de bovenste plaats van de Netflix Top 10 eindigt.Op het moment van schrijven staat de serie op een 6,9 op de IMDb. Wil je de serie een kans geven, dan vind je deze nu hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+
Films / Nieuws

Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

De film All of Us Strangers staat sinds enkele dagen op Disney+: ga deze direct kijken.

De film All of Us Strangers kreeg eigenlijk helemaal niet zoveel aandacht. En dat is vreemd, aangezien het drama op een 7,7 op de IMDb staat en maar liefst 96 procent op de Tomatometer van Rotten Tomaties.

Alweer even geleden draaide de film van regisseur Andrew Haigh (Lean on Pete) in de filmhuizen en nu kun je naar Disney+ om de film te kijken.

Sterk ontvangen


Met 96% op de Tomatometer behoort de film tot de sterkst ontvangen films van 2024, zij het dat All of Us Strangers al in 2023 in de States verscheen. "All of Us Strangers onderzoekt diep verdriet en liefde door een fantastische lens die altijd gebaseerd is op menselijke emoties," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

De hoofdrolspelers Andrew Scott (Spectre) en Paul Mescal (Aftersun) doen het voortreffelijk en dan zien we ook nog eens Jamie Bell (Rocketman) en Claire Foy (The Crown) in twee opvallende bijrollen.

Nu op Disney+


Het advies is dan ook om de film te gaan kijken., Je kijkt All of Us Strangers All of Us Strangers op Disney+.In All of Us Strangers heeft Adam een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry, die het ritme van zijn dagelijkse leven overhoop gooit. Naarmate Adam en Harry hechter worden, voelt Adam zich meer en meer aangetrokken door zijn ouderlijk huis, waar het lijkt alsof zijn reeds lang geleden gestorven ouders allebei nog leven en er nog net zo oud uitzien als de dag waarop ze meer dan dertig jaar eerder gestorven zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Velma' seizoen 2: de bebrilde amateurdetective kampt met romantiek en een seriemoordenaar
Recensie

'Velma' seizoen 2: de bebrilde amateurdetective kampt met romantiek en een seriemoordenaar

De metacommentator draait overuren en de anti-wokebrigade kan weer aan de bak.

Regie: Adam Parton, Cal Ramsey, Meg Waldow, e.a. | Cast (stemmen): Mindy Kaling (Velma), Constance Wu (Daphne), Sam Richardson (Norville), Glenn Howerton (Fred), Jane Lynch (Donna), Russell Peters (Aman), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 23-24 minuten | Jaar: 2024

Vorig jaar werd Velma, een prequelserie van de avonturen van Scooby-Doo, door het publiek gebombardeerd met negatieve beoordelingen, maar dat weerhoudt HBO Max er niet van de woker-dan-woke en meer-meta-dan-meta animatieserie een vervolg te geven. Velma stort zich dit tweede seizoen in een zoektocht naar ware liefde en naar een seriemoordenaar die het op de genitaliën van witte mannen van middelbare leeftijd heeft voorzien. Moet het publiek hier milder over oordelen of kan dat derde seizoen (dat voor de continuïteit van de franchise noodzakelijk is) beter van de planning worden gehaald?

Alle personages zijn weer terug – in lichamelijke dan wel geestelijke vorm – om het zichzelf en elkaar enorm lastig te maken met neurosen, oudercomplexen, verwarrende romantische signalen en bakken vol ironische en sarcastische opmerkingen. Velma heeft zich met het oplossen van de zaak van de verdwenen hersenen redelijk populair gemaakt op school en haar teruggevonden moeder geeft de bebrilde amateurdetective zelfs toestemming om zich op nieuwe mysteries te focussen – iets waarvan ze vorig seizoen nog waanvoorstellingen kreeg. De hallucinaties zijn dit keer voor Norville, die het spook van Freds moeder ziet en deze alleen kan wegwerken met koolhydraten.

Als na de sheriff (de cliffhanger van het eerste seizoen) ook een populaire leraar wordt vermoord, leidt Velma's onderzoek naar een complot waar zelfs een bepaald soort viervoeter een grote rol in speelt. Dit blijft natuurlijk een prequelserie. Ondertussen richt Velma's romantische energie zich weer op Daphne, maar er zijn kapers op de kust. De non-binaire Amber is nieuw in de buurt en een beoefenaar van 'manifesteren': je zo sterk focussen op wat je wilt dat je wens op miraculeuze wijze daadwerkelijk uitkomt.

Haters van het eerste seizoen van Velma zullen geen graad bijdraaien in hun oordeel, want het tempo, de toon en de humor zijn in seizoen twee exact hetzelfde. Liefhebbers kunnen er dus juist weer lekker voor gaan zitten, want de snelle dialogen, vele flashbacks, krankzinnige plotwendingen en het overdadige metacommentaar behoren allemaal weer tot het repertoire van deze – duidelijk met liefde gemaakte – avonturenkomedie.

"Ik ken helemaal geen vrouwelijke wetenschappers; nu stel ik me gewoon Einstein voor met borsten." Ja, woker dan deze serie wordt het niet, maar daar zijn de scriptschrijver zich terdege van bewust. Juist door het metacommentaar op het eigen script ("We hebben niet genoeg context om dat te begrijpen") is Velma eigenlijk één grote parodie van zichzelf, inclusief musicalpersiflage. Er wordt met open vizier naar misogynisten, rijkaards, sociale media en lichamelijk perfecten getrapt. Ben je het daar niet mee eens, dan is dit niet de serie voor jou.

Dat wil niet zeggen dat elke kwinkslag raak is. Voor iedere geslaagde vondst zijn er een paar goedkope inkoppertjes. Grappen zijn vaak overbewerkt waardoor je de clou van mijlenver ziet aankomen. Velma legt iets uitgebreid uit en prompt gebeurt precies het tegenovergestelde. Ook het metacommentaar mag af en toe net een tandje lager. Er is een aflevering waarin de leerlingen na moeten blijven zoals in The Breakfast Club, wat leidt tot een lang uitgesponnen segment over filmtijdperken en allerhande referenties en ook weer commentaar op die referenties. Het is wat te veel van het goede.

Aan het enthousiasme van de acteurs ligt het trouwens niet. De stemmen van de tieners (allemaal ingesproken door dertigers of veertigers) barsten van de humor en emotie. Vooral Glenn Howerton (It's Always Sunny in Philadelphia) als het knappe leeghoofd Fred en Mindy Kaling (The Office) in de titelrol zijn bij tijd en wijle hilarisch. Kaling is ook een van de producenten. Visueel is Velma lekker mal en scherp getekend. De Scooby-Doo-stijl is onmiskenbaar. De anti-wokebrigade zal dit tweede seizoen wel weer met enen bombarderen, maar "een heks die snikkels verwijdert is letterlijk Amerika's ergste nachtmerrie".Velma is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-ster Hayley Atwell in derde seizoen van grote Netflix-serie
Series / Nieuws

Marvel-ster Hayley Atwell in derde seizoen van grote Netflix-serie

Daarnaast zijn ook een aantal andere getalenteerde acteurs toegevoegd aan een toch al zo indrukwekkende cast.

Het eerste seizoen van Netflix-serie Heartstopper werd ontzettend goed ontvangen, dus niet meer dan logisch dat de streamingdienst meer wil.

Inmiddels zijn we aanbeland bij het derde seizoen van de serie, en daar komen nu steeds meer nieuwtjes over naar buiten.

Castuitbreiding


Gisteren is bekend geworden dat Hayley Atwell (Captain America), Jonathan Bailey en Eddie Marsan zijn toegevoegd aan de nieuwe reeks afleveringen van Heartstopper.

Atwell zal de rol spelen van Diane, tante van Nick (Kit Conner), die hem meeneemt op vakantie naar Menorca. Marsan speelt Geoff, de wijze therapeut van Charlie (Joe Locke).

Liefdesverhaal


Bailey zal de kleine rol van de op Instagram-beroemdheid Jack Maddox spelen. Charlie is stiekem verliefd op Jack.De Britse serie is gebaseerd op Alice Osemans web-comic en gaat over de prille relatief tussen studenten Charlie Spring (Locke) en Nick Nelson (Connor), maar ook over de levens van hun vrienden.

Eindejaars-content


Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor o.a. William Gao, Yasmin Finney, Corinna Brown, Kizzy Edgell, Tobie Donovan, Jenny Walser, Rhea Norwood en Leila Khan.

Het derde seizoen van Heartstopper bestaat uit acht afleveringen en zal in oktober te streamen zijn via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met Claire Underwood uit 'House of Cards' en hoe ziet ze eruit?
Series / Specials

Hoe is het tegenwoordig met Claire Underwood uit 'House of Cards' en hoe ziet ze eruit?

Claire Underwood werd gespeeld door Robin Wright in de serie 'House of Cards'.

House of Cards, die liep van 2013 tot 2018, was een groot succes. In de serie speelde Robin Wright de rol van Claire Underwood. Deze rol leverde haar een Golden Globe Award op voor Beste Actrice en zes nominaties voor een Emmy Award voor Beste Hoofdrolspeelster. Maar hoe is het nu eigenlijk met haar?

Wright begon haar carrière als model toen ze 14 was. Op 18-jarige leeftijd speelde ze Kelly Capwell in de soap opera Santa Barbara, wat haar eerste groot project was. Wright maakte daarna de overstap naar films met een rol in Hollywood Vice Squad in 1986, gevolgd door haar baanbrekende rol als Princess Buttercup in de cultfilm The Princess Bride in 1987. Ze kreeg ook veel lof van critici voor haar rol als Jenny Curran in Forrest Gump (1994) en ontving Golden Globe Award- en Screen Actors Guild-nominaties voor Beste Bijrol.

Films


Wright speelde daarna de hoofdrol in heel wat films zoals het romantische drama Message in a Bottle (1999) en de thriller Unbreakable (2000), terwijl ze ook lof kreeg voor haar optredens in de onafhankelijke films Loved (1997), She's So Lovely (1997), Nine Lives (2005) en Sorry, Haters (2006).

Sindsdien heeft ze vooral bijrollen op zich genomen in onder andere de sportdrama Moneyball (2011), de thriller The Girl with the Dragon Tattoo (2011), de avonturenfilm Everest (2015) en de sciencefictionfilm Blade Runner 2049 (2017). Wright was ook te zien als General Antiope in de superheldenfilm Wonder Woman (2017) en het vervolg Wonder Woman 1984 (2020).

Regisseren


In 2017 was Wright niet enkel voor de camera te zien maar ook achter de camera, want toen regisseerde ze een korte film, The Dark of Night, met Sam Rockwell in de hoofdrol, die in première ging op het filmfestival van Cannes.In 2021 maakte Wright haar speelfilmregiedebuut met Land, waarin ze ook de hoofdrol speelde als Edee Mathis, een advocaat die zich terugtrekt in rouw naar het Shoshone National Forest in Wyoming.

House of Cards


Hoewel ze al een mooie carrière had opgebouwd in de filmwereld, had Wright geen grote rol meer gespeeld in een serie sinds de jaren 80. Dat veranderde toen ze de rol van Claire Underwood in House of Cards kreeg, wat een van haar grootste rollen werd.Ze zou deze rol spelen in alle zes seizoenen. In 2016 werd Wright genoemd als een van de best betaalde actrices in de Verenigde Staten met een verdienste van 420.000 dollar per aflevering voor House of Cards. Ze heeft ook tien afleveringen van House of Cards geregisseerd en heeft ook twee afleveringen geregisseerd van de andere populaire Netflix-serie Ozark.

Toekomst


Sinds het einde van House of Cards, heeft Wright enkel nog in films gespeeld en dat zal voorlopig niet veranderen. De voorlopig laatste films waarin Wright te zien was, waren de Netflix-film Damsel met Millie Bobby Brown die eerder dit jaar uitkwam en de thriller Devil's Peak (oorspronkelijk getiteld Where All Light Tends to Go), een bewerking van het boek Where All Light Tends to Go van David Joy, die uitkwam in 2023.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Wright zal binnenkort ook schitteren in Here, een dramafilm gebaseerd op Richard McGuire's graphic novel en waarin ze herenigd wordt met regisseur Robert Zemeckis, acteur Tom Hanks en schrijver Eric Roth van Forrest Gump. Deze film is nu in postproductie en staat gepland om dit najaar uit te komen. Het is dus nog even wachten tot we Wright weer op ons scherm zullen zien, maar in afwachting kan je steeds genieten van House of Cards, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je raadt nooit welke 'Breaking Bad'-acteur bijna de hoofdrol in 'The Office' te pakken had
Series / Specials

Je raadt nooit welke 'Breaking Bad'-acteur bijna de hoofdrol in 'The Office' te pakken had

Michael Scott werd bijna niet door Steve Carell maar door iemand uit 'Breaking Bad' gespeeld.

Wanneer je de naam Michael Scott hoort dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan Steve Carell. Hij heeft deze rol in de Amerikaanse versie van The Office gedurende alle negen seizoenen gespeeld. Maar voordat Carell de rol kreeg was er een andere acteur die geïnteresseerd was in de rol en die ook bijna te pakken had.

Die acteur is Bob Odenkirk, die je vooral kan kennen als Saul uit Breaking Bad en de spin-offserie Better Call Saul. Dit is ook een iconische rol, maar er was een kans dat Odenkirk in de plaats de rol van Michael Scott zou gespeeld hebben.

Michael Scott


Michael Scott is een van de hoofdpersonages in de Amerikaanse versie van The Office, die liep van 2005 tot 2013. Michael is de regionale manager van de vestiging van het papierbedrijf Dunder Mifflin in Scranton, Pennsylvania.

Net als zijn tegenhanger in de originele Britse versie van de serie, David Brent (Ricky Gervais), wordt hij gekenmerkt als grotendeels incompetent, onproductief en onprofessioneel als baas, hoewel hij ook afgebeeld wordt als vriendelijker en af en toe effectief is in zijn werk in sleutelmomenten.

Come to Papa


Odenkirk was een van de acteurs die interesse had in de rol van Michael Scott en er auditie voor deed. Ook Carell was in gesprek voor de rol, maar op dat moment had hij zich al verbonden aan een andere komedieserie, Come to Papa, waardoor hij niet beschikbaar was.Met Carell die niet beschikbaar was, werd Odenkirk geselecteerd als Michael Scott en maakte hij deel uit van de cast die aan de bazen van de zender NBC werd gepresenteerd. Maar dan werd Come to Papa geannuleerd na vier afleveringen, waardoor Carell wel opnieuw beschikbaar was en zo de rol van Michael Scott toch nog kreeg.

Gastrol


"Bob heeft een randje," vertelde casting director Allison Jones later aan Andy Greene, auteur van het boek The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s. "Zijn kijk op Michael was net zo grappig als die van Steve, maar het was donkerder. Het ergste wat ik ooit heb moeten doen, is Bob Odenkirks agent vertellen dat hij 'The Office' niet kreeg."Uiteindelijk verscheen Odenkirk toch nog in The Office in een gastrol. Hij was te zien in het laatste seizoen van de sitcom als een manager uit Philadelphia die sterk deed denken aan Michael Scott. Zo kregen we toch nog een beetje een beeld van hoe de serie zou zijn geweest als Odenkirk de rol zou gekregen hebben.

Kijken?


Wil je Odenkirk en Carell zien in The Office? Je kan de serie bekijken op Netflix. Wil je Odenkirk in zijn iconische rol als Saul zien in Breaking Bad? Deze serie is ook te vinden op Netflix, net als de spin-offserie Better Call Saul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
100% op Rotten Tomatoes: deze historische actieserie is een van de kroonjuwelen van HBO Max
Series / Specials

100% op Rotten Tomatoes: deze historische actieserie is een van de kroonjuwelen van HBO Max

'Primal' is een van de beste series die je vindt op HBO Max.

Het gebeurt niet zo vaak dat een serie de perfecte score van 100% krijgt op Rotten Tomatoes. Bij de geanimeerde actieserie Primal is dat wel het geval, wat de serie tot een van de kroonjuwelen van HBO Max maakt.

Primal is een geanimeerde serie voor volwassenen, die 's avonds wordt uitgezonden op het programmablok Adult Swim op Cartoon Network. Het eerste seizoen kwam uit in 2019. In 2022 verscheen het tweede seizoen.

Onwaarschijnlijke vriendschap


De serie is gecreëerd door Genndy Tartakovsky, de maker van de Emmy-award winnende serie Samurai Jack. Voor Primal werkten Cartoon Network en de productie studio Williams Street voor het eerst samen.

De serie speelt zich af in de prehistorie en volgt de neanderthaler Spear. Wanneer hun beide families op tragische wijze sterven, ontwikkelt hij een onwaarschijnlijke vriendschap met een Tyrannosaurus.

Geen dialoog


Ze bundelen hun krachten om te overleven in de wereld van toen, vooral wanneer ze ontwikkelde beschavingen tegenkomen die een bedreiging voor hen vormen. Samen maken ze gevaarlijke momenten, gebroken harten en nieuwe ervaringen mee.Het eerste seizoen van Primal heeft geen dialoog, waardoor de serie gezien kan worden als een soort levend schilderij. In het tweede seizoen is er wel wat gesproken tekst, wanneer er een nieuw personage wordt geïntroduceerd.

Episch


Op Rotten Tomatoes heeft de serie een indrukwekkende score van 100%. De critics consensus: "Genndy Tartakovsky's Primal is in alle opzichten episch: een verbluffend voorbeeld van visuele verhalen".

Bekijk Primal op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Basic Instinct'-ster Michael Douglas redt Rotten Tomatoes-score van het gloednieuwe 'Franklin'
Series / Nieuws

'Basic Instinct'-ster Michael Douglas redt Rotten Tomatoes-score van het gloednieuwe 'Franklin'

'Franklin' werpt een nieuw licht op het sressvolle leven en de cruciale beslissingen van Founding Father Benjamin Franklin.

Het beste drama is te vinden in onze eigen geschiedenis. Of in dit geval in de Amerikaanse geschiedenis. Het gloednieuwe biografische drama Franklin zet het leven en de keuzes van Founding Father Benjamin Franklin centraal. Wat vinden critici van de nieuwe biografie?

Franklin is gebaseerd op het boek van Stacy Schiff A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America uit 2005. De serie volgt Benjamin Franklin in zijn tijd in Frankrijk, waar hij naartoe ging om koning Lodewijk XIV te overtuigen om de Verenigde Staten te steunen in de Onafhankelijkheidsoorlog.

Rotten Tomatoes


Michael Douglas (winnaar van, onder andere, twee Academy Awards, vijf Golden Globes en een Primetime Emmy Award) schittert in de rol van Benjamin Franklin. Het is dan ook zeer opvallend dat de serie, ondanks het talent van Douglas, maar een matige score van 64% krijgt op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Wat is er dan misgegaan? Volgens Irish Independent lukt het Franklin simpelweg niet om een "fascinerend historisch verhaal" om te zetten in een "meeslepende serie".

Douglas redt de serie


Decider claimt dat Douglas de serie heeft gered, want wanneer hij "niet in beeld is, wordt de serie een tamelijk saai periodedrama over diplomatie in het 18e-eeuwse Frankrijk." Het is dus veilig te stellen dat Douglas in deze serie de enige is die de geschiedenis weer leven inblaast.Ook ScreenAnarchy erkent dat het probleem niet in het acteerwerk van Douglas zit: "Bijna alle actie komt via woorden. Het acteerwerk is zeer goed. De regie is uitstekend." Het klinkt dus alsof regisseur Tim van Patten de ongeschreven regel van "toon, in plaats van het te vertellen" niet geheel heeft toegepast.

Apple Tv+


Al met al is Franklin een prima serie. Hoewel 64% niet de hoogste score ooit is, verdient de serie daarmee wel de felbegeerde "certified fresh"-titel. Ben je benieuwd geworden naar de Amerikaanse geschiedenis? Stream dan Franklin op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na de film 'Sexy Beast' is er nu ook de serie vol zwarte humor: iets voor jou?
Series / Nieuws

Na de film 'Sexy Beast' is er nu ook de serie vol zwarte humor: iets voor jou?

Duik in de duistere wereld van Sexy Beast, een spannende nieuwe serie vol misdaaddrama en plotwendingen.

Maak je klaar om ondergedompeld te worden in de duistere wereld van Sexy Beast, een nieuwe serie die binnenkort verschijnt. Voordat je begint met kijken, zijn hier vijf cruciale vragen die je moet weten:

Waar draait Sexy Beast om?


Sexy Beast neemt je mee naar het criminele circuit van het Oosten van Londen in de jaren negentig. Het volgt de avonturen van twee vrienden, Gal Dove en Don Logan, terwijl ze verstrikt raken in gevaarlijke overvallen en worstelen om hun vriendschap te behouden.

Is Sexy Beast een sequel?


De serie is een originele prequel van de gelijknamige film uit 2000. Hoewel het dezelfde personages volgt, introduceert het nieuwe verhaallijnen en diept het de achtergronden van de hoofdpersonages verder uit. Het is opmerkelijk dat de oorspronkelijke regisseur van de eerdere film, Jonathan Glazer, momenteel veel succes heeft met zijn Holocaustdrama The Zone of Interest, waarvoor hij een Oscar heeft gewonnen.

Wie spelen er in Sexy Beast?


James McArdle vertolkt de rol van Gal Dove, Emun Elliott speelt Don Logan, en Sarah Greene schittert als Deedee Harrison, de liefde van Gal. Fans zouden McArdle kunnen herkennen van zijn werk in Star Wars: The Force Awakens en The Mare of Easttown, en Elliott uit Game of Thrones.

Voor wie is deze serie?


Sexy Beast is geschikt voor liefhebbers van misdaaddrama's en fans van de originele film. Ook kijkers die houden van complexe relaties en spannende plotwendingen zullen zich aangetrokken voelen tot deze serie. Het is het vermelden waard dat de serie is gemaakt zodat hij ook kan worden genoten door mensen die de eerdere film nog niet hebben gezien. Als je recentelijk The Gentlemen hebt gekeken, dan is dit misschien een goede afsluiter van een avond misdaadseries.

Is Sexy Beast te bingen?


Ja, de serie bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer een uur. Het zou ongeveer acht uur duren om de hele serie in één keer te bekijken.Sexy Beast is vanaf donderdag 25 april te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.