search
Compleet afgeronde serie met een 8,0 op de IMDb trekt veel kijkers op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Compleet afgeronde serie met een 8,0 op de IMDb trekt veel kijkers op Netflix

De ziekenhuisserie The Good Doctor staat nu volledig op Netflix, met zeven seizoenen.

Eerder dit jaar verscheen het zevende en laatste seizoen van The Good Doctor op de Noord-Amerikaanse tv-zender ABC. Sinds enkele dagen kun je de complete serie ook in Nederland zien, namelijk op Netflix.

In de serie maak je kennis met het personage Dr. Shaun Murphy, gespeeld door Freddie Highmore. Hij is een jonge chirurg met het savant-autismesyndroom. Dit betekent dat hij dat hij uitblinkt in vooral een ding: chirurg zijn.

Ziekenhuisserie


Het fictieve St. Bonaventure Hospital in San Jose staat in het eerste seizoen centraal in The Good Doctor. Uiteraard zie je ook heel wat andere personages die om moeten gaan met de nieuwe aanwinst, die vaak al snel in de armen worden gesloten.

Andere rollen komen van Nicholas Gonzalez als dr. Neil Melendez, Antonia Thomas als dr. Claire Browne, Chuku Modu als dr. Jared Kalu en Richard Schiff als dr. Aaron Glassman. De laatste acteur is naast Highmore de enige die de complete serie een rol heeft.

Prima ontvangen


De IMDb noteert een mooie 8,0 na zo'n 113 duizend stemmen en dat heeft aan dat heel wat mensen zich hebben kunnen vermaken met The Good Doctor. Opvallend is dat er amper recensies te vinden zijn op Rotten Tomatoes. De publieksscore staat daar op 69 procent.Op Metacritic zien we dat de ziekenhuisserie op een score van 53 staat en dat is niet bijzonder hoog. "The Good Doctor beschikt over geweldig DNA... [en] heeft de potentie om een verfrissend tot nadenken stemmend ziekenhuisdrama te worden, alleen al gebaseerd op de dingen die in de eerste aflevering gebeuren," schreef de recensent van TV Line over de pilotaflevering uit 2017.

Nu op Netflix


De serie is ondertussen doorgedrongen tot de Netflix Top 10 en staat op de negende plaats. De kans is groot dat de serie komende dagen zijn weg naar boven vindt. Op Videoland staat The Good Doctor ook, overigens met vier seizoenen.

Meer lezen over The Good Doctor? Lees dan ons artikel Kijktip: Succesvolle en aangrijpende ziekenhuisserie nu in zijn geheel te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Good Doctor: heb jij de complete serie gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen