search
'Yellowstone'-hoofdrolspeler over de snoeiharde kritiek op de serie
Series / Nieuws

'Yellowstone'-hoofdrolspeler over de snoeiharde kritiek op de serie

Luke Grimes geeft in een interview met The Independent zijn kijk op de zaak.

Taylor Sheridan heeft de nodige hitseries op zijn naam staan, maar zijn producties krijgen evengoed kritiek. De neo-western Yellowstone met Kevin Costner als patriarch John Dutton is hier een goed voorbeeld van het laatste.

De serie wordt voornamelijk gezien als een productie die een beperkt publiek zou aanspreken. Het zou gaan om mensen die ergens in het Wilde Westen zijn blijven steken. Grimes snapt dit ergens wel aangezien hij zich voor aap voelde staan toen hij voor zijn rol met een cowboyhoed op moest rondlopen. Hij is echter van mening dat Sheridans serie ook inhoudelijk het nodige te bieden heeft.

Belachelijk


Grimes is niet opgegroeid in de conservatieve staat Montana, waar het verhaal zich afspeelt. Hij komt zelf uit het Midwesten van de VS, de staat Ohio. "Het duurde echt een behoorlijke tijd voor het niet meer belachelijk voelde om een cowboyhoed te dragen. Nu merk ik het niet eens meer," aldus de acteur.

Grimes beseft dat velen vinden dat de westernserie voor 'een bepaald type kijker' is gemaakt, maar ziet dit totaal niet zo. Ook snapt de acteur niet waarom een personage als Logan Logan Roy in Succession door sommigen bewonderd wordt terwijl Yellowstone er van langs krijgt. Grimes: "Logan Roy in 'Succession' woont in een appartement in Manhattan en dat is allemaal geweldig? Die gast is een ramp!"

Arsenaal


De kern van Yellowstone is grootgrondbezit en het recht om dit te beschermen met een wapenarsenaal waar je u tegen zegt. Zo is in de serie een scène te zien waarin John op een behoorlijk agressieve manier een groep Aziatische toeristen van zijn grondgebied verjaagt.



Daarnaast biedt de serie echter ook een kijk op de Amerikaanse Indianen en de manier waarop hun land is afgepakt. Sheridan zelf heeft aangegeven dat zijn serie ook gaat over de hebzucht van grote bedrijven en het effect dat het afpakken van land heeft gehad op de Amerikaanse Indianen. De maker is van mening dat Yellowstone veel meer is dan 'cowboytje spelen'.

Waar te zien?


Wil je weten of er te hard wordt geoordeeld over deze western? Kijk dan Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kritiek op Yellowstone, terecht?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen