search
Psychologische en duistere thriller op Netflix zet opnieuw zijn tanden in de Top 10
Series / Netflix Kijktip

Psychologische en duistere thriller op Netflix zet opnieuw zijn tanden in de Top 10

Flink wat Netflix-kijkers tonen opnieuw interesse in de derde film in de Unbreakable-trilogie.

De film Glass uit 2019 werd eind maart op Netflix gezet en nu dendert de film van regisseur M. Night Shyamalan weer de top 10 binnen. De film staat op de vijfde plaats en lijkt vooral te profiteren van het iets mindere nieuwe aanbod op de streamingreus.

Glass is het vervolg op Unbreakable en Split en brengt de personages uit die films bij elkaar. Dan hebben we het met name over Bruce Willis als David Dunn / The Overseer, Samuel L. Jackson als Elijah Price / Mr. Glass en James McAvoy als Kevin Wendell Crumb / The Horde. Andere belangrijke rollen komen van Sarah Paulson als Dr. Ellie Staple en Anya Taylor-Joy als Casey Cooke.

Kassucces


Hoewel Glass de zwakst ontvangen deel is uit de trilogie wist de film wel een fraaie $250 miljoen op te halen bij een productiebudget van slechts $20 miljoen. Hiermee bracht de superheldenfilm de bioscoopomzet van de reeks naar een totaalscore van $773,6 miljoen.

Met slechts 37 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes was de ontvangst mager, zeker na de sterke scores van Unbreakable (70%) en Split (77%). Helaas wat teleurstellend, maar de publieksscore is met 67 procent helemaal niet verkeerd.

Rebel Moon


Aangezien de nieuwe Rebel Moon-film het naar verluidt niet zo goed presteert op Netflix, bestaat de kans dat Glass straks op de eerste plek staat in de lijst. Wil je deze film (nog) een keer zien, dan doe je dat hier.De synopsis: Een man met een dissociatieve identiteitsstoornis en een bewaker die vigilante is geworden, ontmoeten een schimmige figuur met geheimen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: M. Night Shyamalan is overrated

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen