search
Vond je 'Sphinx' op Videoland top? Dan is deze thrillerserie op HBO Max ook echt iets voor jou
Series / Featured

Vond je 'Sphinx' op Videoland top? Dan is deze thrillerserie op HBO Max ook echt iets voor jou

Het kleine zusje van de iconische film Gone Girl is de perfecte serie om te kijken voor fans van de gloednieuwe serie Sphinx.

Heb je de thriller Sphinx in één keer uitgekeken en ben je op zoek naar meer mysterie? Zoek dan niet verder want deze serie is de perfecte aanrader voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Sphinx.

De Nederlandse Sphinx is een groot succes bij thriller-fans, maar Sharp Objects uit 2018 heeft de potentie om ieders nieuwe favoriet te worden. De serie kwam in 2018 uit op HBO Max, maar heeft een veel langere geschiedenis.

Gillian Flynns boek


De miniserie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Gillian Flynn uit 2006. Haar bekendste boek is misschien wel Gone Girl, die in 2014 verfilmd is met Rosamund Pike en Ben Affleck in de hoofdrollen.

Eén ding is dus zeker: Sharp Objects moest in behoorlijk grote voetsporen treden. Dat leek echter helemaal geen probleem voor de maker van de serie, Marti Noxon en de sterrencast, met in de hoofdrollen Amy Adams en Patricia Clarkson.

Het plot


Sharp Objects volgt misdaadverslaggever Camille Preaker (Amy Adams). Wanneer ze ontslagen wordt uit een psychiatrisch ziekenhuis, keert ze terug naar haar geboorteplaats, Wind Gap, Missouri.



Hier probeert ze de moord van twee kleine meisjes te onderzoeken terwijl ze elke seconde in de gaten gehouden wordt door haar kritische moeder Adora (Patricia Clarkson). Camille wordt gedwongen om haar eigen demonen te confronteren terwijl ze haar kleine stad probeert te redden.

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar de zoektocht van Camille? Stream dan Sharp Objects op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Sphinx op Videoland gekeken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen